radek_u Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 A konkretnie które buty z Fischera hybrid kolega zakupił ? Sam się akurat rozglądam za dobrym butemNie patrz na model tylko na początku zmierz stopę(chodzi o szerokość) i wtedy dopiero się rozglądaj za odpowiednimi modelami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 ..dzięki - cenne.. buty to baza - po ostatnim sezonie w jakim jeździłem okazyjnie kupiłem buty-marzenie, przecenione ale i tak kosztowały majątek ...leżą sobie w pudelku na strychu od 35lat - śniegu nie widziały nigdy .... Może to baaardzo cenne buty są ... ? Chyba warto sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Może to baaardzo cenne buty są ... ? Chyba warto sprawdzić. ...pewnie nie - pracowałem wtedy za parę marnych groszy w szkole wiec pojecie "majątek" obejmowało naprawdę niewysoki pułap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) ...pewnie nie - pracowałem wtedy za parę marnych groszy w szkole wiec pojecie "majątek" obejmowało naprawdę niewysoki pułap Pojęcie majątek odnosi się do wielu stanów ... Ja miałem na myśli wyjątkowość butów ze względu na ich stan faktyczny ( fabryczny ? ) skoro od 35 lat leżą w pudełku. A za buty z tamtego okresu w doskonałym stanie na pewno ktoś zapłaci jakieś tam pieniążki. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 @Rapek - to Zieleniec?Tak ,w sobote chyba otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 I ja już przebieram nóżkami. Wyjazd 3.01. Tydzień szaleństwa na i poza stokami. Deska i ryby..moje dwie największe zajawki. Są jeszcze drony ale nie mam czasu za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ja muszę czekać do ferii... A ostatni w tym roku termin mamy.Ale kwatera już zarezerwowana, a w weekend zakup skipassów ????????????????⛷️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Artech a gdzie ruszasz w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Białka Tatrzańska Się doczekać nie mogę, bo w zeszłym sezonie nie dane mi było... Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ja już pędzę do Kaunertal -tydzień odskoczni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 U nas nie ma odskoczni. Aż do lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Białka TatrzańskaSię doczekać nie mogę, bo w zeszłym sezonie nie dane mi było...Ja cisnę w następny tygodniu na dwa trzy dni, już przebieram nogami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Ja cisnę w następny tygodniu na dwa trzy dni, już przebieram nogami A gdzie uderzasz? Bo też planuję gdzieś wyskoczyć tylko szukam co otwarte już jest.A to moje nowe nabytki przed sezonem:Ranger ONEI chyba najlepszy gadżet czyli 4D Smitha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Cisnę na Białkę, chyba najlepsze warunki jak na teraz, buciki i gogle eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Białka zaliczona, co prawda narazie tylko jeden długi stok otwarty ale ogólnie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) U mnie też już narty po serwisie i 26 grudnia jedziemy pośmigać w Szpinderlowym Młynie. Od tygodnia ostro śnieżą: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=2104&design=v3&c0=1&c2=1&lg=pl&pg=6EE2DEDE-3FB5-4A59-9F0C-E740A4DEFE39&s=0 PS Czy używa ktoś box dachowy? Rozglądam się za jakimś modelem i nie wiem czy wydać więcej na Thule czy jakiś Taurus starczy. Muszę zmieścić tam narty długość 177 cm a w perspektywie 185 cm. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja używam boxa Swietna sprawa na narty. Mam interpacka, tańszy od Thule. Mi wystarcza na te kilkanascie dni w roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 U mnie też już narty po serwisie i 26 grudnia jedziemy pośmigać w Szpinderlowym Młynie. Od tygodnia ostro śnieżą: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=2104&design=v3&c0=1&c2=1&lg=pl&pg=6EE2DEDE-3FB5-4A59-9F0C-E740A4DEFE39&s=0 PS Czy używa ktoś box dachowy? Rozglądam się za jakimś modelem i nie wiem czy wydać więcej na Thule czy jakiś Taurus starczy. Muszę zmieścić tam narty długość 177 cm a w perspektywie 185 cm.Szpinderlowy Młyn fajnie to wygląda,nie byłem jeszcze. Jak infrastruktura i wrażenia w porównaniu na przykład do naszej Białki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja używam boxa Swietna sprawa na narty. Mam interpacka, tańszy od Thule. Mi wystarcza na te kilkanascie dni w roku.No właśnie Interpack to ponoć Hapro pod innym brandem. Cena jednak już jak Thule albo Kamei - tu w Niemczech ceny są niższe. Za to nie wiem czy taki Taurus za 900 zł nie styknie. Może faktycznie na te kilkanaście dni w roku nie ma co przepłacać. Szpinderlowy Młyn fajnie to wygląda,nie byłem jeszcze. Jak infrastruktura i wrażenia w porównaniu na przykład do naszej Białki ?Nie myłem ani w Białce ani w Szpinderlowym. To mój drugi sezon bo dotychczas tylko śmigaliśmy w Świeradowie, Szklarskiej i Harahovie. Ten wypad do Szpinderlowego to taki spontan. Wcześniej zarezerwowałem już w pierwszym tygodniu lutego kwaterę w Sulden Am Ortler ale trzeba sobie przypomnieć przez Alpami jak obsługuje się narty. Jak wrócę po nowym roku ze szpinderlowego to opiszę co i jak ale na mapie wygląda to zacnie. No i najważniejsze że śnieżą intensywnie. W takiej Szklarskiej dla porównania śniegu nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Thule fajne ale drogie. Ja kupiłem jakieś 3-4 lata temu boxa feu vert z szybkim montażem, za połowę ceny thule. Nic więcej mi nie potrzeba.Coś podobnego do tegohttps://www.feuvert.fr/coffre-de-toit/feu-vert-coffre-de-toit-feu-vert-ecospace-45/p603435.html Niestety feuverty zniknęły z Polski chyba A dobry taurus za 9 stówek spokojnie wystarczy, a i latem na dłuższy wypad z dzieciakami się przyda. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Jeśli do jezdy bliżej 100 niż 200 km/h to myślę że każdy średniej klasy pack starczy. Dziś gdybym musiał kupic to też bym się sklaniał bardziej do packa za 900 niż np za 1500 zł. W okresie zimowym widzę czasem ze 2 -3 samochody z samym dołem packa i zastanawiam się jaki jest powód tego? Bo watpie by ktoś demontował pokrywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Też otworzyłem sezon Jutro zobaczę co słychać na Kotelnicy, może w końcu uda mi się, bo było kilka podejść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Jeśli do jezdy bliżej 100 niż 200 km/h to myślę że każdy średniej klasy pack starczy. Dziś gdybym musiał kupic to też bym się sklaniał bardziej do packa za 900 niż np za 1500 zł. W okresie zimowym widzę czasem ze 2 -3 samochody z samym dołem packa i zastanawiam się jaki jest powód tego? Bo watpie by ktoś demontował pokrywę.Poruszyłeś ważną kwestię. Wiadomo że cena tych markowych produktów to często w dużej mierze opłata za markę. Z drugiej jednak strony nie chciałbym żeby taki box się rozwalił. Widzę że wiele z tych tańszych jest z ABS-u więc materiał dosyć kruchy. Mam złe doświadczenia z walizkami lotniczymi z ABS. Chyba jednak warto dopłacić do czegoś z HDPE. Ciekawe czy i z polipropylenu też się wykonuje boxy bo to nadzwyczaj mocny plastik? Narazie skłaniam się do Taurusa za 900 zł:https://www.taurus.info.pl/pl/p/Taurus-Xtreme-400-czarny-karbon/8353 Mam tylko obawy czy przez to wcięcie na belki podłoga boxa nie zawadzi o antenę typu płetwa jaką mam w aucie. Podjadę do ich salonu w Szczecinie i czyba przymierzę. Ewentualnie jeszcze taki Thule:https://www.taurus.info.pl/pl/p/Thule-Touring-L-780-Box-dachowy-Czarny-aeroskin/11100 Cena oczywiście z dupy bo w Niemczech kosztuje po 350 Euro. Fajnie jednak że ma obustronne otwieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Niestety nie wiem jak to jest w przypadku boxów, ile się placi za markę a ile za jakość i funkcjonalność. Rok temu w Szwecji mielismy nowiutki fajny, dwóstronnie otwierany Thule. Nie powiem, wygodne to zwłaszcza jak wiesz co gdzie spakowane. W tym roku bylismy z pewnie 20 letnim jakimś niefirmowym chyba i też dał radę ???? Podjedź, przymierz, pogadaj zdecyduj. Nawet jak kupisz droższy Thule to przecież wydatek na lata. Zmienisz samochod to box może zostać. Mój jeździ na drugim już samochodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 PS Czy używa ktoś box dachowy? Rozglądam się za jakimś modelem i nie wiem czy wydać więcej na Thule czy jakiś Taurus starczy. Muszę zmieścić tam narty długość 177 cm a w perspektywie 185 cm. Ja używam Taurusa od 8 lat. Byliśmy na nartach a Austri, we Włoszech kilka razy. Nie było żadnych problemów. Raz jak wracaliśmy z Austri to porządnie wiało na przełęczy i miałem niezłego pietra, ale po powrocie sprawdziłem i nie zauważyłem żadnych uszkodzeń i zmian. Ja jestem zadowolony. Nie pamiętam jaki to model i czy teraz są takie dostępne, ale uważam , źe na raz lub dwa razy do roku to wytarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi