Skocz do zawartości

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz Sławek jazda po sklepach nic mi nie da bo chcialem sprawdzic to na stoku. Zjechać tą samą trasą 3-4 razy w swoich i 3-4 razy w innych twardszych i zobaczyć. Gdyby faktycznie była odczuwalna dla mnie różnica i było by lepiej to wtedy być może zrobię jak radzisz bo wtedy tylko ma to sens.

Pewnie macie rację moscipanowie, bo pamietam jak się z pierwszych jakiś tanich decathlonowskich Rossignioli przesiadłem na te Lange to była róznica. Tyle że tamte to były takie chyba najmieksze z najmiekszych, kupione na pierwszy wyjazd. Wiadomo sztywniejsze buty, sztywniejsza narta, chcialem jeździć szybcjej, lepiej. Teraz widzę, że ta zajawka trochę jakby odeszła. Jeździmy co rok bo fajnie, przyzwyczajenie. Ale ja jeżdżę już wolniej, uważniej i mniej. 4-5 godzin na stoku mi starcza. Jak zaczynaliśmy, ja 15 lat temu, żona 14 to na stok od razu po sniadaniu czyli na 9 i jazda do 14-15, na kwatere na obiad i jeszcze ja (nie codziennie) jechalem na 3-4 godziny do zamkniecia. I tak przez 5-8 dni.

Dla tego sie waham czy na stare lata mi sztywniejsze buty potrzebne ????

Sztywniejsze może nie koniecznie ale nowe pewnie by się przydały, po 8 latach ????

Gdybym mieszkał bliżej Warszawy to chyba odwiedziłbym tego pana

Też bym tak zrobił. Bardzo obszerna wiedza. W Berlinie np dopiero za drugim razem spotkałem bootfitera który mi przerobił buty tak że teraz są bardzo wygodne. Choć i tak nie wydawał się takim profesjonalistą jak pan na filmie. Pierwszy dla odmiany skasował mnie 50 euro za wkładki do butów które podczas jazdy powodowały większy ból śródstopia.

To są testy i prezentacja przyszłorocznej kolekcji dla sklepów ;)

A normalne darmowe testy dla zwykłych kowalskich Fischer robił w Szczyrku,Wiśle, Białce i odwołane w Szklarskiej. W przyszłym sezonie też jest plan darmowych testów :ph34r:

To, że takie testy sa to ja doskonale wiem. W tym roku nawet w Bałtowie była co najmniej jedna taka prezentacja. Nie fischera ???? Pytałem o to gdzie jest zamieszczane o tym info ? Na stronach ośrodków narciarskich zapewne najszybciej się o tym przeczyta ... Może też na stronie producentów ?

Na Skionline u Jacka i na facebooku Fischera i w sklepach mających ten sprzęt.

Ooo widzę że są te nowe z podłużną dziurą w dziobach. Fajna sprawa takie testy.

Tylko grupa RC4 całkowicie się zmieniła i jest mocniejsza i dużo bardziej agresywniejsza  ;) Naprawdę fajne narty tylko i cena mocno poszybowała w górę.

• Like 1

Macie doświadczenie z jazdą po nie ubitym? Po za trasą? 

W piątek mam pierwszy raz i się doczekać nie mogę.

Doświadczenia z jazdą nie mam ale byłem przez miesiąc posiadaczem konkretnych sztachet do jazdy w puchu czyli Volkl 100eight. Niestety nie sprawdziłem wiązań i okazały się parę mm za małe do moich butów. Sprzedałem i teraz latają gdzieś w Szczyrku. Szkoda że nie udało się spróbować pośmigać. 

Panowie,

Zbliża się koniec sezonu, to oznacza wyprzedaże sprzętu  ;)

Dawno nie jeździłem, traktuję siebie jak totalnie początkującego, chciałbym na przyszły sezon sprawić sobie nowy sprzęt. Mam 169 cm wzrostu. Myślę o długości nart 149 cm. 

Dodatkowo, czy udało wam się dobrać odpowiednie buty przez internet?  ;)

Panowie,

Zbliża się koniec sezonu, to oznacza wyprzedaże sprzętu  ;)

Dawno nie jeździłem, traktuję siebie jak totalnie początkującego, chciałbym na przyszły sezon sprawić sobie nowy sprzęt. Mam 169 cm wzrostu. Myślę o długości nart 149 cm. 

Dodatkowo, czy udało wam się dobrać odpowiednie buty przez internet?  ;)

Raz, że już przespałeś wyprzedaże, bo sklepy poniżej swoich kosztów zakupu sprzedawały sprzęt i większość już wyprzedała.

Dwa, narty dobiera się do WAGI, a wzrost jest drugorzędną sprawą.  

Trzy, nie dobierzesz odpowiednich butów przez internet.