bolek69 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Był ktoś z was na Hechten Zee albo coś wie na temat tej miejscówki? Szukałem w internecie informacji ale nic nie mogę znaleźć, jedynie parę zdjęć na facebooku. Na targach w Lublinie gadałem z gościem co był tam parę razy i chwalił się niewybrażalnie wielkimi okoniami i szczupakami. Nie chciał zdradzić nic o tej miejscówce. Powiedział tylko, że to w Niemczech. Jadę na święta do rodziny w Pasewalku i będę miał parę dni wolnych na wędkowanie, więc chętnie bym się tam wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamilton Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z tego co widzę to nie są to Niemcy a Oesterreich. Jezioro piszemy po niemiecku See nie Zee, tak wymawiamy. Coś Ci ten gość kitów nawciskał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z tego co widzę to nie są to Niemcy a Oesterreich. Jezioro piszemy po niemiecku See nie Zee, tak wymawiamy. Coś Ci ten gość kitów nawciskał.Misiu pilnował "swojej" wody.Tu masz link:http://www.seen.de/hechten-see/Masz wersję anglojęzyczną. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 hejo,tak, to niemcy nie jest to oficjalna nazwa tylko przydomek jakim określają wędkarze z Holandii tą miejscówke. Zee po holendersku oznacza morze ponieważ na tym jeziorze woda okresowo jest słona i dlatego ryby tam tak szybko rosną.Fajne ryby lecz nie dla każdego. Miejsce słabo popularne, a to i dobrze. Nie jeden znajomy pobił tam pb pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Widziałem zdjęcia z tego zbiornika okoni i szczupaków, fantastyczne ryby. Ciekawe gdzie to w rzeczywistości jest, bo wygląda mega dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 To zapewne zatoki Rugii. Ale marketingowo lepiej sprzedaje się Hechten Zee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Miałem okazję wędkować na Hechten Zee w Niemczech. Świetna woda. Mało popularna ze względu na dostępność. Trzeba się mocno postarać, żeby tam dotrzeć. Nie każdy może tam wędkować, najlepiej mieć na miejscu zaufanego człowieka, który nas wdrąży w temat. Ale wszystko wynagradzają ryby! Wielkie szczupaki, okonie oraz sandacze. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Kur** ile miał ten okoń?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Kur** ile miał ten okoń?!To z plastiku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zaciekawiło mnie to...To gdzie w końcu dokładnie jest ten tajemniczy "Hechten Zee" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Kur** ile miał ten okoń?!Stawiam, że to dobrze zaprezentowane ~45cm Tak, czy siak, karp w paski. Śliczny. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Kamil Z. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nie ma co się chwalić, były większe. Piękna woda. Żałuję tylko, że tak późno mi ją pokazano ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek69 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Co do fotek zaprezentowanych na górze a dokładniej tej ze szczupakiem to napewno nie jest z Rugii. Tam nie ma tak spokojnej wody oraz drzew na linii brzegowej. Kolego wobler, jeśli rzeczywiście tam byłeś to mógłbyś się podzielić informacjami na temat tej miejscówki? Gdzie ona dokładnie jest? jak jest ze zezwoleniami i możliwością zwodowania łodzi bądź wypożyczenia na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Miałem okazję wędkować na Hechten Zee w Niemczech. Świetna woda. Mało popularna ze względu na dostępność. Trzeba się mocno postarać, żeby tam dotrzeć. Nie każdy może tam wędkować, najlepiej mieć na miejscu zaufanego człowieka, który nas wdrąży w temat. Ale wszystko wynagradzają ryby! Wielkie szczupaki, okonie oraz sandacze. Nie cytujemy zdjęćZapewne się nie dowiem ale i tak zapytam , gdzie w końcu dokładnie jest ten tajemniczy "Hechten Zee" ps. Może być na priv. Dziękuję Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 W najnowszym WW (1/2016) jest krótka wzmianka o tym łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dokładnie na stronie 75. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Co do fotek zaprezentowanych na górze a dokładniej tej ze szczupakiem to napewno nie jest z Rugii. Tam nie ma tak spokojnej wody oraz drzew na linii brzegowej. Kolego wobler, jeśli rzeczywiście tam byłeś to mógłbyś się podzielić informacjami na temat tej miejscówki? Gdzie ona dokładnie jest? jak jest ze zezwoleniami i możliwością zwodowania łodzi bądź wypożyczenia na miejscu.Tutaj są fotki z Rugii , trochę drzew mają :http://bodden-angeln.de/fotos-barsch-und-zander.htmlhttp://bodden-angeln.de/pinnwand_fotos_hecht.phpZ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 na funpage'u Tim Pleciona na FB coś się stamtąd pojawiało na zdjęciach (kolegi wobler129 z resztą). Hechten Zee = w tłumaczeniu "szczupacze morze" :-)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 See- to też jezioro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) A to na Rugii nie ma drzew? nie można łowić przy brzegu? Jak się śledzi FB tim pleciona to można zauważyć, że była Rugia, Rugia - no i nagle pojawiło się Hechten See.Ale marketingowo - ruch super, tajemnicze jezioro, wielkie ryby, wejścia na fejsa, udostępnienia i lajki Oczywiście nie jestem w 100 % pewien, że to nie jest jakieś ogromne jezioro.Ale cel podstawowy osiągnięty, klikacie w tego Facebook'a co trzeba EDYTA: Generalnie, ja już dawno przestałem się oszukiwać. 95 % wędkarskiego internetu to aktualnie marketing. A my to łykamy jak kura ziarno. Gdzie się podziały czasy przed 2010 r. i rozwojem portalu na F. Wtedy był Żbik, FMart, kilka innych sklepów, a foty na fora trafiały, żeby pokazać fajnego ryba kumplom/zaspokoić ego. A teraz w połowie postów lokowanie produktu. Już nie powiem, który producent przoduje w tym. No ale cóż. Takie mamy czasy Ostatnio byłem sam świadkiem akcji z jednym ze sklepów. 3 fotki z mandulami. Wiadomo na jakiej wodzie fotki w mojej okolicy.Sam musiałem znajomemu zamawiać mandulę, bo podobno same do niej z wody wychodzą. Problem w tym, że przełowił ów znajomy na mandulę z dwie pełne doby a sandacza jak nie było - tak nie ma. PSChłopaki z Tim Pleciona łowią dużo i fajnie to prezentują, jakże odmiennie od wiodącej estetyki typu moro i puszka tyskiego. Szczerze im zazdroszczę możliwości łowienia na Hechten See, gdziekolwiek to jest. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez wojciiech 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Pozwolicie, że wkleję jeszcze parę zdjęć i nie obrażajcie się, ale nie mam zamiaru nikomu udowadniać co jest co I pozwólcie, że nie będę zdradzał gdzie wypożyczyć łódź, jak licencję, namiary GPS itp. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Chcesz wypożyczyć łódź ? Proszę : http://bodden-angeln.de/bootsvermietung.php Chcesz pływać z przewodnikiem ?Proszę : http://bodden-angeln.de/preise_und_freie_termine.php Z. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czytam i tak się zastanawiam czy ja nie łapię ironii w niektórych wypowiedziach czy co? Rugia tajemniczym jeziorem? Chyba ciężko o bardziej rozreklamowane łowisko szczupaków w ostatnich latach Jednak fakt faktem - wielka woda, wielkie rybska 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Wiem,że nie cytuje się zdjęć, ale dla Typowego Janusza chyba można zrobić wyjątek ? Ładny garbus, moje marzenie- gratuluję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek69 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tutaj są fotki z Rugii , trochę drzew mają :http://bodden-angeln.de/fotos-barsch-und-zander.htmlhttp://bodden-angeln.de/pinnwand_fotos_hecht.phpZ. Gdyby to była Rugia to dawno bym poznał bo byłem tam parę razy. Zdjęcia z drzewami, które załączyłeś nie są z Rugii tylko dość dobrze znanej niemieckiej rzeki.Rozumiem, że kolega Wobler jest chętny tylko do chwalenia się zdjęciami, a już namiarów na miejscówkę nie poda. Trudno rozumiem. Może ktoś inny mógłby mnie naprowadzić. Może być na priv. W zamian oferuję dwie fajne mety na sandacze w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi