Skocz do zawartości

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Damian, nie znam się zupełnie na tym gdzie i jaki tłok jest na stokach. Gdybam na oodstawie grafiku ferii. Niestety zachodniopomorskie ma razem z dolnośląskim, opolskim i mazowieckim... i całe polskie góry obstawione ???? do tej pory stacjonowaliśmy w Szklarskiej a na stok jeździliśmy do Czech. W tym roku chcieliśmy coś zmienić, dlatego wybraliśmy okolicę Białki ale nie miałem świadomości, że Warszawa ma ferie razem z nami. Z grafiku wychodzi, że śląskie nie ma w tym czasie ferii to pomyślałem, że może tam.

Jedz do Korbielowa a jeśli szczyrk to tylko czyrna solisko plus osrodek sport polaczone są na jednym karnecie jeśli nie tu to Wal na wisłę jest mnóstwo fajnych stokow oraz w dobrej cenie pensjonaty
  • Like 1

Białka jest fatalna jeśli chodzi o liczbę ludzi i czas oczekiwania do wyciągów. Przybyło tras ale też ludzi. Trochę lepiej jest w Jurgowie, choć też gęsto. Małe Ciche jest luźniejsze, ale nigdy tam nie jeździłem. Znajomi chwalą. Zawsze jeżdżę tuż po Nowym Roku i wtedy jest mnóstwo ukraińców i innych ruskich. Najlepiej się jeździ od 9 do 11 i później po 17.

Już się szykuje na styczeń po woli ........ Oby śniegu było dużo ????

JA bym jednka obstawiał te Krynice i Wierchomlę. Zazwyczaj jeżdżę  sobota -niedziela. I na tych stokach o których pisałem wcześniej nigdy nie zdarzyło mi się stać dłużej w kolejce jak 3 -4 minuty.

Może miałem szczęście - a może taki urok tych stoków.

A na tylu trasach i wyciągach ( na Jaworzynie chyba 5 dostępnych z jednego parkingu, na Wierchomli chyba z 10 z jednego parkingu) jakoś sie to szybko rozjeżdża i ani tłoku na wyciągu ani tłoku na stoku.

• Like 1

Bardzo piękny resort lecz czasem trasy bardzo oblodzone I od godziny 11bywa tam bardzo tłocznie

A jeszcze zapytam. Stacjonował będę właściwie bliżej stacji narciarskiej Kamienica (2km) niż Czarna góra (8km) czy na tej Kamienicy jest w miarę luźno? Niestety pakuję się z Mazowieckiego w okresie ferii Dolnośląskich od 13.01.

A jeszcze zapytam. Stacjonował będę właściwie bliżej stacji narciarskiej Kamienica (2km) niż Czarna góra (8km) czy na tej Kamienicy jest w miarę luźno? Niestety pakuję się z Mazowieckiego w okresie ferii Dolnośląskich od 13.01.

W tym okresie zawsze tam jest ciasno polecam też zieleniec jest super I da się pojezdzić

Poszukam czegoś w okolicach Wierchomli chyba...

Znalazłem jeszcze takie coś jak Istebna. Zagroń i Złoty Groń. Macie jakieś doświadczenia z tymi Kompleksami?

Obydwa kompleksy fajne lecz mało tras dla poczatkujacych może starczy ale pojezdzić się da lepiej podjechac do wisly kawalek dalej a stokow masz do wyboru pełno ja od siebie polecam soszów.
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Panowie jak tam przygotowania?  :)  Ja właśnie zakupiłem dzisiaj skipassy ... promocja była  :D  :P  

Byłem tydzień temu na Kotelnicy. Trochę pojeżdziłem ale 1/3 otwarta i ludzi dużo tak więc więcej uważania niż przyjemności z jazdy. Po za tym Bukovel zapłacony i tylko czekać do lutego :-)

• Like 1

Koledzy podpowiedzcie coś dla rodziny ale nie jeżdzącej na nartach , dzieci pewnie bedą chciały popróbować w szkółce ale ciśnienia nie ma ;)

Najlepiej tatry ( może uda się skoczyc na jakiś lżejszy szlak )

Termin koniec to przełom stycznia i lutego.

w tatry na narty ? tam nie ma gdzie jeździć polecam Sudety Zieleniec , Czechy Jańskie lazne , pec , spinderowy młyn itp  tam pojeździsz 

• 1 miesiąc temu...

W Czechach jest masę fajnych ośrodków, pomijam już Rokytnice i cały Spindl, w Jesienikach też widziałem kilka ciekawych miejsc z długimi trasami. Byliście może?

Byłem w Szpindlu i Pecu. Polecam ten 1 z czystym sumieniem, w sezonie są kolejki czasem spore, ale można je z omijać. Ale dobrze piszesz, slyszałem, że te mniejsze ośrodki też są super i nie ma kolejek.

Edytowane przez Kozi
  • Like 1

Tak szczerze to kolejkę będziesz atakował. Pól godziny stania a 2 minuty zjeżdżania. Na Kasprowym lużniej i jest gdzie pocisnąć. Powodzenia na trasie. Daleko masz. Daj znać jak na szlaku.

Ze Szczecina trochę było ale trasa spoko, 8 godzin łącznie z korkiem na zakopiance.

W Paseky z najomi są. Dowiem się i dam zznać jak jest.