viciu Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Panowie doradźcie, wiosną chciałbym kupić wędkę na okonia, nie wklejkę o akcji fast. Zastanawiam się nad:SG Finesse 1,92m 3-12 gram DAM Effzett Perch Special 2,3m 2-8g lub 3-12Konger Stallion Strike Furion 2,23m 3-12 gramMam dylemat bo Finesse trochę krótka, o Perch Special jeszcze jest mało informacji a konger niby ma "papierowy" blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Na łódkę Finezze jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Łowie raczej z brzegu i optymalna długość jaka lubię to około 2,2m i to jedyna rzecz która dyskwalifikuje finesske :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Kamilu Be a co powiesz o Kongerze lub DAMie?masz jakieś doświadczenia z tymi kijami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 znalazlem opis dam special perch ale po FRhttp://esoxiste.com/la-canne-perch-special-de-dam-effzett/ TRanslator google nie daje rady z tumaczeniem szkoda ze i tu zabraklo ugiecia wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dzięki za linka , niestety na polskich stronach nie ma za dużo o tej serii ale może uda mi się skoczyć na Rybomanie i "pomacać"wszystkie kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Na stoisku D.A.M zagadaj z Marcinem. Handlowiec i do tego łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Kupilem dzis DAM 1.9m 1-6 i powiem wam tylko tyle ze to sztywna pala jest xDWedka jest szybka, strasznie palowata mocna...i nie ma nic wspolnego z wedkami na okonia ktore posiadalem czyli Tango 240do 8gr czy lrf 2-8grpowiedzial bym wrecz ze blizej jej do inazumy 35gr niz do okoniowki xD ale to wrazenia na suchopokaze wam zdjecia ugiecia. ugiecie ok 600grhttp://zapodaj.net/ae63377aeb569.jpg.htmlglowka 35GR + guma =ok 50grhttp://zapodaj.net/6732ff03cca75.jpg.htmlglowka 35+25+guma = ok 75grhttp://zapodaj.net/e5fa71de50dfc.jpg.htmlGlowka 8GRhttp://zapodaj.net/7a9b7e8e5fe24.jpg.html Wykonanie oceniam na 3+ Przelotki wklejone sa rowno omotki juz nie koniecznie na kazdej omotce widac stopke, uchwyt wyglada tandetnie jak tania chińszczyzna wygodnie jest jednak ten plastik wygląda nie zaciekawię.co moge powiedziec na sucho wedka wydaje sie na duuuzo mocniejsza niz 6gram... zobaczymy w praktyce narazie jest to opis z wrazenia na sucho wedka nie sprawia wrazenia wedki okoniowej a raczej sandaczaowej na lekko tym bardziej ze jest opisana do 6gr Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Fajnie ze wrzuciles porządny opis wedki,daj znać jak będziesz z nia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) DAM special perch w wersji 2.30 sa bardziej finezyjnymi kijami jednak to sa dalej mocne kije w mojej opini z mocno zanizonym CWw mojej wersji 1.9 1-6gr 8cm cannibal + glowka 8gr nie robi na tym kiju wrażenia... w dolniku czuc moc i w mojej opini bardziej te wedki przypominaja lekkie sandaczowki niz okoniowe patyki... Za kijek dałem 195zl i myślę ze w tej cenie warto kupić ten patyk. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ooo a gdzie ja wychaczyles za taką cenę?możesz wstawić jakieś zdjęcie samego uchwytu bo pisales ze tandetny...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) http://zapodaj.net/982036a25e8fb.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/9bceb91a4d331.jpg.htmlTandetny jest ten plastik i nie do końca był obrobiony teraz jest już lepiej.jade nad wode jak znajde gdzies miejsce nie skute lodem to porzucam i zobacze co to bedzie Nie ma szans porzucać Narew dalej cala skuta lodem Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzięki za fotki,napisz jak uda Ci się polowic tym kijem bo jestem ciekawy jak z jego czułością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 W tym zakresie cenowym wszystkie drogi prowadzą do............Mikrosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja tez długo blądziłem róznymi drogami przez wiele lat az wkocu doszedłem do Mikrosa i juz jest ze mna na kazdym okoniowaniu od 5 lat taka troszke kluska ale z potencjałem i mocą .juz niejednego bolenia czy szczupaka ok 2 kg wyjałem bez specjalnego wysiłku,Leszcze za kapote tez wytarga Weda stworzona do okoni do ich sposobu zerowania Jedno ALE mowa tu o łowieniu na małe paprochy z główkami do 5 gr do BT tylko z lekkim ciezarkiem ale z racji swojej kluchowatosci gorzej sie łowi wtedy lepszy jest kuzyn Mikrosa czyli Elvis bardziej szybszy siegam po niego jak łowie BT albo troche ciezszymi główkami na dalszej odległosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Greg #2 masz może porównanie z parabellum do 5g albo do 7g? Chodzi mi bardziej o jakość wykonania i materiału bo co do akcji to co kto woli. Cenowo te dwie okoniówki są zbliżone. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Co masz na myśli mówiąc o "jakości materiału"? Miałem Parabelkę do 7g, mam Mikrosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja mam SG Troutizimo 0-7g. Bardzo przyjemny kijek, świetnie się sprawdza przy łowieniu białorybu, ale łowię nim również okonie i jestem zadowolony. Kilka dni temu nabyłem SG Black Savage 2-7g 198cm. Wędeczka zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, jest wyraźnie szybsza od SG Troutizimo, wydaje się, że ma lekki zapasik mocy, na pewno będzie lepiej pracować pod główkami +3g. Ale wszystko wyjdzie w "praniu" w tym wypadku nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Co masz na myśli mówiąc o "jakości materiału"? Miałem Parabelkę do 7g, mam Mikrosa.Chodzi mi o całokształ wykonania, korek, plastiki itp. To wg Ciebie na którą warto wydać te +- 300zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Parabelka ładniejsza ale to nie uroda jest najważniejsza w wędce, w moim łowieniu Parabellum to było nieporozumienie. Ja wybrałem Mikrosa jest jedyny z kilku budżetówek, który mi się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Mikros tez jest fajny ja mam jeszcze zielonego "Unikatowego" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 miałem SG Parabellum 0-5 i 0-7, do łowienia z brzego 0-7 lepsza bo dłuższa, wagowo podobnie, te 0 gramów to żadna nie osiągała gdzieś bliżej 1-2 gram był wygodny dolny c-w. Potem miałem MajorCrafta Traparę 0-2 g i to było fajne ale czegoś mi brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Lod z Narwi się roztopił i bylem na testach, tak jak przypuszczałem to nie jest 1-6 grama raczej 3 gramy do 12 + nie duza guma, a ja takiego kijka nie szukam.Co mi sie rzuciło w oczy to świetnie przekazująca szczytówka 4gram ołowiu + najmniejszy cannibal i widać na szczytówce prace gumy 10 gram ołowiu + guma 10cm GAMA szczytówka szaleje Wedka o wyjątkowo szczytowej akcji pod obciążeniem przechodzi w pełne ugiecie musze przyznac ze na delikatnie ciezszego okonia bedzie wysmienita, jedna ja szukam cos bardziej finezyjnego ta leci Na handel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 DAM special perch w wersji 2.30 sa bardziej finezyjnymi kijami jednak to sa dalej mocne kije w mojej opini z mocno zanizonym CWw mojej wersji 1.9 1-6gr 8cm cannibal + glowka 8gr nie robi na tym kiju wrażenia... w dolniku czuc moc i w mojej opini bardziej te wedki przypominaja lekkie sandaczowki niz okoniowe patyki... Za kijek dałem 195zl i myślę ze w tej cenie warto kupić ten patyk.A czy za 240zł warto ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi