kruz Opublikowano 26 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 Komplet dotarł - jak pisałem wyżej, kupiłem M. Po przymiarce uważam, że za duży. Zadzwoniłem do https://hunt-fish.eu/ i mówię, że chciałbym sprawdzić S-kę. Pytam, czy mam kupić drugi i jeden komplet później odesłać. Wiecie, co mi powiedział pan z https://hunt-fish.eu/ ? Że prześlą S-kę, nic nie muszę płacić, przymierzę sobie i jeden komplet zwrócę . Tak po prostu - na zasadach wzajemnego zaufania. A przecież nie jest to towar za stówkę...W dzisiejszych czasach taka postawa budzi mój ogromny szacunek.Brawa dla obsługującego mnie pana, brawa dla firmy!Ja znamy tych Panów od bardzo dawna a właściciel to mój przyjaciel. Jednego możesz być pewny - w tej firmie nikt Cię w balona nie zrobi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Zmartwiliście mnie, bo „zamówiłem” kurtkę G4 w rozmiarze S, ale wzrostu mam 170, więc obawiam się, że będę się w niej czul jak w worku, czego nie lubię. A rękawiczki jednak wybrałem GA, bo mają dużo większą zawartość wełny. Zobaczymy, jak to będzie się sprawować. Kupiłem tu na forum G4 kurtkę do brodzenia. Nie pamiętam już dokładnie jaki model, chyba G4 Pro Jacket, rozmiar M. Jest idealna.Także ocieplane są chyba jakby większe lub sprawiają takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Ja znamy tych Panów od bardzo dawna a właściciel to mój przyjaciel. Jednego możesz być pewny - w tej firmie nikt Cię w balona nie zrobi. Mnie z kolei zapewniano w pewnym sklepie muchowym, że S'ka będzie zbyt mała i, żebym brał M, bo na bank będzie dobra.Niestety do dziś nie podzielam powyższego zdania. Kol. psd27 proszę o informację jak leży S'ka i czy rzeczywiście jest sporo mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 W moim wypadku padło na S-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) G4 odebrane i mierzone. Przy wzroście 170 jest odrobinę zbyt obszerna w klatce, nawet założona na bluzę, ale nie workowata. Rękawy na długość ok. Sama kurtka również ok na długość. Ale pewnie szczupła osoba do 175 wzrostu będzie w niej wciąż czuła się ok.Jak kiedyś mierzyłem M Simmsa, to się w niej topiłem. Na mojego czuja to kurtka na dobrze zbudowaną osobę o wzroście 180.Dodać mogę, że noszę Dozera 4 w rozmiarze XS. Edytowane 5 Października 2024 przez psd27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2024 Parę zdjęć: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 Dzień dobry https://matr.net/news/bozeman-based-simms-fishing-products-under-deal-to-be-sold-again/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Szukam opinii użytkowników Simmsa Challenger Insulated. Ostatnio mierzyłem. Na sucho prezentuje się bardzo "trwale". Interesuje mnie szczególnie opinia o czasie/intensywności użytkowania i ew po jakim czasie się rozleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Szukam opinii użytkowników Simmsa Challenger Insulated. Ostatnio mierzyłem. Na sucho prezentuje się bardzo "trwale". Interesuje mnie szczególnie opinia o czasie/intensywności użytkowania i ew po jakim czasie się rozleciał Uzywam od kilku lat, trzech czy czterech, kompletu i wszystko jest z nim w porzadku. Moze poza tym, ze spodnie są jakies takie -Amerykanskie. Tzn strasznie wielkie. A moze to ja jestem nieforemny. Cieple, wygodne, ruchow nie krępuje. W normalnym deszczu daje rade - nie wiem jak zachowywalby sie w ulewnym, bo w takowym nie testowalem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 Szukam opinii użytkowników Simmsa Challenger Insulated. Ostatnio mierzyłem. Na sucho prezentuje się bardzo "trwale". Interesuje mnie szczególnie opinia o czasie/intensywności użytkowania i ew po jakim czasie się rozleciał Używałem na ok 40 wyjściach na ryby w zeszłym sezonie. Nakładałem na nią kamizelkę. Dwukrotnie używałem jej w ulewnym deszczu i do zakończenia łowienia zmusiła mnie dopiero mętniejąca woda. Nic niepokojącego się nie wydarzyło. Jeszcze nie wiem jak wpływa na nią pranie.Dodatkowo zabierałem ją na wyjścia outdoorowe zimową porą ze względu na to, że jest na tyle ciepła, iż nie musiałem ubierać się na cebulę.Wspomnę jeszcze, że używam starszej wersji, którą wyprzedawali w 2023r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 Cześć, nie pierz, membrany tego nie lubią, wymocz najwyżej w samej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 PS. Jak wynika z opisu, mam tylko kurtkę. Nie kupiłem spodni właśnie z obawy o ich wielkość. Cześć, nie pierz, membrany tego nie lubią, wymocz najwyżej w samej wodzie Hm, póki co nie jest to konieczne, ale prędzej czy później namoczę ją w nikwax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Z tymi ocieplanymi zestawami jest problem właśnie z praniem, żeby membrana dobrze działała trzeba je jednak co jakiś czas wyprać, a ocieplina np primaloft już tego nie lubi... Sam zdecydowałem się właśnie przez to na cienkiego prodry'a plus osobna kurtka puchowa pod spód jak jest zimno, bardziej uniwersalny zestaw moim zdaniem. Co do rozmiarów faktycznie spodnie wypadają bardzo duże, ja pod kurtkę xl wziąłem spodnie l i nie jest za luźno. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Ja nie zauważyłem problemów po praniu primaloftu. Co prawda piszę o jego odmianach Nano Puff i Micro Puff stosowanych przez Patagonię. Piorę w pralce w 30 stopniach z zastosowaniem minimalnej ilości płynów do tkanin technicznych. Nic się nie dzieje i chroni przed chłodem niezmiennie, a z założenia grzać ma nawet mokra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Nie chodzi o utratę właściwości ale o rozmieszczenie w kurtce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Nie powinno być problemu, tylko trzeba pamiętać, żeby nie wirować i suszyć rozłożone na płasko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Cześć. Dzisiaj nabyłem zestaw Freestone ( buty+ śpiochy) i jestem mega pod wrażeniem. Jakość wykonania, krój wszystko na duży plus. Do twj pory do spacerów nad rzeka i brodzwnia w cieplejsze dni uzywałem atomów vision i butów tossu 2. Z filcem. Ale simms to zdecydowanie lvl wyżej. Gravel guardy z gumy a nie przyszyty kawałek metalu idealnie dopasowują but do stopy aby nie było luzu, w poprzednich śpiochach nie było takiego spasowania, gravele wszyte ale luźne tutaj widać precyzję. Zobaczymy jak przy dłuższym używaniu w boju ale jestem mega pod wrażenien. Cał zestaw (buty+ śpiochy) mega ze sobą gra! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Cześć!Czy sa tu użytkownicy kurtek simms? Zastanawiam sie nad G3 i G4. Jednak G3 bardziej mi się podoba , kolor gunmetal. Czy jest spora różnica między modelami? Kieszenie, szycie użytkowanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Mam g4. Tezbardziej mi sie podoba g3, ale cena zrobiła swoje :-) Materiał ten sam, g3 krótsza i chyba bardziej funkcjonalna, jeśli nosisz rzeczy bezpośrednio w kurtce, a nie e kamizelce. Jakby co, pytaj więcej tu lub na priv. Zaznaczam, że nieukiem jeszcze g4 na rybach, bo póki co czeka „w kolejce” ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Wizualnie bardziej mi sie podoba g3 gunmetal i pasuje to spiochow , które kupiłem ale też chcę poznac opinie innych użytkowników. G3 wydaje sie bardziej krótsza i "wykrojona". G4 pojemniejsza i wiecej kieszeni oraz miejsca. Kamizelkę też mam więc tu nie gra roli. Edytowane 21 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Słuchaj, typowo do brodzenia jest G3, więc chyba nie masz co myśleć dłużej :-) Gdyby obie kurtki były w tej samej cenie i miałbym wybierać, wziąłbym G3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Właśnie ja trochę latam za trociami w morzu ale w tamtym roku urzekły mnie pstrągi. I teraz doszło sporo spacerów nad rzeką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Cześć!Czy sa tu użytkownicy kurtek simms? Zastanawiam sie nad G3 i G4. Jednak G3 bardziej mi się podoba , kolor gunmetal. Czy jest spora różnica między modelami? Kieszenie, szycie użytkowanie?Miałem taki sam problem jak Ty stałem między wyborem g3 a g4 i w końcu decyzja padła na g3 i tobie też ja mogę śmiało polecić.G3 zdecydowanie jest bardziej do brodzenia (bardziej funkcyjna) a g4 po prostu to jest taki uniwersal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia G4 to coś po środku pomiędzy ProDry i G4 - tak, jak napisał Barti, to taki „uniwersał”, który da radę i na pływadło i z brzegu. Ja brodzę z kurtką wpuszczoną w spodniobuty, więc dla mnie ona jest również ok do brodzenia, ale na pewno dedykowana do jest G3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia G4 to coś po środku pomiędzy ProDry i G4 - tak, jak napisał Barti, to taki „uniwersał”, który da radę i na pływadło i z brzegu. Ja brodzę z kurtką wpuszczoną w spodniobuty, więc dla mnie ona jest również ok do brodzenia, ale na pewno dedykowana do jest G3.Dokładnie obie kurtki są mega fajne ciężka decyzja wybrać jedną ale osobiście cieszę się że mój wybór padł na g3 według mnie ciekawiej wygląda bo g4 jest taka prosta szara jeden kolor ( ale to co kto lubi ). Ale której byś nie wybrał będziesz na pewno zadowolony, ale osobiście jednak jak mam polecić to g3! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi