Skocz do zawartości

jakie jerki? producenci

koks

Rekomendowane odpowiedzi

Jerków na rynku jest od groma. Szczególnie dużo pojawia się rękodzieła. Trudno to wszystko przetestować, ale pza Salmo i Bigbait moje doświadczenia są następujące:

Wobi, Dorado, Siudak na tak.

Siek na nie.

Cora-Z, Fox za mało modeli przetestowanych by coś powiedzieć, ale przynajmniej praca bez zarzutu.

Jaxon - (te modele, które posiadałem) zbyt dużo siły potrzebnej do uruchomienia jerka. Dla mnie były zbyt męczące/siłowe. Znam jednak osoby zachwalające jerki jaxona.

znam salmo i big bait.

Wystarczy, nic więcej do szczęścia nie potrzeba :mellow:

A jednak... ;)

Czyżby wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie?

Siła w czynach, nie słowach B)

Jeśli miałbym polecić dobre jerki, którymi łowię ryby to: moje własne hand made, Strike Pro Buster, wcześniej zdaje się nazywały się Prologic, teraz Savage Gear:

Deviator - i rzadziej Freestyler, oraz Rutta Corony-Fishing. Na Salmo też łowię i też łowią B)

Wstawiam fote 74cm, chyba można o ten 1cm naciągnąć regulaminowe 75 :D

http://img840.imageshack.us/img840/931/p1050183d.jpg

no jako ze sprobowalem jerkowanie i mi sie spodobalo szukam teraz jerkow. znam salmo i big bait. w necie znalazlem atmo . jakie waszym zdaniem sa warte uwagi i ktore wedlug was sa najlepsze. Czy jerkujecie tylko na szczupaka czy jerkowac da sie na inne drapiezniki?

Polecam Siek-M. Bardzo ciekawa alternatywa dla sliderów. Głębiej schodzą, zupełnie inaczej pracują. Ich wada to kiepska powłoka -po kilku (-nastu) szczupakach powłoka obłazi. Poza tym -ocean możliwości. Szukaj, kombinuj.

P.S. Salmo maas marauder. Powierzchniowiec.

Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie.

Zreszta coraz czesciej jest prawda : Dobre bo polskie.

Dzieki za Wasze wypowiedzi - sprawdze te sieki i te jerki leo.

Czy jeszcze jakies proponujecie?

Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie.

Heh :lol:

Roadbuilding niestety nie jest w Polsce na najwyższym poziomie...

Sorki, ale nie mogłem się oprzeć wytknięcia tej literówki B)

A tak na poważnie, to dopiero raczkuję w tym temacie. Jak dotąd miałem ryby na slider'y 7S i 10S oraz na stickera Big Bait. Również wezmę pod uwagę Wasze rady. Sczególnie jeśli chodzi o Fatso i Jack,a

Pozdrawiam

Jarek