Skocz do zawartości

Sandacze 2010

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 370
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kibol, Tomi - nie lubię Was :mellow:

Gratulacje! Piękne sandacze. Możecie napisać coś więcej o warunkach połowu. Jaka miejscówka, jak łowicie, przynęty - oczywiście pozostawcie coś dla siebie ale miło będzie jak coś podpowiecie mniej doświadczonym poszukiwaczom.

Pozdrawiam

Remek

• 5 tygodni później...

Nauka łowienia nocnych sandaczy z czerwca przesunęła się na lipiec.

Pierwsze wieczorowe wypady przynosiły mnustwo ukąszeń komarów i samą drobnicę. Urlop się zaczął i pojawił się pomysł świt.

3 30 byłem nad wodą i udało się skuśić coś poważniejszego.

Sandałek 73 cm, jak na razie moja życiówka.

Ale robienie samemu zdjęć w takich ciemnościach, upale z tak delikatną rybą nie przynosi efektu w postaci ładnych fotek Embarassed

.

post-2991-1348914831,0844_thumb.jpg

post-2991-1348914831,3436_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam.

Taki tam sandaczyk :mellow: własnie taka miałem minę po wyjeciu ryby z wody :mellow:. Z tego wszystkiego nie zmierzyłem ryby kilka pamiątkowych fotek i do wody. Kapitalna ryba, kapitalna walka. Miałem z tego samego miejsca jeszcze jednego smoka, ale spadł....innym razem. Moja życiówka

.

Pozdrawiam Tomek Sulej

post-186-1348914844,5742_thumb.jpg

Czesc Marcel.

Pojechałem na bolki.....a to, ze ryby kompletnie nie zerowały to juz inna bajka. Totalna bryndza woda na Odrze w oczach szła w góre do tego północny wiatr masakra. Przestawiłem sie na sandacze. Ryba wzieła z płytkiej wody ok 2m w silnych pradach wstecznych miedzy głowkami. Przyneta kogut 18 gr czarno-żółty. Branie masakra-potężne kopniecie. Pierwsza ryba była takze potężna, ale po ok 10 min holu spadła. Wyjazd udany....szkoda,ze to nie bolek :mellow:

Pozdrawiam Tomek Sulej