Artech Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Kto rano wstaje ten sztruks zastaje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Na nartach tak jak i na rybach lepiej być jednym z pierwszych ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Kto rano wstaje ten sztruks zastaje IMG_20200212_090301.jpgA działają krzesła? Bo chyba nadal wiele mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Na kronplatz, w końcu trochę słońca. Pozdrowienia jerkbaitowcy. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 A działają krzesła? Bo chyba nadal wiele mocno?Obecnie wszystko działa. Problem był we wtorek kotelnica stała do południa, a pasieka express cały dzień.Ale dnia bez jazdy nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Na kronplatz, w końcu trochę słońca. Pozdrowienia jerkbaitowcy.Widzę moją ulubioną trasę nr 12 w tle. Ludzi dużo? Jak w sobotę wracałem do domu to od Bruneck do zjazdu z autostrady cała dolina Pusterstall była zakorkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Sporo ludzi, ale nie jest tłoczno. Generalnie bardzo lubię ten rejon, godny polecenia dla dzieciaków, szeroko sporo niebieskich tras. Jestem już trzeci raz na kronplatz u.Na Górze zima i ostatnio trochę wiało mocno, jak się zjedzie na dół np. do Olanga, wiosna w pełni kwitnące bazie itp. w niedzielę wracam i biorę się pstrągi. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Nie rozumiem fenomenu Białki i tego, że wszyscy się tam pchają W tym roku byłem z 5 razy w Jurgowie i za każdym razem był zjazd i od razu wjazd, bez kolejki, bez czekania.A w Białce jedna wielka kolejka Pozdrawiam z Jurgowa ????Ale stok fajny i widoki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Pozdrawiam z Jurgowa Ale stok fajny i widoki superJedyne moje wytłumaczenie tego to takie, że dużo użytkowników jerkbaita przeczytało mój wpis i pojechalo do Jurgowa z rodzinami To tak jak z rybnymi miejscówkami, nie wolno się publicznie chwalić A widoki faktycznie zajefajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) Pozdrawiam z Jurgowa IMG_20200213_100713.jpgAle stok fajny i widoki super No właśnie to jest to o czym pisałem wcześniej. Nie da rady mieć ładnych drogich nart bo zaraz je porysują w kolejce do kolejki Artur jeśli masz ten karnet Tatra Super Ski czy jakoś tak to ja bym jeszcze pojechał za granicę do Zdziaru. Piękny widok na Tatry Bielskie. Edytowane 13 Lutego 2020 przez Pawgas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 No właśnie to jest to o czym pisałem wcześniej. Nie da rady mieć ładnych drogich nart bo zaraz je porysują w kolejce do kolejki Artur jeśli masz ten karnet Tatra Super Ski czy jakoś tak to ja bym jeszcze pojechał za granicę do Zdziaru. Piękny widok na Tatry Bielskie.Eeee po dwoch sezonach to już się na narty nie zwraca uwagi ???? A Ždiar fajne miasteczko, ladne widoki to fakt. Nigy nie jeździłem tam na nartach ale kiedyś sporo biesiadowałem w takiej malej lokalnej knajpce w miasteczku. Ale to jeszcze zanim euro weszło. A i wyciąg był wtedy jakiś lichy. Teraz to z 5 lat albo i lepiej tamtędy nie jechałem to nawet nie wiem jak to dziś wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 No właśnie to jest to o czym pisałem wcześniej. Nie da rady mieć ładnych drogich nart bo zaraz je porysują w kolejce do kolejki Artur jeśli masz ten karnet Tatra Super Ski czy jakoś tak to ja bym jeszcze pojechał za granicę do Zdziaru. Piękny widok na Tatry Bielskie.Szczególnie te nieogarnięte gnojki ze snowboardami... Mam wypożyczone narty a i tak mnie wkur... rzająNa Bachledce jeździłem 2 lata temu, bez szału, a wyciąg tragedia. Z 15 minut na górę jechał. Tylko widoki fajne. Teraz chyba nową kolejkę gondolową mają, to może być lepiej.Jurgów jest spoko, a kolejki muszą być. W końcu ferie ma Szczecin, Warszawa, Wrocław i Opole ???? Niestety jeszcze tylko jutro... ale z samego rana na Jurgów a potem Kotelnica na dobicie ⛷️❄️????️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Pożegnanie z Kronplatz, w słońcu. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Na dole wiosna. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Czas już planować przyszły sezon. Za jakiś czas powinny pojawić się ciekawe oferty na nowy i używany sprzet. Mam ochotę na slalomki. Moje obecne narty to Atomic Redster LT 174 cm. Macie jakieś doświadczenia z takim nartami? Miałem teraz wypożyczyć jakąś pare ale jakoś się nie złożyło. Zastanawiam się czy takie narty nie będą zbyt agresywne dla początkującego jak ja. Z drugiej strony chciałbym pojeździć ciętym skrętem. Edytowane 15 Lutego 2020 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Czas już planować przyszły sezon. Za jakiś czas powinny pojawić się ciekawe oferty na nowy i używany sprzet. Jeżeli kupować sprzęt to teraz i to nowy. W niektórych sklepach są teraz takie wyprzedaże, że klękajcie Jeżeli ktoś chce slalomkę to ja polecam Fischera WC SC lub Speeda. Nie jestem osobą obiektywną, ale jak jeżdżę na testy i daję ludziom te narty do testowania( oczywiście w zależności od umiejętności ) to każdy wraca z kur... tzn. płomykami w oczach i nie spotkałem się z negatywną opinią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 No Fischer wygląda fajnie. Szczególnie te dziury w dziobach i seledynowy slizg są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jak się jeździ raz w roku to lepiej wypożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Tylko to narty dla zaawansowanych narciarzy i jeśli piszesz, że jeszcze trochę przed Tobą to może być za mocny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zamierzam zakupić sobie buty, bo te z wypożyczalni już mi jakoś nie pasują.Tak się rozglądam od jakiegoś czasu i chyba padnie na firmę Atomic, ponieważ potrzebuję buty na wąską stopę.Tylko jakiej twardości buta potrzebuję dla mocno średnio zaawansowanego? I na co jeszcze mam zwrócić uwagę? Czego potrzebuję? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Na to aby but był wygodny, flex 100 do 120 Zależy ile ważysz , jak mało to 100 flex. powiedzmy do 80, jak do 100 to 120 flex.Najlepiej przymierzyć kilka różnych firm i wybrać najwygodniejsze. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Artur jak dla mnie fischer hybrid 110 to niemal idealne połączenie sztywności i wygody, a możesz mi wierzyć lub nie, ale zanim wydałem na nie pieniążki to przymierzyłem na pewno ponad 10 par różnych butów co zajęło mi pewnie w sumie z kilkanaście godzin ... Na początku czyli przez około 8 godzin robiłem przerwy co godzinę, potem co półtorej bo przesiadka z flexa 80 na 110 to jednak jest różnica i to spora ... Teraz po około 24 godzinach w nich spędzonych są powiedzmy, że w miarę wygodne i to jeszcze zależy od skarpety I to co wcześniej było trudne np. ostrzejszy cięty to teraz mam wrażenie, że jest łatwiejsze. Jako totalny amator polecam je i to zdecydowanie. Edytowane 16 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Artur jak dla mnie fischer hybrid 110 to niemal idealne połączenie sztywności i wygody, a możesz mi wierzyć lub nie, ale zanim wydałem na nie pieniążki to przymierzyłem na pewno ponad 10 par różnych butów ... Na początku czyli przez około 8 godzin robiłem przerwy co godzinę, potem co półtorej bo przesiadka z flexa 80 na 110 to jednak jest różnica i to spora ... Teraz po około 24 godzinach w nich spędzonych są powiedzmy, że w miarę wygodne i to jeszcze zależy od skarpety I to co wcześniej było trudne np. ostrzejszy cięty to teraz mam wrażenie, że jest łatwiejsze. Jako totalny amator polecam je i to zdecydowanie.Też o tych Fischer ach słyszałem wiele dobrego od dobrze jeżdżących instruktorów. Im but będzie twardszy tym mniej będziemy musieli siły w skręt włożyć, żeby narta nam fajnie jechała, co wpłynie na mniejsze zmęczenie nóg i większą przyjemność z jazdy. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Moim zdaniem dobór twardości buta do umiejętności to uproszczenie którym posługują się producenci sprzętu. Na wybór twardość buta moim zdaniem nie powinny być jedynym wyznacznikiem. Powinno się brać też pod uwagę wagę narciarza oraz jego tężyznę fizyczną. Dlatego jeśli waga jest słuszna i dodatkowo narciarz ma siłę w nogach by odpowiednio dogiąć nartę w skręcie to nie ma się co bać sztywniejszych butów. Sam jestem początkujący i przy wadze prawie 100 kg oraz bardzo mocnych (od roweru szosowego) nogach mam buty o flexie 110. I uważam że nie jest to za dużo. Doszedłem już do porozumienia z moimi butami ale jakbym miał teraz kupować raz jeszcze to wybrałbym tylko wizytę w specjalistycznym sklepie. Szerokość czy długość stopy to tylko wyjściowe dane doboru buta. Mamy jeszcze objętość stopy, jej wysklepienie, wady typu haluxy, objętość łydki itd. Zobacz sobie kanał na YouTube sklepu Ski Fanatic z Warszawy. Bardzo ciekawe materiały mają o butach. A buty rentalowe są z zasady butami szerokim i wygodnymi. Jednak kupując własne buty (nawet przy założeniu że będziesz ich używał tydzień w roku) szedłbm w maksymalizację kontroli nad nartami przy jednoczesnej wygodzie. Nie ma sensu kupować wołowatych butów by za dwa lata stwierdzić że są za miękkie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi