abudam Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Witam, jezeli tutaj mowa o woblerach Januarego Pawlosa, to pozwolcie mi prosze przedstawic Wam kilka jego woblerow z mojego zbioru Pozdrawiam serdecznieMartin Edytowane 12 Lutego 2022 przez abudam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Martin,piękna kolekcja . Też trochę ich uzbierałem i razem z Twoim zestawem moglibyśmy zebrać prawie cały asortyment modeli tworzonych przez Januarego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Te co nie pokrywają się z wobkami Martina. Do trollingu także są A ten z grzechotką w środku Mam jeszcze trociowe, ale nie zrobiłem jeszcze zdjęć. Edytowane 13 Lutego 2022 przez Banjo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Witaj Slawek, dziekuje bardzo za Twoje slowa uznania.Woblery te nabylem bodajze w 2010r. u jego brata i napewno nie sa one najstarszymi produktami Januarego. Bardzo mi sie wtedy spodobaly.Nie wiem czy January jeszcze robi jakies woblerki, albo czy tylko uczy w szkole jezyka angielskiego. Pozdrawiam serdecznieMartin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) January raczej już nie robi na sprzedaż. Kiedyś miał swoja stronę, ale już jej nie można odszukać. Dużo woblerów robił do Finlandii. Mam z drewnianymi i piankowymi korpusami Jego wobki. Kupowałem te z drewnianymi na początku lat 2000. Edytowane 13 Lutego 2022 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Wieczorem wrzucę zdjęcia wobków trociowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Trociowe Januarego: Ten zielony okoń jest z grzechotką. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Nie widziałem u Martina, to pokazuję jeszcze jedne z najmniejszych: A te poniżej, to salmiaki ubrane w kalkomanię Januarego. Kto je ubierał do końca nie wiem, ale mam podejrzenia . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) To tak już żeby zakończyć przeze mnie przygodę z wobkami Januarego w tym wątku pokazuję wcześniejszą wersję: A to też prawdopodobnie wobek Januarego: Edytowane 14 Lutego 2022 przez Banjo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Nie widziałem u Martina, to pokazuję jeszcze jedne z najmniejszych: _MG_9823.JPG _MG_9824.JPG A te poniżej, to salmiaki ubrane w kalkomanię Januarego. Kto je ubierał do końca nie wiem, ale mam podejrzenia . _MG_9827.JPG _MG_9828.JPGWiadomo kto je oklejał. January robił je dla mnie pod zamówienie na korpusach Salmo. Zresztą nie tylko te swego czasu miałem tez pokaźną ilość jego twórczości, zostały resztki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Tomku, o Tobie myślałem, że jesteś w to zamieszany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 W kręgu moich zainteresowań twórców ze Świdwina jest jeszcze jeden. Jest to Andrzej Rosa. Poniżej parę wobków: Trociowy: Pstrągowe (klenie też można nimi łowić ): 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Tomku, o Tobie myślałem, że jesteś w to zamieszany .Kiedyś u sporo ludzi miałem udział przy woblerach (głównie oklejanie i strugane korpusy) teraz całkowicie "własna" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Tomku, wiem, że Górale to też Twoja pomoc. Możesz napisać (może być na priv) komu jeszcze służyłeś pomocą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Historia_polskich_woblerów.pdfFajnie opisane ale tak na szybko wychwyciłem kilka błędów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Fajnie opisane ale tak na szybko wychwyciłem kilka błędów... Zapraszam na priv. Chętnie poprawię, być może część już poprawiłem, bo ciągle rozwijam, uzupełniam. Edytowane 14 Lutego 2022 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Zapraszam na priv. Chętnie poprawię, być może część już poprawiłem, bo ciągle rozwijam, uzupełniam.Kurcze, pierwsza strona wątku i nawet słówka?Fakt, nie sprzedawałem, lecz rozdawałem, no ale może choć krótka wzmianka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Paweł, to jest starsze opracowanie.W nowszym jesteś ujęty . Są też pokazane Twoje wobki z napisami . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) To zdjęcie wstawiam specjalnie dla Roberta : Edytowane 16 Lutego 2022 przez Banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Czy to Centuś bo w takim malowaniu nie widziałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Tak "Centuś" Całe 18 cm szczęścia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 To zdjęcie wstawiam specjalnie dla Roberta : _MG_9930.JPG... bo to? ... bo raczej nie to 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Oba te jednoczęściowe to ten sam autor. Łamaniec to wobek J. Widła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 To może jeszcze jeden. Też 18 cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 ja mam takie rosiaki, jakby co, na wydanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi