Michci0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Hej, Poszukuję okonióweczki do 3 stówek, zastanawiam się nad trzema modelami: WC Tango do 8 gr, Savage Gear lrf 2;10 lub finezze. Problem polega na tym ze w moim mieście nie ma szans na obejrzenie sprzętu od SG, na YT widziałem ugięcie i prace, lrf w sumie całkiem fajna wędka, ale wklejka, a wolałbym pełną szczytówkę. Dla tego też zastanawiam się nad Finezze, Tango widziałem w sklepie, całkiem fajny kijek jednak przed kupnem chciałbym się poradzić. W internecie bardzo dużo jest opinii jakoby wędki od Savage lubiły sobie pękać szczególnie lrf... czy to prawda?Proszę o polecenie jakiegoś kijka nie koniecznie z tych wymienionych max 240cm, który powinien obsługiwać gumki na główkach do 8gr, mniejsze wobki i BT @Michci0, otrzymujesz kolejne upomnienie za notoryczne łamanie zasad poprawnej pisowni ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 savagear Parabellum 0-7g, świetny kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 W LRF jak jest wklejka to jest to mistrzostwo świata bo wygląda jak by był pełny blank .LRF mogę polecić fajny kijek pod okonia z tym ,że jak chcesz łowić na boczny trok to prawdziwa wklejka będzie lepsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Od siebie mogę polecić Konger Equs Rapier 225 cw. 2-12 g, miałem łowiłem, fajna wędeczka pod okonie, jest to wklejka ale mimo to ma bardzo ładne ugięcie bez specjalnych przesztywnień. No i bardzo fajnie się nada pod troka jak i główki. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jeśli Michał troszkę dorzucisz to znajdzie się jeszcze Cormoran ULX240, z pierwszej serii z piankową rękojeścią. Zajefajny kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja łowię Shimano Yasei Red Perch. 190cm. 3-12gFajnie pracuje, czuć dobrze przynęte. W tej kwocie się wyrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 W LRF jak jest wklejka to jest to mistrzostwo świata bo wygląda jak by był pełny blank .LRF mogę polecić fajny kijek pod okonia z tym ,że jak chcesz łowić na boczny trok to prawdziwa wklejka będzie lepsza. no wlasnie w koncu to wklejka czy nie jedni pisze ze tak drudzy ze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Wklejka ale tubularna (pusta), a nie pełna (solid). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) jak LRF radzi sobie z podbijaniem przynęty? i jak jest z pekaniem tych wedzisk? bardzo duzo osob w necie o tym pisze ze jedna wedka potrafi sie lamac kilkakrotnie gdy wraca z serwisu... Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proponuje cos innego .. Abu Garcia Veracity 692L 2-8g naprawde swietny szybki kijek w rozsadnej cenie , co prawda musisz dołożyć te 50zł . Gdybyś chciał więcej info dam ci namiar na kolege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja łowię Shimano Yasei Red Perch. 190cm. 3-12gFajnie pracuje, czuć dobrze przynęte. W tej kwocie się wyrobisz.1-10 g też daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ten kijek shimano Yasei Red Perch 1-10g to jaką ma akcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ten kijek shimano Yasei Red Perch 1-10g to jaką ma akcję? Bez obciążenia fast (albo i extra-fast) ale szybko przechodzi w głębokie ugięcie, pod okonkiem 35 cm pracuje już prawie cały kij, ale czuć rezerwę. To nie jest wklejka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Bez obciążenia fast (albo i extra-fast) ale szybko przechodzi w głębokie ugięcie, pod okonkiem 35 cm pracuje już prawie cały kij, ale czuć rezerwę. To nie jest wklejka.Wynika z tego, że nada się pod lekkiego, okoniowego drop shota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 savagear Parabellum 0-7g, świetny kijekTeż tym kijkiem łowię i jestem naprawdę zadowolony na początku nie mogłem się przyzwyczaić taki lekko galaretowaty przy 7g przynęty ale i dychą sie machnie jak trzeba. Dolna granica jak dla mnie to 3g no może 2g.Ryby na pewno na tej wędeczce nie zgubisz czasami pojawia się problem z zacinaniem (na pełnym zasięgu) a czasami się dość słabo czuje drugą stronę ale w tych pieniądzach nie widziałem/trzymałem nic lepszego a w przeciągu ostatniego roku przewaliłem chyba z 7 okoniówek w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Mam dwa kijki SG lrf. Pierwszy to 2,44 cw. 2-10g. bardzo przyjemna wędeczka. Okonie ale i szczupaki na lekko - jedna z mich ulubionych. Druga to 198 cw. 0-5g. zabawa z okonki ale nie tylko na micro przynęty i żyłkę 0,10 - lubię to. Kijki lekkie z krótkimi dolnikami, tak jak lubię. Do podanych przez Ciebie zastosowań szczerze polecam. Trzeci SG LRF jakiego nigdy nie miałem to 2,26cm. o cw. 5-12 ale to jak dle mnie za grubo jak na przynęty których używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja z kolei łowie lrf 2,26 5-12 g i powiem szczerze że to najlepsza wędka jaką miałem! używam ją głownie do drop shota z ciężarem do 10 g + guma, świetnie czuć brania w ręce i widać na szczytówce.Akcja fast ale przy większym obciążeniu pracuje do uchwytu. Szczytówka jest wklejana ale jest to szczytówka tubularna i prawie w ogóle się nie poddaje obciążeniu, dzięki temu lepiej przenosi drgania. Nie nadaje się według mnie do łowienia woblerami (chyba że jakieś smużaczki) i blaszkami (za duży opór) Jak masz wybrać wędkę za 300 zl to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dzieki wybiore lrf 2-10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 I będzie pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dzieki wybiore lrf 2-10 Bardzo dobry wybór. Moim skromnym zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawta Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Osobiście używam Parabellum 0-7g świetny kijek, zero spadów i dobrze czuć wszystko co się dzieje pod wodą. Swojego czasu też zastanawialem sie nad tym lrf, jednak pod moje łowienie parabellum wydawał się bardziej odpowiedni.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Przepraszam ale podepnę się pod temat. Szukam okoniówki pod jaskółki do 5gr:do 2.0m,szybka x-fast (b. ważne),czuła, może być 1 lub 2 skład,wklejka lub zwykły spin.Do 700zł.Przeglądałem już wszystkie tematy ale zero konkretów ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 podpinaj sie nie a problemu ja tez jeszcze nie kupilem zatanawiam sie miedzy 2;10 a LRF 2,10m 0,5-7g jaka jest roznica miedzy tymi wedkami? ktora jakie jigi oblusuguje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Z seryjnych wędek do okonia polecę lrf do 5 lub 7g ( w zależności od używanych wabików) Niesamowicie ciekawy kij , ma wklejkę , ale z delikatnej rurki, do 300 zł nic lepszego w ręku nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Szukam okoniówkiszybka x-fast (b. ważne),Takie rzeczy tylko w PL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi