admin Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Cześć, Patrzę na muchę i ... niewprawnym okiem próbuję zidentyfikować materiały, z których są zbudowane. Na świecie jest wiele wzorów, które cieszą nasze oczy. Zastanawiamy się ... ale jak, z czego? Ten wątek utworzyłem w celu wykonywania inżynierii wstecznej czyli określenia z czego oraz w jaki sposób stworzona została tajemnicza mucha. Liczę na Wasze wsparcie i zaangażowanie. Wrzucam pierwszą. Kto ma następne tajemnicze, proszę o wrzucanie ... będziemy dyskutować, rozkładać na czynniki pierwsze. Z czego ją wykonano? to co potrafię zidentyfikować: - slinky fiber - flashbou z czym mam problem - co to za połyskujący materiał na dole i na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) To może być Sparkle Hair lub albo Shiner z H2O Edytowane 10 Grudnia 2015 przez SandaczSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Coraz częściej zastanawiam się nad wzięciem do ręki:Peruk teatralnych. Są zrobione z różnego rodzaju sztucznych włókien, o różnej, nazwijmy to, strukturze i miękkości.I jeszcze jedno, są w bajecznych kolorach.Dużo tego na jednym skalpie i to za niewielką stosunkowo cenę.A skalp z włosiem o kolorach podanych przez Remka niedawno widziałem. Pozdrawiam Panowie.Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Widzisz Alek ... mam też te włosy (właściwie materiał, z których robi się przedłużki), o których piszesz. Dokładnie kupiłem na ebay'u - stanowią część moich skarbów. materiał bardzo podobny do slinky fiber. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Powiedzmy sobie uczciwie jedno...Nie ma materiałów syntetycznych, podobnie jak nici do wiązania produkowanych wyłacznie do celów krętaczych ;-)Te same materiały mają różni "producenci" pod różnymi nazwami, a organoleptycznie jest to ten sam produkt.Wskazówką bywają czasem kolory które u jednego dystrybutora występują a u innego nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Właśnie to na początku mnie "rozwaliło" - różne nazwy na te same materiały. Stąd totalna dezorientacja. Znalazłem jednak na to sposób - pojedyncze paczki, z różnych materiałów tak by organoleptycznie dotknąć, zobaczyć i porównać. Teraz po 2 tygodniach pisaniny, oglądania, dotykania ... widzę światełko w tunelu ale ... nadal się uczę i sprawia mi to frajdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Widzisz Alek ... mam też te włosy (właściwie materiał, z których robi się przedłużki),http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=konekalon&bmatch=s0-uni-1-4-1202nawet 2m długości gdyby ktoś chciał zaszaleć z wielkością muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 o widzisz, przy okazji przypomniała mi się nazwa tego co kupiłem na ebayu - kanekalon http://www.kanekalon.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Kololololokolon jest zbyt sztywny...Zbyt gruby, zbyt mało "pracujący".Może jako jakiś dodatek do much powyżej 20cm, ale ja jak szybko kupiłem, tak szybko schowałem na dno szuflady i zapomniałem o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ten, który kupiłem porównywałem ze slinky fiber i jest bardzo zbliżony. Właściwie bez różnicy ale wiadomo ... trudno mi to na razie wiarygodnie oceniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Odnośnie Kanekalonu był artykuł w SzŁ. Pisali, że właśnie to ten sam materiał co slinky fibre tylko trzeba wybierać cieńsze włókna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No dobra, rozwiążmy zagadkę . Tak się złożyło, że to moja mucha o czym Remek zapomniał. Tak oto ta mucha wyglądała przed intensywnym użytkowaniem przez Remka . Gdyby ją wyczesać to pewnie wróciłaby do tego stanu pomniejszona oczywiście o włosy, które szczupaki odgryzły. Materiały:-polarflash-snow runner zwany także jako nayat-optic fibre (ciemnozielony i jasnozielony), coś w stylu angel hair - nieco sztywniejsze i dłuższe. -oczy 10mm -hak Gamak F314 2/0 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi