Skocz do zawartości

Jaka wędka na okonie w cenie do 300 zł?

Michci0

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nikt nie łowił bo to jest tegoroczna nowość zarówno konger jak i mikado... Ale zajrzyj do wątku o nowościach kongera jest już troszkę suchych info na jej temat

To skąd możesz wiedzieć, co lepiej obsłuży a co gorzej? Czemu polecasz coś o czym nie masz pojęcia i co jeszcze nie znalazło się w twoich rękach?

Czemu?

Bo wklejka da radę ale jednak lepszy będzie tubular... A streeto i sicario to właśnie klasyczne spinningi. A kupującego nie ominie wizyta w kilku sklepach żeby pomacać sam wybierze co mu będzie pasowało i leżało w ręce my możemy mu jedynie zaproponować jakieś opcje

Dla mnie i wielu moich znajomych dziwną jest sytuacja wyboru, jednej, wędki poprzez forum! Rozumiem, że ktoś chce z polecenia wybrać kilka modeli i później podotykać je w sklepie. Przy wyborze wędki jej dopasowanie do wędkarza jest najważniejsze. Nie zawsze to co pasuje mojemu koledze będzie i mi pasowało. Ludzie mają różny wzrost, różną wielkość dłoni i w końcu różną czułość. Tylko wzięcie wędki w rękę, a najlepiej z kręciołem, pozwoli wykonać dobrego wyboru.

Bo wklejka da radę ale jednak lepszy będzie tubular... A streeto i sicario to właśnie klasyczne spinningi. A kupującego nie ominie wizyta w kilku sklepach żeby pomacać sam wybierze co mu będzie pasowało i leżało w ręce my możemy mu jedynie zaproponować jakieś opcje

Baaardzo fachowa porada. Bardzo  :D

• 2 tygodnie później...

Znalazłem w decathlonie taki kijek:

https://www.decathlon.pl/wixom-200-l-15-7-g-id_8292321.html

Cena do 300zł, wydaje się być przyzwoita, zważywszy że kosztowała 440zł. Miał ktoś do czynienia z tym wynalazkiem?

chyba już niedostępna anie przez neta ani w żadnym stacjonarnym

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Hej, 

Poszukuję okonióweczki do 3 stówek, zastanawiam się nad trzema modelami: WC Tango do 8 gr, Savage Gear lrf 2;10 lub finezze. Problem polega na tym ze w moim mieście nie ma szans na obejrzenie sprzętu od SG, na YT widziałem ugięcie i prace, lrf w sumie całkiem fajna wędka, ale wklejka, a wolałbym pełną szczytówkę. Dla tego też zastanawiam się nad Finezze, Tango widziałem w sklepie, całkiem fajny kijek jednak przed kupnem chciałbym się poradzić. W internecie bardzo dużo jest opinii jakoby wędki od Savage lubiły sobie pękać szczególnie lrf... czy to prawda?

Proszę o polecenie jakiegoś kijka nie koniecznie z tych wymienionych max 240cm, który powinien obsługiwać  gumki na główkach do 8gr, mniejsze wobki i BT

@Michci0, otrzymujesz kolejne upomnienie za notoryczne łamanie zasad poprawnej pisowni !

Drogi Kolego, tzw."wklejka", w katalogach wędkarskich ma nazwę SOLID TIP, to właśnie kawałek pełnego pręta, najczęściej węglowego lub rzadziej z włókna szklanego, wklejonego w blank, który jest pusty w środku. Szczytówki puste w środku określane są jako TUBE.

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Ostatnio zanabyłym grafitowego lider z serii Calzante EX i dł. ok. 240 cm mimo iż jest to tubular to zachowuje cechy wklejki. kapitalnie przenosi każde p.......cie okonka a zastosowanie plecki grubości włosa czytaj 0.4 PE Egi (lokowanie ...) umożliwia posłanie gumisia na 1,5 g głowce na ok. 30 m. Przy tym kijaszku ptaszysko FX 862 to sprzęt do ciężkiego okoniowania z brzegu.

Warto trochę dołożyć (ok. 400 stówek) i poszukać na wtórnym.

Edytowane przez Pawele
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...