Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj że G3 nie ma ucha na klips do podbieraka na pleckach,

Mam 2szt G4 (jeden z

Pierwszych modeli i czarną ,jak masz możliwość szukaj tej czarnej z pomarańczowymi suwakami i kieszeniami na rzepy ,ta nowa ma małe kieszenie

post-45639-0-68819500-1737743913_thumb.jpeg

Edytowane przez hasior
  • Like 1

Pamiętaj że G3 nie ma ucha na klips do podbieraka na pleckach,

Mam 2szt G4 (jeden z

Pierwszych modeli i czarną ,jak masz możliwość szukaj tej czarnej z pomarańczowymi suwakami i kieszeniami na rzepy ,ta nowa ma małe kieszenie

IMG_4025.jpeg

Ja mam G3 i jest ucho do podbieraka.

Mam kolor ciemny khaki.

• 2 tygodnie później...

Szanowni koledzy.

G3 lub G4 to oczywiście najwyższa klasa. Simms zmienia szczegóły w poszczególnych modelach, aby można było sprzedawać jako nowość na kolejne sezony. W każdym razie cokolwiek kupicie, to będziecie zadowoleni.

• Like 2

Najnowsza g3 nie ma uchwytu na podbierak, wcześniejsze miały.

Mnie w g3 denerwowały osłony refraktorów były jakby zbyt obszerne i przez to zapinanie kurtki często było upierdliwe.

Poza tym kurtka porządna.

Cenna uwaga. Teraz oglądam zdjęcie tej najnoeszej kurtki G3 i faktycznie nie widać zaczeou na podbierak...

Używam kurtki G4, którą polecał Hasior. Świetnie, ergonomicznie skrojona. Idealny kaptur. Nie krępuje ruchów, pojemne kieszenie, a rzepy w nadgarstkach uszczelniają idealnie.

Najważniejsze, że materiałowo nie wymięka przez wiele lat !  Nigdy nie miałem lepszej :).

• Like 1

Mam G4 model sprzed 5 lat. Jestem zadowolony do dzisiaj. Dużo kieszeni, rzepy na rękawach. Dla mnie najlepsze rozwiązanie, a wiele kurtek simmsa miałem w ręku. Jedyny minus to obciach wyjść na miasto z tyloma kieszeniami

Dokładnie strach do sklepu spożywczego wejść bo jakby zaczęli przeszukiwać do godzinne szukanie hahahahhaa

• Like 2

Cześć,

Chciałbym zapytać o zestaw Simms Challenger Insulated Set (kurtka+spodnie na szelkach). W zimowe pory roku przy powiedzmy temperaturach do -5 - jak ten set spisuje się w kontekście utrzymania ciepła ? Ile warstw trzeba założyć pod to aby komfort termiczny był odpowiedni ?

• 2 tygodnie później...

Cześć,

Chciałbym zapytać o zestaw Simms Challenger Insulated Set (kurtka+spodnie na szelkach). W zimowe pory roku przy powiedzmy temperaturach do -5 - jak ten set spisuje się w kontekście utrzymania ciepła ? Ile warstw trzeba założyć pod to aby komfort termiczny był odpowiedni ?

Cześć. Mam ten zestaw ale najmniej było plus 5 jak go testowałem. Pod spodem miałem tylko jakieś proste kalesony termiczne i koszulkę. Było ok ale ja jestem zmarzlak. Przy minus 5 ubieram już grubsze kombinezony termiczne. Imho ocieplenie w simmsie jest dość cienkie. 

• Like 1

Cześć,

Na większe mrozy to się nie nadaje. Ale "na polskie zimy", to zestaw wystarczający. Musisz przecież mieć coś pod spodem, bo na gołe ciało tego nie założysz. Używam takiego zestawu i polecam. Na Alaskę jednak w tym się nie wybieraj.

• 1 miesiąc temu...

Cześć,

Chciałbym zapytać o zestaw Simms Challenger Insulated Set (kurtka+spodnie na szelkach). W zimowe pory roku przy powiedzmy temperaturach do -5 - jak ten set spisuje się w kontekście utrzymania ciepła ? Ile warstw trzeba założyć pod to aby komfort termiczny był odpowiedni ?

To nie są ciepłe ciuchy. Do zera może ok, ale prawda jest taka, że lepiej mieć kilka dopasowanych warstw, na czele z puchową kurtką i wszystko będzie ok. Ostatnia warstwa jeśli jest taka potrzeba to gore i będzie ok.

Miałem taki zestaw jak pytasz i nie byłem zadowolony.

• 1 miesiąc temu...

Witam, poszukuję zestawu przeciwdeszczowego do użytku wiosna, lato, jesień minimalna temperatura użytkowania 7-8 stopni, którą kurtkę i spodnie byście polecili?

Zależy od budżetu, najlepiej zestaw prodry, zdecydowanie dłużej wytrzyma Gore-Tex niż membrana dwuwarstwowa z challengera (chodzi mi o łatwiejsze utrzymanie jej właściwości przez odpowiednie czyszczenie i pranie). Do tego jakąś warstwę ocieplająca, na jesień mam kurtkę midstream z primaloftem która zakładam pod prodry i do tych 5 stopni jest komfortowo.

Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka

Witam I pytam gdzie najlepiej kupić ciuchy simmsa ? (Najtaniej) ktoś może podesłać link ... dzięki

Na pewno nie w kraju między Bugiem a Odrą.

Wpisz w wyszukiwarkę, jaki masz na oku ciuch i kliknij „szukaj”. Ja kamizelkę, model guide, znalazłem w sklepie w Belgii-mieli przecenę ze 199 euro na 140. I to nie była pierwsza strona z wyrzuconych wyników.

Trzeba poświęcić trochę czasu, ale warto.

• Like 2

• 5 tygodni później...