Banjo Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Jak na Rosiaki, to zbyt ładne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Dzisiaj warszawskie pstrągi w dwóch wersjach oraz w trzech odcieniach złota . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Dziś znalezione w jednej z toreb. Może nie najstarsze ale za to ciekawe. Ten powyżej zrobiony ewidentnie z kijka od szczotki. Ten łamaniec też niezły cudak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 30 letnie woblery Wiślaka z Bydgoszczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Rafał jeśli są u Ciebie, to zazdroszczę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Tak.są u mnie Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez spinraf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Piękna kolekcja. A czy czasem nie robił twórca Wiślaków woblerów coś na wzór Hornetów Salmo? Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Spytam samego wiślaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Spytam samego wiślaka Dzięki Rafał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Historia_polskich_woblerów.pdfPiękne opracowanie. Gratulacje. No i dzięki! Sie dowiedziałem skąd mój piankowy szczupak z blachą zwany sumikiem ;-). Trochę inny kształt. lubie prace w drewnie, mam sprzęt a do wyrobu woblerów przymierzam się jak pies do jeża. Szczególnie kuszą mnie drewna egzotyczne typu np merbau. Ciężkie to, daleko by latało bez dociążeń. Szczególnie teraz jak wprowadzili 5cm z kotwicą Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Z wdzięczności za opracowanie moje starszaki. Nawet ten Siek-M ma juz z 20 lat. Sumek i ten drugi nieznany to już nie wspomnę.sumek to ma szram … biedaczek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Ten nieznany ciekawy . Siek z początków lat 2000, ale to nie najstarsza wersja Sieków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zrobić mu lepszą sesję? Ster z blaszki. Żadnego opisu. Kupny. Szacuję że ma z 40 lat. A Ty się tylko nimi jarasz, czy zbierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Nie jaram, zbieram, opisuję o ile wiem kto go zrobił . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Heheheh można się jarać, ale nie zbierać. Ale nie da się zbierać nie jarrając chyba? To jak zbierasz, to ja myślę, że wypada mi go Tobie podarować. Szczególnie, że pracuję pod Oławą, daleko nie mam . Sumika nie oddam, bo jak widac po nim, mam z nim związane wspomnienia. Np mój pierwszy szczupak. Niesłysz te sprawy. Ale nieznanemu chętnie zapewnię miejsce otoczone czcią należną jego wiekowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Można zbierać i się nie jarać .Są oczywiście woblery, które darzę dużym sentymentem, często jest to związane z latami młodości . Chętnie przygarnę go, ale muszę lojalnie uprzedzić, że nie wiem kto go mógł zrobić i nawet z jakich okolic mógł pochodzić. Leżakując u mnie może doczekać się swoich pięciu minut . Nieraz tak zdarzało się, ze po czasie udało się dojść do twórcy woblera . Sumiki mam . To gdzie pracujesz pod Oławą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Paweł, to jest starsze opracowanie.W nowszym jesteś ujęty . Są też pokazane Twoje wobki z napisami .A gdzie można zobaczyć? Tak pytam, bo rok pyknął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Stanowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 O, to rzut beretem od Oławy. To musimy jakoś zgadać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A gdzie można zobaczyć? Tak pytam, bo rok pyknął... Jeszcze chwilka cierpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Spoko Banjo. Woblerek obejrzany - nie ma żadnych znaczków, opisu nic. Drobne ślady po zębach. Może od Macieja Zębatego? Spakowany już do auta. Daj znak do Oławy mam rzut Mondełem - a chętnie się czasem z roboty wyrwę na 15min. Telefon poszedł na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Odkopałem w pudełku trociówkę, którą mam grubo ponad 30 lat. Kiedyś złowiła wiele świetnych ryb . Czy to Leszka ? Może Sławek podpowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 I drugi, podobny, ale w troszkę lepszym stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Wojtku, myślałem, że wiesz od kogo kupujesz wobki . Widać stara produkcja, ale kto je zmajstrował to nie wiem. Leszka raczej nie. W Czarnem wielu robiło wobki tylko dla siebie, może wymieniłeś się na jakieś inne. Wielu nie wypłynęło ze swoimi wybkami poza Czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Od razu kupujesz ? . W tamtych czasach po za kupnem dochodziło do wymian i "darów wdzięczności", które wręczane były w pięknych okolicznościach pomorskiej rzeki, zazwyczaj śniegu i niezliczonej ilości nalewek. Dlatego kojarzę jak przez mgłę, że pierwszy był Leszka . Może wrzucę do działu : co to za wobler, bo jeszcze mam pytanie dotyczące Morela ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi