Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Krakusek. Kilka wobków kupionych w oryginalnych opakowaniach w Warszawie kilka lat temu, dzięki bardzo dobremu koledze. Dziękuję Bartku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Volans (Puławy) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Znane i częściej pojawiające się w opakowaniach BiGFish-e 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Krakusek. _MG_7159.JPG Kilka wobków kupionych w oryginalnych opakowaniach w Warszawie kilka lat temu, dzięki bardzo dobremu koledze. Dziękuję Bartku.Prosze bardzo , był jeszcze Siek z balsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Prosze bardzo , był jeszcze Siek z balsy Powolutku Bartku, będzie też jego zdjęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Wspomniany Siek. Wykonany z balsy w czasach, gdy woblery Siek-M były wykonywane z pianki. Jak to Marek powiedział: "Zostało trochę balsy, to trzeba było coś z nią zrobić" . Wyszło ich ok 150 szt. Edytowane 3 Marca 2021 przez Banjo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Prawdziwy bialy kruk . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Dragon 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Spółdzielnia z Warszawy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Corado Mam ich trochę. Te co są w pudełkach to: Nówki, chromki, nie bieganki . Ogromne podziękowania dla Martina, który po prostu (wg Martina), (dla mnie wspaniały gest ) je mi sprezentował . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 I coś jeszcze, czego nie spodziewałem się . Wobki Aqual Z jedną i dwoma kotwicami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Łapy szczypią od klaskania ... a przecież to nie koniec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 "Dragon" -------Model "Shad" SDR kolor G (Gold). Nie wiem tylko czy długość 5 czy 7cm. W tamtych czasach były jeszcze modele: TINY (2cm), SALMON (8cm) i JOINTED (7cm). Te robale Aqual to pracują? Sprawdzałeś może? Jaki jest kolor tego w paczce bo fota "spalona"? No i nie widzę wersji z dwoma kotwicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 -------Model "Shad" SDR kolor G (Gold). Nie wiem tylko czy długość 5 czy 7cm.W tamtych czasach były jeszcze modele: TINY (2cm), SALMON (8cm) i JOINTED (7cm). Te robale Aqual to pracują? Sprawdzałeś może?Jaki jest kolor tego w paczce bo fota "spalona"? No i nie widzę wersji z dwoma kotwicami. Ten na zdjęciu to 5 cm. Mam wszystkie modele Dragona . Nie sprawdzałem tych robali jeszcze w wodzie. Ten w opakowaniu jest z dwoma kotwicami. Malowany jest następująco: jako podkład użyto granaty (jest widoczny w wgłębieniach), a na to pryśnięto bordowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Sprawdź przy okazji pracę i opisz porównując z jakimś innym znanym. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) Już myślałem. że Robale Aquala rozpoznane, a tu taka niespodzianka . Świeża dostawa (te dwa od góry). Nie dość, że są różnej długości, to jeszcze mają w innym miejscu oczko mocujące linkę. Robala z dwoma kotwicami już miałem wcześniej. Edytowane 17 Marca 2021 przez Banjo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Sprawdź przy okazji pracę i opisz porównując z jakimś innym znanym. Pzdr. Nie sprawdzałem jeszcze pracy, ale chyba będzie coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Nie sprawdzałem jeszcze pracy, ale chyba będzie coś w tym stylu: -------Niby tak. Ale oczka przednie są w innym miejscu wiec praca może być inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedras65 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Witam wszystkich kolegów dzięki którym, poznałem w końcu historie mojego najlepszego woblera jakim mi było dane łapać. W 1985 rozpocząłem przygodę z pstragami na Bystrej koło Nałęczowa. W sklepie wędkarskim koło Placu Litewskiego kupiłem za całe stypendium rapale jointed 7 cm malowana na okonia z przeznaczeniem na lubelskie pstrągi. Ale że łowiłem na Wiśle koło Tarnobrzega głównie fascynowały mnie bolenie, okazała się rapalka niesamowicie skuteczna. Nie dane mi było mi długa się nią cieszyć bo zapiąłem suma który zabrał rapale i 100 m żyłki abulon top z Pewexu. Wiedziałem że muszę zdobyć drugi egzemplarz. Pojechałem z Lublina do Warszawy na skrę za rapalką. Na szczęście goście nie mieli dwuczęściowych rapalek i trafiłem do chłopaków z rynienką którzy demonstrowali możliwości swoich arcydzial. Zakupiłem u nich za kasę przeznaczoną na rapale trzy ich woblery. Jeden z nich okazał się pogromca boleni na Wiśle tarnobrzeskiej i kazimierskiej i na Sanie w Przemyślu. Do dzisiaj trzymam go jak relikwie pomimo iż po stracie steru nigdy już nie pracował jak oryginał. Był to wobler lekko wygięty przy głowie ze sterem wkleslym pod oczkiem. Jeżeli przeczyta mój post producent tego woblera to chce mu podziekawac. Dzięki jego woblerowi łowienie boleni w końcu było dla mnie największą przyjemnością wędkarska. Po latach łapania cefalem, błystkami wykonanymi z trzonków łyżeczek od herbaty lapanie woblerem warszawskim dało mi masę pięknych boleni, które wtedy doprowadzały do szału wędkarzy, którzy nie mogli się do nich dobrac. Z szacunkiem dla wszystkich forumowiczów. Jedras65 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Pochwal się zdjęciem tego woblera. I ja mile wspominam z lat 80tych chłopaków z rynienką . Wielu tak zaczynało późniejsze, poważne biznesy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 -------Niby tak. Ale oczka przednie są w innym miejscu wiec praca może być inna. Wszystko i tak zależy od wyważenia. Przy oczku wyżej praca podobna do cykady, ale sam wobler mocnooo niestabiln. Przy oczku max przesuniętym do przodu bardzo ładne lusterkowanie.jak w klasycznym Zalcie(Zalt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Dawno nikt tutaj chyba nie zaglądał . Taki zestawik udało mi się uzbierać . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Piękny, ale proszę piszcie nazwy (jeśli znacie ) i parametry ... wielkość, pływalność itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Robert, to tak dla zabawy, aby zgadnąć, kto je zrobił. Edytowane 12 Lutego 2022 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 January Pawlos ze Świdwina. Kilkanaście cm, pływaki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi