koks Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 no jako ze sprobowalem jerkowanie i mi sie spodobalo szukam teraz jerkow. znam salmo i big bait. w necie znalazlem atmo . jakie waszym zdaniem sa warte uwagi i ktore wedlug was sa najlepsze. Czy jerkujecie tylko na szczupaka czy jerkowac da sie na inne drapiezniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jerków na rynku jest od groma. Szczególnie dużo pojawia się rękodzieła. Trudno to wszystko przetestować, ale pza Salmo i Bigbait moje doświadczenia są następujące:Wobi, Dorado, Siudak na tak.Siek na nie.Cora-Z, Fox za mało modeli przetestowanych by coś powiedzieć, ale przynajmniej praca bez zarzutu.Jaxon - (te modele, które posiadałem) zbyt dużo siły potrzebnej do uruchomienia jerka. Dla mnie były zbyt męczące/siłowe. Znam jednak osoby zachwalające jerki jaxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 znam salmo i big bait. Wystarczy, nic więcej do szczęścia nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 znam salmo i big bait. Wystarczy, nic więcej do szczęścia nie potrzeba A jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 no dobra tez mam salmo i big bait ale na nich jerkowanie sie nie konczy. stad tez moje pytanie o inne firmy. szczegolnie polskich malych producentow. czy na przyklad ktos moze sie wypowiedziec o jerka atmo? czy sa dobrej jakosci i czy pracuja jak nalezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 znam salmo i big bait. Wystarczy, nic więcej do szczęścia nie potrzeba A jednak... Czyżby wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie? Siła w czynach, nie słowach Jeśli miałbym polecić dobre jerki, którymi łowię ryby to: moje własne hand made, Strike Pro Buster, wcześniej zdaje się nazywały się Prologic, teraz Savage Gear:Deviator - i rzadziej Freestyler, oraz Rutta Corony-Fishing. Na Salmo też łowię i też łowią Wstawiam fote 74cm, chyba można o ten 1cm naciągnąć regulaminowe 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Siła w czynach, nie słowach proponuje przestac tupac nozkami i skoncetrowac sie na temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okno Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 WitamOprócz Salmo na które łowie sporadycznie używam tylko tych jerków http://leo-jerk.blogspot.com/ Dopracowane w każdym szczególe i do tego łowne. Produkuje je Leo1, poszukaj na forum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Moim zdaniem najbardziej godnymi uwagi sa salmo slider 10 S i salmo jack F. Polecam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 no jako ze sprobowalem jerkowanie i mi sie spodobalo szukam teraz jerkow. znam salmo i big bait. w necie znalazlem atmo . jakie waszym zdaniem sa warte uwagi i ktore wedlug was sa najlepsze. Czy jerkujecie tylko na szczupaka czy jerkowac da sie na inne drapiezniki? Polecam Siek-M. Bardzo ciekawa alternatywa dla sliderów. Głębiej schodzą, zupełnie inaczej pracują. Ich wada to kiepska powłoka -po kilku (-nastu) szczupakach powłoka obłazi. Poza tym -ocean możliwości. Szukaj, kombinuj. P.S. Salmo maas marauder. Powierzchniowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 a ja, jak widze adres IP z londynu, to sie zstanawiam, dlaczego nie fox, albo suick, albo savage gear, albo crane, albo puppy, albo wszystkie inne dostepne na otwartym rynku globalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie. Zreszta coraz czesciej jest prawda : Dobre bo polskie.Dzieki za Wasze wypowiedzi - sprawdze te sieki i te jerki leo.Czy jeszcze jakies proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie. Heh Roadbuilding niestety nie jest w Polsce na najwyższym poziomie... Sorki, ale nie mogłem się oprzeć wytknięcia tej literówki A tak na poważnie, to dopiero raczkuję w tym temacie. Jak dotąd miałem ryby na slider'y 7S i 10S oraz na stickera Big Bait. Również wezmę pod uwagę Wasze rady. Sczególnie jeśli chodzi o Fatso i Jack,a PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Jarek no niestety musze ci przyznac racje z tym polskim roadbuildingiem - tu mnie ze tak powiem przylapales ale rodbuilding jak najbardziej stoi na wysokim poziomie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajfun82 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 uzywam jerki od leo 1 dobre łowne przynety nr 1 dla mnie 60 gr lin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Mi sie ostatnio sprawdzil swimbait Revolution Shad firmy Reaction Strike. Magnet na szedzkie szczupaki ale hamerykanska jakosc zawiodla: drugi szczuopak odgryzl mu ogon W wersji z paprochem zamiast ogona tez sie sprawdzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi