Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Simms G4 waders. Rocznik 2018. Czy mocno używane? Trochę wypadów zaliczyły.

Albo słaby klej, albo woda jakaś „żrąca” bo z kleju pod taśmą uszczelniającą szwy zostało tyle co na fotce. Trochę „piasku”. Zobaczymy czy w innych miejscach na nogawkach nie zaczną się sypać.

Neopren (skarpeta) też jakiś taki „cienki”. Taśmy ze szwów na skarpecie już dawno odpadły.

_______

post-58042-0-07365100-1725798850_thumb.jpeg

post-58042-0-45010900-1725798871_thumb.jpeg

post-58042-0-88612000-1725798896_thumb.jpeg

post-58042-0-87621600-1725798918_thumb.jpeg

Nic nie jest niezniszczalne niestety.

Nawet G4. To chyba i tak niezły wynik

Mam Patagonie Rio Galeos z tego samego rocznika i są w 100 % sprawne.

Były w serwisie dwa razy. Raz poklejiji "pin holes" a za drugim razem podklejili mały przeciek w kroku. Poza tym ciągle służa.

Dodam że Patagonia za takie naprawy w odróżnieniu od simmsa nie kasuje.

Jedyny wydatek to koszt wysyłki do nich. Dla porządku dodam że zapewne nie używam ich tak intensywnie jak Ty swoje g4 bo mam jeszcze 2 pary G3

( jedna para była już w naprawie 2 razy) naprawa zamka i nowe szlufki na pas oraz wymiana cieknących skarpet.

Za każdym razem Simms kasuje 60usd za naprawę

post-45877-0-52338800-1725931078_thumb.jpg

post-45877-0-52790500-1725931097_thumb.jpg

post-45877-0-96520800-1725931146_thumb.jpg

Edytowane przez peresada
  • Like 2

Rio dokleiło "pampersa" w kroku? To nie są chyba same taśmy.

W G4Z też doklejałem wierzchni materiał Gore do zamka bo się odkleił i lały. Te z foto to na szczęście bez zamka. Ale taśmy słabo trzymają i klej pod nimi wyglada jak wyglada. O taśmach wzmacniających szwy na skarpecie neoprenowej nawet nie wspominam. Wszystkie się odkleiły. Wg mnie za słabo zgrzane.

Te Rio Gallegos to grubością i ilością warstw w stosunku do G4 są podobne? Czy cieńsze? Z tego co mi się wydaje gdy je widziałem, to wyglądały na mniej pancerne niż G4

G4 jak plandeka na naczepie. Rio chyba trochę grubsza szmata niż inne podobne spodnie. Czy się mylę?

Ok. Podobne wrażenie odnoszę choć Patatonii nie miałem. Podrzuć jakiś link z netu gdzie je można kupic. USA, czy gdzie indziej. Niekoniecznie w Polsce ze względu na prowdopodobną cenę. Wyłącznie nówki ze sklepu.

Tansze dwokrotnie wiec można raz spróbować.

Galeosy jakis czas temu zostały zastąpione modelem Swiftcurrent

https://www.patagonia.ca/product/mens-swiftcurrent-heavy-expedition-waders/82280.html

Laminat taki sam, serwis i jakoś taka sama. Kolega ma ten model i bardzo je sobie ceni. Sam bym kupował model z zamkiem, droższy tylko o 100cad

Edytowane przez peresada
  • Like 1

Czy ktoś używa może rękawiczek „simms wool half finger”:

https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-wedkarskie-welniane-rekawice-bez-palcow/6374 ?

Czy one rzeczywiście są takie ciepłe i szybko schną?

Mam i jestem mega zadowolony. Raczej szybko one nie schną, ale Marino ma to do siebie że nawet jak są mokre to jest ciepło w dłonie.

Czy ktoś używa może rękawiczek „simms wool half finger”:

https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-wedkarskie-welniane-rekawice-bez-palcow/6374 ?

Czy one rzeczywiście są takie ciepłe i szybko schną?

Używałem ich w tym roku na przełomie stycznia i lutego przez tydzień na jednej z wypraw, w temperaturach od -4° do 0°C. Komfort termiczny był zapewniony, było mi w nich ciepło. Niestety na temat tego czy szybo schną się nie wypowiem bo nie było sytuacji abym je zmoczył.

• Like 1

Simms Challenger Insulated kurtka i spodnie - mam 180 cm i 76 kg. Trochę brzucha też jest, ale nie dramatycznie. Rozmiar raczej M czy L ? z tego co tutaj czytałem to chyba M...

Cześć,

w tamtym roku kupiłem taką właśnie kurtkę na zimowe pstrągi (starszy model) w rozmiarze M. Mam 178 i 76kg, w klacie dość szczupły. Kurtka jest ze sporym zapasem na mnie. Zastanawiałem się czy nie lepszym wyborem byłaby S'ka, lecz tego już nie sprawdzę.

• Like 1

Komplet dotarł - jak pisałem wyżej, kupiłem M. Po przymiarce uważam, że za duży. Zadzwoniłem do https://hunt-fish.eu/ i mówię, że chciałbym sprawdzić S-kę. Pytam, czy mam kupić drugi i jeden komplet później odesłać.

Wiecie, co mi powiedział pan z https://hunt-fish.eu/ ?

Że prześlą S-kę, nic nie muszę płacić, przymierzę sobie i jeden komplet zwrócę  :o . Tak po prostu - na zasadach wzajemnego zaufania. A przecież nie jest to towar za stówkę...

W dzisiejszych czasach taka postawa budzi mój ogromny szacunek.

Brawa dla obsługującego mnie pana, brawa dla firmy!

• Like 5

Zmartwiliście mnie, bo „zamówiłem” kurtkę G4 w rozmiarze S, ale wzrostu mam 170, więc obawiam się, że będę się w niej czul jak w worku, czego nie lubię.

A rękawiczki jednak wybrałem GA, bo mają dużo większą zawartość wełny. Zobaczymy, jak to będzie się sprawować.

Edytowane przez psd27