Artech Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 W Białce tłoczno. Da się pojeździć rano i wieczorem. W ciągu dnia masakra. Dzisiaj o 20 było -11o C. Śnieg sztuczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Panowie doradzi ktoś sensowne buty dla amatora ? I może jakieś narty do nich przy okazji. Ma być wygodnie bo jeżdżę wybitnie amatorsko i tak zostanie choć ciekawy to sport i dający dużo frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Każdy ma inną noge, stope. Nic tylko mierzyć, jak któreś pasują to połazić w nich w sklepie ze 40 min czy nie zaczną cisnąć, uwierać. Czy Head, Salomon, Atomic czy inne to bez różnicy. Oby wygodnie było. Co do twardości ja mam 70/80, jeżdżę też rekreacyjnie, choć lubie czasem pocisnąć krawedzie jak jest luz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Panowie doradzi ktoś sensowne buty dla amatora ? I może jakieś narty do nich przy okazji. Ma być wygodnie bo jeżdżę wybitnie amatorsko i tak zostanie choć ciekawy to sport i dający dużo frajdy Powiedz jak jeździsz, ile ważysz, jaki masz wzrost i do jakiej ceny chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jeżdżę totalnie amatorsko, jak slalom to nie za szybko i lubię jak mi w butach wygodnie czyli tak flex myślę do max 80 Mam 178 cm. i tyleż + - 2 kilogramy ważę. Co do ceny to chciałbym się zmieścić w 5 setkach. Mogę rzecz jasna coś tam dołożyć jak rzeczywiście warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Innych marek oprócz Fischera nie znam więc zaproponuję Ci żebyś popatrzył Cruzar 8.5. Czy zeszłoroczny czy tegoroczny, konstrukcyjnie to to samo(występuje w dwóch kolorach). Jeden z lepiej się sprzedających bytów w Pl, gdzie Fischer postawił przede wszystkim na wygodę i komfort. I serwis gwarancyjny zdecydowanie ma chyba najlepszy Fischer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Popaczyłem, poczytałem, cena w miarę, może się i zdecyduje aczkolwiek poczekam też na inne opinie bo jeszcze ze dwa tygodnie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jeśli jezdzisz totalnie amatorsko i głównie chodzi o komfort to idz do sklepu i kup te w których będzie ci najwygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jeśli jezdzisz totalnie amatorsko i głównie chodzi o komfort to idz do sklepu i kup te w których będzie ci najwygodniej Kolego ja pierwszy rower kupiłem w znanym sklepie w stolicy z dwoma super doradcami i efekt był taki, że cieszyłem się jak dziecko jak go sprzedawałem ... Dlatego mądrzejszy o doświadczenia sprzed wielu lat teraz najpierw wolę przeprowadzić tzw. wywiad choćby tylko sieciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Po zeszłorocznych doświadczeniach zakupem butów - teraz też bym poszedł do sklepu, przymierzył i wybrał najwygodniejsze w określonej twardości.przy tej samej twardości i rozmiarze - różnice w komforcie były ogromne.Od takich które bolały już an etapie zakładania, po takie w których czułem się jak w pantoflach.Warto podejść do kilku rożnych sklepów, w którymś trafisz na odpowiedniego sprzedawce. W moim przypadku było to dopiero w trzecim sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 przy tej samej twardości i rozmiarze - różnice w komforcie były ogromne.Może dlatego, że oprócz twardości bardzo ważnym parametrem w butach jest jego szerokość i wysokość w podbiciu Stopy są różne i nie każdy but na każdego pasuje, dlatego trzeba długo i uważnie wybierać buty. Fajną sprawą jest też wygrzanie pod siebie bucików i wtedy ma się pewność, że będą pasowały jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Radek, wiem, wiedziałem o tym - tj różnych szerokościach i wysokościach. Dlatego trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć.Bo czasem to co jest opisane u jednego producenta nie jak się am do innego.Wygrzanie tez fajna sprawa, ale ja np fisherów nie musiałem grzać -były od razu idealne i komfortowe. Natomiast atomici nawet po grzaniu - rano były ok, wieczorem po całym dniu jednak gdy stopa przy puchła i się trochę rozbiła, już uciskały. Ale one maiły flex 130 Teraz użytkuje komfortowe fishery 100 i po 12h na stoku mogę zakładać lakierki i iść na bankiet..... mierzyć i jeszcze raz mierzyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 W sobotę Czarna Góra , niestety ciepło,mglą mżawka, muldy, trasy skopane . W niedziele Zieleniec i powtórka z soboty, plus mocny wiatr . Alpy Francuskie jednak nie do podrobienia, nawet Austria to już nie to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Alpy Francuskie jednak nie do podrobienia, nawet Austria to już nie to samo . Mógłbyś to uzasadnić krótko ? Wyższe góry ? Lepsza pogoda ? Lepsze ośrodki ? Edytowane 29 Stycznia 2018 przez mateusz998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dużo śniegu Jade na tydzień i mam do dyspozycji 600 km tras na 1 karnet.Każdego dnia nie powtarzam żadnej trasy ,oprócz ostatniego odcinka , pod same drzwi hotelu . Pogoda chyba tez bo -10 i słońce.Co do ośrodków, to wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dużo śniegu Jade na tydzień i mam do dyspozycji 600 km tras na 1 karnet.Każdego dnia nie powtarzam żadnej trasy ,oprócz ostatniego odcinka , pod same drzwi hotelu . Pogoda chyba tez bo -10 i słońce.Co do ośrodków, to wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz. również polecam Francję. Miałem okazję odwiedzić 3 doliny, espace killy, Risoul-Vars, Alpe'd Huez i Les2Alpes. Najbardziej polecam espace killy (Tignes i Val d' Isere). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Panowie, a buty marki tecnika. Jeździ w nich ktoś ? Jak wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Head Edvant Edge ,flex 105 i pierwsze jazdy po 5 godzin dziennie przez tydzień , dla mnie rewelacja .Tecniki rożne mierzyłem, ale mimo renomy, dla mnie niewygodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Panowie, a buty marki tecnika. Jeździ w nich ktoś ? Jak wrażenia ?Sławek jeśli źle dobierzesz buty to czy marka x czy y, to marka nie będzie miała znaczenia To już też końcówka sezonu, to i w sklepach będziesz miał mniejszy wybór, bo te najlepsze to jednak się sprzedają Zresztą w województwie lubelskim to i tak nie masz gdzie poszaleć ze sklepami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Sławek jeśli źle dobierzesz buty to czy marka x czy y, to marka nie będzie miała znaczenia To już też końcówka sezonu, to i w sklepach będziesz miał mniejszy wybór, bo te najlepsze to jednak się sprzedają Zresztą w województwie lubelskim to i tak nie masz gdzie poszaleć ze sklepami Ooo panie nie doceniasz mojej mobilności ... Kupować będę w stolicy, w której to coś tam pewnie znajdę ... Tylko jak kuźwa wybrać w sklepie te wygodne ? Godzinę mam w nich człapać ? 5 modeli 5 godzin ... Edytowane 30 Stycznia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie, a buty marki tecnika. Jeździ w nich ktoś ? Jak wrażenia ?Na pewno twarde do wyczynu nie rekraacji, godzina na nogach i dosyć dyskomfort Ja w butach w sklepie spędziłem min. 2 h , na miejscu odbarczanie, jak chcesz kupić buty korespondencyjnie? Szerokość stopy, wysokość podbicia, przede wszystkim umiejętności.Polecam skiteam Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ooo panie nie doceniasz mojej mobilności ... Kupować będę w stolicy, w której to coś tam pewnie znajdę ... Tylko jak kuźwa wybrać w sklepie te wygodne ? Godzinę mam w nich człapać ? 5 modeli 5 godzin ... Może nie pięć modeli, ale przeważnie wybiera się 2, 3 modele i i te 2,3 godziny dobierasz :DMało tego ja zawsze twierdzę, że jeszcze jak wrócimy do domu to powinniśmy obejrzeć film w zakupionych butach Akurat Skiteam to najdroższy sklep sportowy w Wawie i z budżetem Sławka może być krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 W profesjonalnym sklepie dobry doradca zweryfikuje Twoje wymagania, potrzeby, możliwości i fanaberie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 W profesjonalnym sklepie dobry doradca zweryfikuje Twoje wymagania, potrzeby, możliwości i fanaberie.Zdaje Ci się Za dużo widziałem i za dużo miałem z tym do czynienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi