trout master Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Masz na myśli tego wobka?_____ Nieee. Tamten jest u kumpla w wędkarskiej szufladzie. Kiedyś mówiłem mu że mogę tego wobla sprzedać ale powiedział niech sobie leży i czeka na lepsze czasy (chyba chodziło mu o pstrągowe). Może kiedy nawet wrzucałem jego fotkę gdy było coś pisane o woblerach "Bóbr". Ale chyyyyba. Kolego @KrisFishing Wiesz z jakiego materiału robił Piotrek te woblery? Ja widziałem i po rozmowach z nim wiem że robił często ze spienionego PCV. Sam dzięki jego podpowiedzi i wskazówce takie robiłem i nadal mam. Z tego materiału woblerki wychodzą lekko suspending lub tonące. Fajny materiał na korpusy. Nie mam Piotrka niestety żadnego woblera. Głównie dlatego że sam robiłem sobie co tylko chciałem bez większych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 To jeszcze takie bobrowe bananki. Nie raz ratowały dzień nad wodą na bezrybiu ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) I u mnie ostał się jeden starszy Boberek ???? Edytowane 18 Lutego 2023 przez Salata 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) I u mnie ostał się jeden starszy BoberekPiękny ???????? Edytowane 18 Lutego 2023 przez salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Z takich ciekawostek twórczości Śp. Romualda Stanke...bączek bobrowy na przegrubionym sterze, wyciętym z butelki po napoju C&C lata 90' ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kistian Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Nieee. Tamten jest u kumpla w wędkarskiej szufladzie. Kiedyś mówiłem mu że mogę tego wobla sprzedać ale powiedział niech sobie leży i czeka na lepsze czasy (chyba chodziło mu o pstrągowe). Może kiedy nawet wrzucałem jego fotkę gdy było coś pisane o woblerach "Bóbr". Ale chyyyyba. Kolego @KrisFishing Wiesz z jakiego materiału robił Piotrek te woblery? Ja widziałem i po rozmowach z nim wiem że robił często ze spienionego PCV. Sam dzięki jego podpowiedzi i wskazówce takie robiłem i nadal mam. Z tego materiału woblerki wychodzą lekko suspending lub tonące.Fajny materiał na korpusy. Nie mam Piotrka niestety żadnego woblera. Głównie dlatego że sam robiłem sobie co tylko chciałem bez większych problemów. Piotrek jak mnie uczył to robiliśmy właśnie z płyt PVC, ale jego początki to z tego co pamiętam to była lipa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Ok. Czyli jak wszyscy zaczynający z woblerami Zgodnie ze starymi receptami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BODZIOK12 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Witam. Bardzo mnie cieszy że ta książka w pedf. zaczęła się właśnie od 'Woblery Usteckie' tzn. Sławka i Kazia. Zostało mi ich trochę przynet ich w pudełkach i chciałbym je pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Panowie i Panie czyj to może być wobler? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Stawiam, że jest własnością Qcyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Wygląda na wobler Szczepana Michny. Danielu, jakbyś chciał się go pozbyć, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Panowie takiego woblera mam tylko nie wiem czyj on. Na pewno swoje lata ma. Na pierwszy rzut oka zgadywałem, że to wobler MIKI, ale literka A na korpusie szybko mnie z tego pomysłu wyprowadziła. Wie ktoś może czyje to rękodzieło ? Edytowane 12 Grudnia 2023 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Poniżej "protoplaści" woblerów Siek. Są to woblery wykonane przez szwagra Marka, który udzielał Jemu rad jak wykonywać pierwsze woblery. Dla mnie, to brakujące ogniwo w historii powstawania woblerów o znanej nazwie Siek. Dziękuję Marku . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Sławku, piękna "zdobycz ". Ten po lewej to taki znak czasów, a żartobliwie można powiedzieć nawet - bananowa młodzież . Spora grupa twórców szła w kierunku takiego wysklepienia grzbietu. Sam takie popełniałem . Miały specyficzną, dość ostrą pracę. Czy sprawdzałeś z ciekawości jak się zachowuje w wodzie, a zwłaszcza w prądach ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Sławku, piękna "zdobycz ". Ten po lewej to taki znak czasów, a żartobliwie można powiedzieć nawet - bananowa młodzież . Spora grupa twórców szła w kierunku takiego wysklepienia grzbietu. Sam takie popełniałem . Miały specyficzną, dość ostrą pracę. Czy sprawdzałeś z ciekawości jak się zachowuje w wodzie, a zwłaszcza w prądach ? Dziękuję Wojtku. Jeszcze ich nie wodowałem, właściwie większość woblerów z kolekcji nie woduję. Ma to dla mnie mniejsze znaczenie, musiałbym zbudować szałas nad wodą tyle tego jest . Zadowalam się zdjęciem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Sławku, piękna "zdobycz ". Ten po lewej to taki znak czasów, a żartobliwie można powiedzieć nawet - bananowa młodzież . Spora grupa twórców szła w kierunku takiego wysklepienia grzbietu. Sam takie popełniałem . Miały specyficzną, dość ostrą pracę. Czy sprawdzałeś z ciekawości jak się zachowuje w wodzie, a zwłaszcza w prądach ? Wojtku, puściłem parę razy w nurcie. Widziałem bardziej iksowate prace, jest nerwowo, ale raczej pod kontrolą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 (edytowane) Znamy woblery Morel team i to, że było kilku twórców, których woblery były sprzedawane pod tym szyldem. W miejscowości Bychawa tworzyli Andrzej Kułak "Wajo" oraz Rafał Bancerz. Obaj robili m.in. raczki i żaby. Jednakże okazuje się, że w Bychawie jest jeszcze kilku twórców. Jednym z Nich jest Piotr Kryk. Piotr już nie tworzy woblerów, tym bardziej cieszę się, że je posiadam. Dziękuję Piotrze. Kolejni twórcy to duet rodzinny. Zaczął tworzyć Andrzej Mączka, a jego pasję kontynuuje syn, Michał Mączka. Wobler Andrzeja Mączki: Woblery Michała Maczki: Dziękuję za to, że jestem ich posiadaczem. Poniżej wobki tych twórców, przy czym zdjęcia nie przeze mnie wykonane: Jak poniżej widać, tworzone są w różnej wielkości z zachowaniem kształtu: I nawet pojawiła się żabka w pstrągowym namaszczeniu : Edytowane 11 Lutego 2024 przez Banjo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Widzisz miałeś chwilkę słabości i ciekawość wygrała . Ja nigdy nie mogłem się powstrzymać przed testami. Często się okazywało, że te w których nie pokładałem nadziei robiły furorę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Widzisz miałeś chwilkę słabości i ciekawość wygrała . Ja nigdy nie mogłem się powstrzymać przed testami. Często się okazywało, że te w których nie pokładałem nadziei robiły furorę. Wojtku, zrobiłem to dla Ciebie . Mam tak dużo woblerów, że nie starczyło by czasu, aby je wszystkie przetestować. Nie zawsze jestem ciekaw jak pracują, bo i tak bym nie spamiętał pracy każdego z nich. Oczywiście mowa o tych, które zbieram. Jest też masa woblerów do codziennego użytku i też nie znam pracy wszystkich z nich .I czasami tak bywa, że na jednym wypadzie wobek nie sprawdza się, idzie w odstawkę. Ale to nie zawsze wynika, że jest kiepski, po prostu na danym odcinku nie było pstrąga. Zwykle dostaje taki wobek drugą szansę, a nawet trzecią . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Taka rodzinka w komplecie do mnie dotarła dzięki dobremu człowiekowi, koledze . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Taka rodzinka w komplecie do mnie dotarła dzięki dobremu człowiekowi, koledze . _MG_2743.JPGTakie ładne texiki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Pomoze ktos w identyfikacji tworcy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Pomoze ktos w identyfikacji tworcy?No jest podpisany - DykBaits... Na FB popatrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Nie moglem rozczytac tego przed baits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia kilka sztuk z mojego zbioru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi