Banjo Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Wiem, wiem, że była wymiana. Mam kilka wobków Leszka jeszcze bez podpisów, co prawda wielkość pstrągowa, ale tak wykonanych nie widziałem. Co to za wobler - to dobry pomysł. Może ktoś rozpozna, może ma podobne, chociaż z tym jest coraz trudniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 A gdzie można zobaczyć? Tak pytam, bo rok pyknął... Paweł, tutaj można obejrzeć więcej. Są też Twoje wobki http://jerkbait.pl/topic/177090-książka-odkrywanie-tajemnic-woblera-podstawy-sprzedaż/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Banjo, mam następną zagadkę. 4 wobki leciwe. Po ojcu sąsiada.Te dwa po lewej z jednej stajni, cienkie stery. Po prawej na dole specyficzny, gruby ster zaokrąglony od dołu. Prawy na gorze wiem czyj … bo podpisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Prawy na dole to salmo Butcher Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Po lewej chyba Gębskie,a na górze po prawej ratlin rapali lub coś na wzór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Po prawej na gorze Rapalka oczywiście, od razu wiedziałem jak przeczytałem na spodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Banjo, mam następną zagadkę. 4 wobki leciwe. Po ojcu sąsiada.Te dwa po lewej z jednej stajni, cienkie stery. Po prawej na dole specyficzny, gruby ster zaokrąglony od dołu. Prawy na gorze wiem czyj … bo podpisany Po prawej na górze to Rattlin Rapala w kolorze CW (prawdopodobnie RNR-5),poniżej - czarny w żółte kropy, to Salmo Butcher 5cm (model Beatle, prawdopodobnie wersja pływająca).Po lewej - chyba Gębskie... Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Marcinie,te po lewej to prawdopodobnie wobki J. Sendala. Jak możesz, to zrób większe zdjęcie jednego z nich. Pewnie mają takie w niebieskawym odcieniu stery. Albo podjedź do mnie z nimi, to obgadamy. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) wkleiłem bardziej jako ciekawostkę. No i wyzwanie dla Ciebie.To nie moje woblery, sąsiad ściągnął je ze strychu i tam wróciły. Pamiątka po ojcu. „Pachnące” kurzem i skajową torbą z obłażącym paskiem od jakiejś flinty. Nie śmiem go poprosić o nie, a wysłanie go ponownie na strych dla zdjęcia … hmm to przy następnych nalewkach. Stery były plastikowe i cieniutkie to pamietam.Może go kiedyś namowie na łódkę i wróci do łowienia … kiedyś łowił, z ojcem i wujkami, nawet handlowali sprzętem. Problem tylko bo nie ma karty, bo … zawsze łowił z kimś z PZW …Poza tym, nie wiem czy go żona puści bo jak go ostatnio namówiłem na enduro i zimowe jazdy to pół roku na wózku spędził … i ogólnie nie mam najwyższych notowań u żon w okolicy za to wyciąganie chłopów z domów Jak są jakieś wyjątkowe, to z nim pogadam, jak zwyklaki, to niech leżą tam gdzie są.Tak, stery są takie niebieskawe, bardzie powiedziałbym fioletowawe nawet. Powiększyłem oryginał zdjęcie. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 To są Józka Sendala woblery, czy są wyjątkowe - to zależy dla kogo. Pewnie pochodzą z początku lat 2000, czyli mogą mieć 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 (edytowane) No to następne:pierwszy po lewej znów salmo?cztery poniżej jedna stajnia, cześciowo krzywo wklejone sterypo prawej dwa maja jakiś napis na sterze ale nieczytelnyróżowy ma widoczny na boku Edytowane 1 Lutego 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 No to następne:pierwszy po lewej znów salmo?cztery poniżej jedna stajnia, cześciowo krzywo wklejone sterypo prawej dwa maja jakiś napis na sterze ale nieczytelnyróżowy ma widoczny na bokuTakTe cztery, to chyba Krzysztof Gębski zmajstrował.Różowy - Wob art. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 (edytowane) No podziwiam wiedzę. Dla mnie ważne żeby łowiły.Jestem ciekaw tych z krzywymi sterami, powinno je fajnie trzymać na stronę. Przekrzywienia jest tak duże ze musi być celowe te dwa maja na sterze odlane coś baco-bait albo paco, pago, bago-bait. Nie moge odczytać. Ale bym stawiał na bago-bait Edytowane 1 Lutego 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 No i bingo! Bago bait te dwa na gorze po prawej:https://www.facebook.com/people/Bago-Bait-Bucket-Baits-4B-fishing/100078816410750/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Z historii polskich woblerów.Co było wcześniej w sklepach dostępne? Salmo czy Krakuski? O ile można powiedzieć że w tamtych czasach coś było dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Znalazłem w zakamarkach pudeł wykonany przeze mnie pstrągowy woblerek . Całe 8 cm, drewno lipowe, wewnątrz w ustawionej poprzecznie rurce umieszczona, wyraźnie stukająca kulka. Okleina ze złotka papierosów, ster mosiężny, pływający. Rok prawdopodobnie 1990. Jak Sławek pisał w książce, powstał gdy towarzyszyłem podczas struganiny Jurkowi Niewiarowskiemu. Miał duży wpływ na konstrukcje moich woblerów, które jednak były bardziej wygięte. Ostatnio dowiedziałem się, że jeden z kolegów jeszcze łowi na takiego i to ze sporym powodzeniem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kistian Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Cześć, co chwilę dorzucę coś od siebie. Troszkę wiekowych wobków posiadam Na pierwszy ogień: Żabka - wykonana przez Piotra Zieleniaka. Nie każdy może Piotra kojarzyć, to nadmienię, że Piotrek jest jednym z pierwszych osób, które na początku lat 90'tych wykonywała własnoręcznie woblerki na Lubelszczyźnie. Nauczył wiele osób które robią wobki do dziś. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Ostatnie zakupy.Ciekawe czy Tobik jest z początków produkcji? Według opisu na pudełku to Dorado jest z balsy. Całkowite zaskoczenie to stork łamaniec, pierwszy raz widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Andrzeju, Storki łamane były robione, może nadal są . Akona w opakowaniu zazdroszczę i Dorado z balsy również . Edytowane 15 Lutego 2023 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Możliwe Sławku. Tylko zaskoczony zostałem faktem że nie dość że stary(gruby ster) to jeszcze łamaniec. Wcześniej się nie spotkałem nawet nie słyszałem. Takiego Akona masz, bo jakby co to dwa jeszcze są więc mogę kupić tylko inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kistian Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 A ja podrzucam kolejnego klasyka spod dłuta Piotra Zieleniaka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Przekrój twórczości Śp. Romualda Stanke woblery bóbr. Przedstawione woblery pochodzą z lat 80,90 i 00. Wszystkie przynęty były strugane z drewna lipowego.I tak jako pierwsze strzebelki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Pstrągi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Cierniki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Kiełbie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi