MarekM Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Nie ma co się dziwić. To tylko aluminium. Te elementy nie są przeznaczone na lata. Koszt w USA to kilkanaście dolarów i wymienia się co kilka -kilkanaście połowów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Niby tak, z tym że w pl kosztują 540 ziko, mój sezon trwa 3 miesiące nowe cleaty co 2 tyg to 3240zeta, w G4 Pro cleaty spokojnie dały radę cały sezon koszt 1/3 powerlock'ów, trochę chyba ich poniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Simms G4 waders. Rocznik 2018. Czy mocno używane? Trochę wypadów zaliczyły. Albo słaby klej, albo woda jakaś „żrąca” bo z kleju pod taśmą uszczelniającą szwy zostało tyle co na fotce. Trochę „piasku”. Zobaczymy czy w innych miejscach na nogawkach nie zaczną się sypać. Neopren (skarpeta) też jakiś taki „cienki”. Taśmy ze szwów na skarpecie już dawno odpadły. _______ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2024 (edytowane) Nic nie jest niezniszczalne niestety.Nawet G4. To chyba i tak niezły wynikMam Patagonie Rio Galeos z tego samego rocznika i są w 100 % sprawne.Były w serwisie dwa razy. Raz poklejiji "pin holes" a za drugim razem podklejili mały przeciek w kroku. Poza tym ciągle służa. Dodam że Patagonia za takie naprawy w odróżnieniu od simmsa nie kasuje.Jedyny wydatek to koszt wysyłki do nich. Dla porządku dodam że zapewne nie używam ich tak intensywnie jak Ty swoje g4 bo mam jeszcze 2 pary G3( jedna para była już w naprawie 2 razy) naprawa zamka i nowe szlufki na pas oraz wymiana cieknących skarpet.Za każdym razem Simms kasuje 60usd za naprawę Edytowane 10 Września 2024 przez peresada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2024 .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Rio dokleiło "pampersa" w kroku? To nie są chyba same taśmy. W G4Z też doklejałem wierzchni materiał Gore do zamka bo się odkleił i lały. Te z foto to na szczęście bez zamka. Ale taśmy słabo trzymają i klej pod nimi wyglada jak wyglada. O taśmach wzmacniających szwy na skarpecie neoprenowej nawet nie wspominam. Wszystkie się odkleiły. Wg mnie za słabo zgrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Tak, wszystkie laty były robione w Patagonii. To wszystko jest porządne zrobione, śpiochy zupełnie nie lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Te Rio Gallegos to grubością i ilością warstw w stosunku do G4 są podobne? Czy cieńsze? Z tego co mi się wydaje gdy je widziałem, to wyglądały na mniej pancerne niż G4G4 jak plandeka na naczepie. Rio chyba trochę grubsza szmata niż inne podobne spodnie. Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Cale są 4 warstwowe. Są na pewno bardziej "elastyczne" niż G4 ale sztywniejsze niż G3W mojej opinii Patagonia robi bardziej solidne śpiochy niż simms.Jeżeli miał bym kupować nowe to była by to Patagonia. Lepsza jakosc, cena i lepszy serwis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Ok. Podobne wrażenie odnoszę choć Patatonii nie miałem. Podrzuć jakiś link z netu gdzie je można kupic. USA, czy gdzie indziej. Niekoniecznie w Polsce ze względu na prowdopodobną cenę. Wyłącznie nówki ze sklepu. Tansze dwokrotnie wiec można raz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 (edytowane) Galeosy jakis czas temu zostały zastąpione modelem Swiftcurrenthttps://www.patagonia.ca/product/mens-swiftcurrent-heavy-expedition-waders/82280.html Laminat taki sam, serwis i jakoś taka sama. Kolega ma ten model i bardzo je sobie ceni. Sam bym kupował model z zamkiem, droższy tylko o 100cad Edytowane 14 Września 2024 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Ok. Dziękuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2024 https://outdoorstore-eu.top/?fbclid=IwY2xjawFbXJ9leHRuA2FlbQEwAAEdXoE-FbReUC4-A_WM71rqAGKx612EhSgn2HHdeGt-NYUcj2q0qSQaqCon_aem_OIaKrLAIRoLzUtYHNQucuQ To jakiś wał, czy o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekbc Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2024 Raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2024 Czy ktoś używa może rękawiczek „simms wool half finger”:https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-wedkarskie-welniane-rekawice-bez-palcow/6374 ? Czy one rzeczywiście są takie ciepłe i szybko schną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2024 Czy ktoś używa może rękawiczek „simms wool half finger”:https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-wedkarskie-welniane-rekawice-bez-palcow/6374 ? Czy one rzeczywiście są takie ciepłe i szybko schną?Mam i jestem mega zadowolony. Raczej szybko one nie schną, ale Marino ma to do siebie że nawet jak są mokre to jest ciepło w dłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2024 Mam I używam od lat. Nie schną szybko, ale zaletą wełny jest to że jest w dłonie ciepło nawet jeżeli rękawiczka jest mokra. Nie wyobrażam sobie jesiennego łowienia steelheadow bez tych rękawiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2024 Zachęciliście mnie, bo szczerze mówiąc byłem sceptyczny ze względu na tylko 30% zawartość wełny. Bardzo lubię ubrania z merynosa, ale moje „cywilne” rękawiczki niestety się zużyły, a te simmsy planuje również. Używać „na codzień” :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Simms Challenger Insulated kurtka i spodnie - mam 180 cm i 76 kg. Trochę brzucha też jest, ale nie dramatycznie. Rozmiar raczej M czy L ? z tego co tutaj czytałem to chyba M... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 (edytowane) Jestem podobnej postury jak Ty. Zawsze kupuję M i w simmsie i w patagonii Edytowane 23 Września 2024 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Czy ktoś używa może rękawiczek „simms wool half finger”:https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-wedkarskie-welniane-rekawice-bez-palcow/6374 ? Czy one rzeczywiście są takie ciepłe i szybko schną?Używałem ich w tym roku na przełomie stycznia i lutego przez tydzień na jednej z wypraw, w temperaturach od -4° do 0°C. Komfort termiczny był zapewniony, było mi w nich ciepło. Niestety na temat tego czy szybo schną się nie wypowiem bo nie było sytuacji abym je zmoczył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Simms Challenger Insulated kurtka i spodnie - mam 180 cm i 76 kg. Trochę brzucha też jest, ale nie dramatycznie. Rozmiar raczej M czy L ? z tego co tutaj czytałem to chyba M...Cześć,w tamtym roku kupiłem taką właśnie kurtkę na zimowe pstrągi (starszy model) w rozmiarze M. Mam 178 i 76kg, w klacie dość szczupły. Kurtka jest ze sporym zapasem na mnie. Zastanawiałem się czy nie lepszym wyborem byłaby S'ka, lecz tego już nie sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Dziękuję za podpowiedzi. Kupiłem M, zobaczymy. Czyżby S - ka jeszcze wchodziła w rachubę? Byłbym z siebie dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 Komplet dotarł - jak pisałem wyżej, kupiłem M. Po przymiarce uważam, że za duży. Zadzwoniłem do https://hunt-fish.eu/ i mówię, że chciałbym sprawdzić S-kę. Pytam, czy mam kupić drugi i jeden komplet później odesłać. Wiecie, co mi powiedział pan z https://hunt-fish.eu/ ? Że prześlą S-kę, nic nie muszę płacić, przymierzę sobie i jeden komplet zwrócę . Tak po prostu - na zasadach wzajemnego zaufania. A przecież nie jest to towar za stówkę...W dzisiejszych czasach taka postawa budzi mój ogromny szacunek.Brawa dla obsługującego mnie pana, brawa dla firmy! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 (edytowane) Zmartwiliście mnie, bo „zamówiłem” kurtkę G4 w rozmiarze S, ale wzrostu mam 170, więc obawiam się, że będę się w niej czul jak w worku, czego nie lubię. A rękawiczki jednak wybrałem GA, bo mają dużo większą zawartość wełny. Zobaczymy, jak to będzie się sprawować. Edytowane 25 Września 2024 przez psd27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi