-PYTOON- Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Krisu nie mam nic do snowbordzistów pod warunkiem, że jeżdżą a nie lansują się. Podobnie nie mam nic przeciwko narciarzom pod warunkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 PYTOON jak chcesz w tym roku skoczyć do Białki to na ten sam skipass masz fajne wyciągi. W Jurgowie, za Bukowiną jedzie się jak na przejście graniczne na Łysą Polanę i w lewo. Trasy konkretne jest jedna czarna i to raczej nie na wyrost. Byłem tam tylko raz ale wspomnienia mam dobre.A w samej Białce lub Bukowinie z dziećmi jest zajebiscie bo się nudzić nie będa. Na miejscu jest kupa atrakcji termy, skutery, helikopter, co kto woli i na ile ma kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 I to mi się podoba! Są na forum jeszcze chłopaki, którzy oprócz wędkarstwa mają inne zainteresowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 A ja sobie wczoraj wygrzałem i uformowałem buciki i teraz idealnie pasują do moich nóg i nic mnie teraz nie zaskoczy na stoku(jedynie brak śniegu ) Naprawdę fajna sprawa szczególnie dla osób po kontuzjach kostek, z haluksami, z wysokim podbiciem. Cuda można z tym zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Super! Jaki model kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Super! Jaki model kupiłeś?Cruzar 10 Fischera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dobry wybór. Przy tej szerokości skorupy muszą być wygodne. Moje raptory jadą na odbarczanie w dwóch punktach. Grubość wyściółki w Twoich butach jest dużo większa niż w moich. Coś za coś, nie ma idealnych rozwiązań. Dziś 1 godzina na Białym Krzyżu ale warunki fatalne. Trzeba poczekać na niższe temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dobry wybór. Przy tej szerokości skorupy muszą być wygodne. Moje raptory jadą na odbarczanie w dwóch punktach. Grubość wyściółki w Twoich butach jest dużo większa niż w moich. Coś za coś, nie ma idealnych rozwiązań. Dziś 1 godzina na Białym Krzyżu ale warunki fatalne. Trzeba poczekać na niższe temperatury.Z założenia ma być ta linia butów wygodna, komfortowa i dużo miejsca ma być na paluchy, bo wyjściowa szerokość to 103. Ja je sobie robiłem do 98 plus miejsca ucisku. Twoje Raptory to całkiem inna półka to nawet nie ma sensu porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Radzio z jakich okolic pochodzisz i które stoki najczęściej oblegasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Obecnie mieszkam w Zegrzu i niestety zimą mam mało czasu i jedynie mogę sobie pozwolić na wyjazd jak mnie gdzieś z roboty wyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Też czekam na snieg jak na zbawienie . Na mikołaja swoj stary parapet zastąpiłem nowym. Decha NITRO BLACK LIGHT"easy raider" + wiązania Burton Custom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 No Urasenty, super design. Chętnie wziąłbym na serwis taką deseczkę! Zaletą desek jest mniej krawędzi do ostrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Chętnie wziąłbym na serwis taką deseczkę! Zaletą desek jest mniej krawędzi do ostrzenia Było od razu mówić, że Ty fachowiec a jaki to serwis jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Było od razu mówić, że Ty fachowiec a jaki to serwis jeśli można wiedzieć?Sam robię swoje narty i najbliższej rodziny. Utrzymywanie nart nasmarowanych oraz ostrości krawędzi to podstawa. Trzymanie na oblodzonych stokach czy przejście z krawędzi na krawędź to czerpanie maksymalnej frajdy z jazdy na nartach. Utwardzanie krawędzi diamentami pozwala zachować je w ostrości przez dłuższy czas między ostrzeniami. Mam komplet narzędzi do smarowania nart i ostrzenia krawędzi. Jedyne co robię, to oddaję narty raz do roku na planowanie ślizgu i czasem nałożenie struktury narty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Jeszcze muszę wytrwać.... Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Piotr123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 To robi się ciekawie! W środę jadę do windsport na odbarczanie. Chcę też dorobić sobie nowe wkładki Sidas. Jakie cienkie skarpety polecacie do butów. Ten botek z Raptorów jest tak pasować, że przy nieco grubszej skarpecie już czuję dyskomfort. Robił ktoś z Was buty z wstrzykiwaną pianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Byłem w niedzielę w Białce. Wąsko ,dużo ludzi i muldziasto. Ale miło się poruszać po roku przerwy. Przetestowałem nowy sprzęt- deska plus wiązania, raz wypakowałem tak, że zobaczyłem gwiazdy i spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Kiedyś kolega miał wtryskiwaną piankę i niby sobie zachwalał, ale osobiście uważam, że teraz tak technologia poszła do przodu, że to obecnie szukanie skwarek Wybrałbyś Vacuumy 130 czy 140 Pro poświęciłbyś godzinę na wygrzanie, dopasowanie tym bardziej, że masz to już w cenę wliczone(fakt, ze one są droższe) i byś się teraz o nic nie martwił.Do tego jest organizowany Vacuum Tour i za darmo można bez żadnych konsekwencji wygrzać buty i zobaczyć czy faktycznie to działa Edytowane 22 Grudnia 2015 przez radek_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Może i masz rację ale zawodnicy z teamu Fischer i tak mają botki z pianą w środku. To jest nadal najlepsze dopasowanie. Będzie okazja przetestować Fisher za dwa czy trzy sezony. W zeszłym roku kupiłem Atomic redster pro i nie byłem z nich zadowolony. But był wygrzewany i za wiele to nie pomogło. Dopiero odbarczanie przyniosło porządny efekt w rejonie palcy. But był również za wąski w okolicy łydek i sprawiał mi ból przy mocniejszym spięciu klamer i nacisku na języki piszczelami. But musi trzymać nogę bez mocnego spinania. Wtedy jest w miarę ciepło a przy bucie sportowym czuje się co się dzieje pod nartami. Podobnie jak z nartami. Miękka narta z rockerem inicjuje skręt przy mniejszej prędkości i dynamice. Można na niej wozić tyłek cały dzień bez wysiłku i bólu w kolanach. Ale kiedy przesiądziemy się na narty z grupy race już tak łatwo nie jest. Tu trzeba techniki i bardziej dynamicznej jazdy. Jazda na narcie przypomina skoki na trampolinie i daje duży zastrzyk adrenaliny. Wszystko ma swoje plusy i minusy. W nartach z grupy race ma się dość po 2h jazdy ale na narcie dla początkujących wprawny narciarz nie za wiele zdziała przy większej prędkości i przeciążeniach. Podsumowując ważne żeby to ci się robi sprawiało frajdę i radość. Na koniec Panowie fajnie by było spotkać się na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Atomic zawsze robił "wąskie" buty. Właśnie dlatego ich używałem bo mam szczupłą stopę i łydkę. Mi pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nie mam pojęcia jak jest u profesjonalistów, bo nigdy się z tym nie spotkałem a miał w tamtym roku Kostelić do Pl wpaść, ale nie wyszło. Ale to nie ten poziom i całkiem inny świat Nie wiem jak w Atomicu, a widziałem jak się wygrzewa Salomony i myślę, że jest to podobne. Rozgrzewa się skorupę następnie wkłada się nogę z botkiem w skorupę i potem 5-7 minut się je schładza żelami i skorupa ma się ułożyć niby do nogi(i niby trochę się układa). Ale to w tych markach jest tak, że jedynie mogą rozszerzać skorupy. Fischer rozszerza i zwęrza. Do tego na każdy punkt uciskowy są różnej twardości gąbki wycinane i układane pod różnym kontem. I teraz najlepszy moim zdaniem motyw.Są maszyny dwustopniowe czyli układają rozgrzaną skorupę buta pod różnymi ciśnieniami. Czyli palce można ścieśnić a łydkę i piętę rozciągnąć podczas formowania lub odwrotnie na haluksa sobie rozszerzyć a piętę dowalić na maksa. I żadna inna firma tego nie ma oprócz fischera I od przyszłego roku w butach fischera wchodzi nowa linia butów niskiej i średniej klasy(bo tu leżą i kwiczą) która ma zrewolucjonizować rynek na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.faunapark.cz/ Polecam kwaterę na wypad w Czeskie Jeseniki. Blisko Ramzowa i inne ciekawe ośrodki narciarskie. Z właścicielem Petrem można się dogadać po polsku.Ski-busem dowiezie i odbierze z wyciągu ,więc można popróbować Holby . http://www.rsmiroslav.cz/pl/ Też polecam. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez morales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Liftery w montażu:http://insider-sportshop.com/en/ski/skischuhe-41/head-set-6-prs-heel-toe-lifters-5mm.htmlNowe wkładki Sidas dorobione. Po świętach odbieram buty z odbarczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Przeglądałem obrazy z kamer i wszędzie śnieg spływa. Tak ciepłego grudnia już nie pamiętam. Czy ktoś wie gdzie jest śnieg oprócz alpejskich lodowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Armatki pracują! Jest dobrze! Gdzie wybieracie się w ten weekend na nartki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi