Kacper.K Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Szukam tkaniny gumowej, takiej z której wykonuje się czepki pływackie. Macie jakieś pomysły gdzie można to dostać ? Jeśli byłaby dodatkowo w kolorze srebrnym/złotym z odblaskiem, brokatem, efektem holograficznym to już w ogóle byłoby super. Grubość ok. 1mm, 2mm to już za grubo. Może jakieś artykuły są wykonywane z takiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Do czego byłaby wykorzystywana ta tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Chcę z niej wyciąć ogony, takie jak są w twisterach, z tym że byłyby dodane do dużej muchy szczupakowej. Myślałem też o zrobieniu formy (nawet jej model CAD-owski już wykonałem), ale obawiam się, że odlewane ogony szczupaki szybko rozszarpią. No i będę ograniczony na jeden rozmiar. O to mi chodzi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Znalazłem gotowce http://www.taimen.com/pl/pl/product/silicone-fly-tail-small_4178/91707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Znalazłem gotowce http://www.taimen.com/pl/pl/product/silicone-fly-tail-small_4178/91707Dzięki za link . Te akurat są za małe, szukam dużych, o średnicy zewnętrznej 8cm. Właściwie to wiem gdzie je kupić, z tym, że cenowo to wychodzi dużo - kilka euro za 1 sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jak wycinać dowolne rozmiary i kształty to mogę podpowiedzieć - laser CO2. Dysponują takimi firmy produkujące reklamy, punkty robiące pieczątki. Mimo niezbyt fajnego zapachu gumę tnie się laserem szybko i sprawnie. Jeśli dostarczasz swój materiał i dobry plik CAD/Corel/PLT (tu należy spytać firmy, różnie chcą, ale najbezpieczniej w Corelu), płacisz tylko za czas pracy lasera. Ile to już zależy od widzimisię właściciela firmy, nawet nie ma jakiś granic przyjętych. Na pewno jednak wyjdzie taniej niż kilka euro za sztukę. Z materiałem już trudniej, nie spotkałem się w pracy z kolorową i cienką gumą - albo przemysłowa mata gumowa czarna ok. 2mm albo guma na pieczątki , jasnoszara, ponad 2mm, i raczej droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dzięki Sławku, więc sposób wycinania już wiem jak ugryźć. Pierwotnie myślałem żeby wycięcia robić odpowiednio przygotowanymi tłoczyskami i najwyżej poprawić nieco nożyczkami, Nie nastawiam się na produkcję, raczej kilkanaście-kilkadziesiąt kształtek. Jednak laser CO2 mnie przekonał. Pozostaje znaleźć gumę, kilkanaście maili wysłanych - zobaczymy jaki będzie odzew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Jakbyś miał problem z laserem w swojej okolicy (np. zaporowe ceny albo niechęć firm do małych zleceń) , to pisz na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Odświeżam temat, czy ktoś znalazł jakiś odpowiedni materiał na wiggle taile? 11 euro za 2 szt + przesyłka z zagranicy jakoś mnie nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Wpisz "silikonowa mata stolnica" na alledrogo. Moja druga polowa ma taka i tylko czekam kiedy powie ze Jej niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Polecam taśmę rehabilitacyjną do ćwiczeń. Mega wytrzymała, ostrymi nożyczkami da się wyciąć.Tutaj link:http://www.orteo.pl/tasmy-do-cwiczen/tasma-rehabilitacyjna-do-cwiczen-thera-band-1-5m-zolta-opor-slaby?gclid=Cj0KEQjwjem-BRC_isGJlJ-0h-MBEiQAbCimWFPAeJUTqG9flgZKErVXEtpJQgRoNQSZdOU1UaaxxowaApw18P8HAQ Tutaj mój stwór z tego materiału: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Ta mata silikonowa obawiam się, że będzie za ciężka ale ta taśma wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi