Krisu23 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja do Zawoi, co będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Krisu masz namiar na jakąś stronkę wyciągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.pkl.pl/mosorny/homeAle w ten weekend to raczej lipa. Nie zdążą bo mrozy mają usąpić. To jest bardzo szeroki stok a mają tylko 14 armatek, za mało na te parę dni. Sprawdź Wisłę Soszów albo Nową Osadę, oni są zazwyczaj szybsi. Ew Białka jak lubisz slalom po żywych tyczkach.W Zawoi na weekend gotowy będzie tylko mały wyciąg orczykowy, 320m trasy, tam sobie pójdę na browara i parę ślizgów. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Krisu jest początek sezonu. Też nie mam zamiaru się forsować. Chcę gdzieś wyskoczyć z żonką na góra 3 godziny. Soszów i Nową Osadę znam, lubię te stacje ale w tygodniu. W tym roku chciałbym odwiedzić jak największą liczbę ośrodków, żeby mieć porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wy piszecie o rozpoczęciu sezonu, a ja już od końca września na stoku w Poznaniu śmigam, ale nie każdemu szczotka przypasuje. PS: Nie długo Czarna Góra też zacznie działać, bo już sypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 PYTOON a tu byłeś? http://www.skiinfo.pl/orawa-tatry-zachodnie/rohace-zverovka-spalena-dolina/osrodek-narciarski.htmlPrzez Korbielów masz ze śląska dosyć blisko. Też jeden z ośrodków które najszybciej startują. Bardzo ładne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Widzę, że tu sami zawodowcy Pod koniec stycznia jadę z rodziną w okolice Szklarskiej, to dopiero mój drugi sezon zaznajamiania się z nartami ale kiedyś trzeba zacząć Co do tras to w tamtym sezonie próbowaliśmy swoich sił tu http://www.skiregion.cz/pl/paseky-nad-izera.html, w tym również się tam wybieramy. W porównaniu z tłokiem i chamstwem po naszej stronie tam to inna bajka - oczywiście nie mówię o stokach dla zaawansowanych bo na nich jeszcze nie bywam ale o oślich łączkach do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Widzę, że tu sami zawodowcy Pod koniec stycznia jadę z rodziną w okolice Szklarskiej, to dopiero mój drugi sezon zaznajamiania się z nartami ale kiedyś trzeba zacząć Co do tras to w tamtym sezonie próbowaliśmy swoich sił tu http://www.skiregion.cz/pl/paseky-nad-izera.html, w tym również się tam wybieramy. W porównaniu z tłokiem i chamstwem po naszej stronie tam to inna bajka - oczywiście nie mówię o stokach dla zaawansowanych bo na nich jeszcze nie bywam ale o oślich łączkach do nauki. Widzę, że tu sami zawodowcy Pod koniec stycznia jadę z rodziną w okolice Szklarskiej, to dopiero mój drugi sezon zaznajamiania się z nartami ale kiedyś trzeba zacząć Co do tras to w tamtym sezonie próbowaliśmy swoich sił tu http://www.skiregion.cz/pl/paseky-nad-izera.html, w tym również się tam wybieramy. W porównaniu z tłokiem i chamstwem po naszej stronie tam to inna bajka - oczywiście nie mówię o stokach dla zaawansowanych bo na nich jeszcze nie bywam ale o oślich łączkach do nauki. Pasieki są ok, ale jednak to nie do końca to. Podjedź do Spindla od strony Hornych Misecek, na Medvedin. Masz w zasięgu łagodne trasy do Hornych i trochę ciekawsze na drugą stronę do Spindlerovego Mlyna, w tym czarną. Uwielbiam tam być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dziś odwiedziłem z żoną Czarny Groń w Istebnej. Główna trasa wymuldzona z prześwitującymi miejscami z trawy. Ratunkiem okazała się ośla łączka z wyciągiem tależykowym. Także dziś rozjady i treningi mojej Kasi jazdy na krawędziach. Dziś nad ranem uderzę chyba na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 W Zawoi Mosorny Groń czynny od środy. Byłem pytać w kasie. Chyba sobie wolne wezmę i na cały dzień uderzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jak ktoś mieszka blisko Olsztyna - Torunia to zapraszam do nowo otwartego ośrodka narciarskiego na pograniczu woj. warmińsko-mazurskiego i kujawsko-pomorskiego. http://kurzagora.pl/Trasa najdłuższa 800 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak ktoś mieszka blisko Olsztyna - Torunia to zapraszam do nowo otwartego ośrodka narciarskiego na pograniczu woj. warmińsko-mazurskiego i kujawsko-pomorskiego. http://kurzagora.pl/Trasa najdłuższa 800 metrów Widzę, że i na północy są narciarze Jak ja się cieszę, że mieszkam na południu Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 W Gołębiewskim w Mikołajkach otworzyli też górkę.Trasa 800m,4 osobowa kanapa. Fajna alrenatywa dla spędzających sylwestra na mazurach. Byłem i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ostatnio spędziłem dwa dni z rodziną na Złotym Groniu. Warunki dobre. Co mi się spodobało, to mały wyciąg talerzykowy dla dzieciaków. Kupiłem synkowi sprzęt na ten sezon i jestem naprawdę zadowolony z jego zapału do nart. Ma siłę w nogach i dobrą równowagę. Dziś spędził całe 4h na stoku - wracając do domu spał jak padnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziś znów zaliczyliśmy rodzinny wyjazd. Synek robi postępy na stoku ale ojca słuchać nie chce - woli jeździć z mamą. Dziś był wolny i miękki śnieg, dobry do nauki jazdy. Ponawiam pytanie, kto jest chętny na wspólny wyjazd na nartki/deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mosorny Groń wczoraj rano o 9:30. W nocy spadło 10cm śniegu. Więc stok trochę jak ja to mówię "tępy" momentami hamujący śnieg ale pogoda bajka. Ludzi do południa było całe.,.. 50 osób. Więc zero muld sztruksik i opalanko na krzesełku. Jak ja lubię mieszkać dwa kilosy od wyciągu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 I krótki filmik niestety z telefonu. Obrazuje "presję" jaką mamy w tygodniu na stoku https://youtu.be/4v2VN5r9FKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Wczoraj byłem na Cisowej, dziś Pilsko. Mogę tylko pomarzyć o takim stoku! Krisu w weekend z rana też tak jest? Dużo ludzi przyjeżdża na narty? Daj znać i się spakuję i jutro jadę do Ciebie na nartki! Od której kolej zaczyna jeździć? Edytowane 16 Stycznia 2016 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mosorny Groń wczoraj rano o 9:30. W nocy spadło 10cm śniegu. Więc stok trochę jak ja to mówię "tępy" momentami hamujący śnieg ale pogoda bajka. Ludzi do południa było całe.,.. 50 osób. Więc zero muld sztruksik i opalanko na krzesełku. Jak ja lubię mieszkać dwa kilosy od wyciągu... Warunki miałeś świetne .Fakt , że mieszkać tak blisko to duży plus. Wolna chwila i można na narty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 I to jest cały sekret . Jest fajna pogoda, dobre warunki, biznes mam swój własny, więc jak jest super to na dwie godziny rano robię sobie dyspensę i dziki szał.PYTOON, teraz zaczynają się ferie więc w weekendy będzie obłożenie. W tygodniu mniejsze ale też będzie. Mosorny jest generalnie mało uczęszczanym wyciągiem na uboczu. Nie jest popularny bo trasa jest trudna. Z małymi dziećmi odradzam szczególnie jak są ludzie. Plus jest taki, że tu raczej ludzie przyjeżdżają konkretnie pojeździć więc nie ma dużo takich co blokują stok i idiotów w dżińsach jeżdżących na krechę. Najlepiej zasadź się na ten wyciąg zaraz po feriach jak skończy śląsk(chyba) bo wtedy robi się luźno. Dziś byłem popatrzeć ale pełny parking i full ludzi na stoku. Jutro ma być mega pogoda bo skończył padać śnieg łącznie spadło dzisiaj 15cm, teraz będzie słońce mrozik i wiatr ze wschodu. Ale nie pojadę bo ludzi się zwali. Wyskoczę w poniedziałek rano na 9(wtedy startuje), takie życie na wiosce-jeździsz kiedy chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Krisu zawsze mogę wyskoczyć sam na stok. Dzięki za rady. O której jutro rusza wyciąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Wyciąg jeździ od 9 rano do 18. Warto być wcześniej żeby nie stać po karnet jeśli jest to weekend. Chyba można też zakupić przez internet i wtedy problem z głowy. Jakbyś się wybierał to daj znać. Pojeździmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 No i jak tam riderzy, jeździ ktoś? Ja byłem dzisiaj na jak ja to nazywam "trzy szybkie" czyli nie brałem czasowego karnetu tylko trzy zjazdy pojedyńcze. Po pierwsze po to, co by nogi się nie zastały, po drugie i w sumie najważniejsze chciałem zobaczyć ile dosypało śniegu bo powoli wszystko zmierza do jeżdżenia poza trasami co najbardziej lubię. Na szczycie Mosornego naturalnego śniegu tak ok 40cm, więc jutro się wybieram. Zjadę jakieś 2km na dziko i reszta z buta bo śniegu jak na razie za mało. Ale wolę jeden zjazd w ciszy i kontemplację niż 10 po stoku. Pozdro dla rajderów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A mi się dziś w końcu udało odkurzyć biegoweczki???? latarka na głowę,-15 i puściutka trasa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Dziś byłem na Złotym Gorniu z rodziną. Synek w czasie nauki taty nie słucha, tata kombinuje jak wiedzę przekazać. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale Kuba jeździ co raz szybciej. Od jutra zaczynam studiować materiały dotyczące nauki dzieciaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi