OloPe Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 A pewnie że można się dowiedziec i na forum wędkarskim o nartach ???? W sumie to wiedzę o sprzęcie mam marną,raz w zyciu narty kupowalem, jestem też totalnym amatorem jeżdżącym kilka dni w roku. Filmik w wolnej chwili sobie też popatrze. To jak są na forum ludzie z dużą wiedzą narciarską to rozwiejcie coś co mnie nurtuje. Mianowicie kijki. No mam, ładne, odpowiedniej dlugości, pod kolor nartek, ale proste. A nieraz widuje (u nas na stokach sporadycznie, raczej w transmisjach TV) takie fajne pokrzywione ???? Czemu one takie są? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 A pewnie że można się dowiedziec i na forum wędkarskim o nartach ???? W sumie to wiedzę o sprzęcie mam marną,raz w zyciu narty kupowalem, jestem też totalnym amatorem jeżdżącym kilka dni w roku. Filmik w wolnej chwili sobie też popatrze. To jak są na forum ludzie z dużą wiedzą narciarską to rozwiejcie coś co mnie nurtuje. Mianowicie kijki. No mam, ładne, odpowiedniej dlugości, pod kolor nartek, ale proste. A nieraz widuje (u nas na stokach sporadycznie, raczej w transmisjach TV) takie fajne pokrzywione ???? Czemu one takie są? ????Po to aby jak najmniej przeszkadzały przy ostrym cięciu bramek. Przy prostych możnaby końcówką zawadzić o tyczkę. Oczywiście w slalomie kije są proste bo skręt jest dużo ciaśniejszy i zawodnik atakuje tyczkę zewnętrzną ręką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 I chyba koniec sezonu Może to i lepiej, bo to dramat jak zakpiła z nas zima. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Pozostają jeszcze Alpy. Tam nawet ostatnio dosypało świeżego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Eeeee tam. Z tego co widziałem, u nas też trochę dosypało i jest całkiem przyjemniehttps://bialkatatrzanska.pl/multimedia/kamerkiA Alpy, szczególnie te włoskie to chyba mało popularne teraz ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 No właśnie teraz możnaby znaleźć jakieś fajne noclegi bo pewnie dużo osób odwołuje rezerwacje. Jak będziesz szybko zjeżdżał to wirus cię nie dogoni ???????????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Czas odświeżyć wątek z odmentów działu Cafe. Sezon powoli zbliża się. Oby tylko zima dopisała a Koronka pozwoliła jechać. Ja mam na ferie w pierwszym tygodniu lutego już zarezerwowany nocleg w ośrodku Carezza (oczywiście z możliwością bezpłatnego odwołania rezerwacji). Natomiast korci mnie pojechać gdzieś wcześniej. Mam tydzień wolnego w październiku i tak myślę o wypadzie do Austrii na lodowiec. Ma ktoś z Was doświadczenie w takich wypadach jesiennych? Myślałem o Kaprun i lodowcu Kitzsteinhorn. Jest już 60 cm śniegu więc może jeszcze dopadać. Narazie karmię oczy takimi filmami: Edytowane 29 Września 2020 przez Pawgas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nie wiem kiedy dokładnie masz urlop, ale popatrz sobie na październikowe testy ze Ski Active i wyjazd na Stubai lub Hintertux 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Panowie pytanie o gogle smith. Od kiedy i w jakich modelach na wewnętrznej stronie pianki jest tłoczony (chyba) napis smith ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Panowie pytanie o gogle smith. Od kiedy i w jakich modelach na wewnętrznej stronie pianki jest tłoczony (chyba) napis smith ?Dla mnie jest to szukanie skwarek i nie wiem po co ci ta wiedza Ale jak chcesz wiedzieć to w modelach, gdzie jest dwu i trzy warstwowa pianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Dla mnie jest to szukanie skwarek i nie wiem po co ci ta wiedza Ale jak chcesz wiedzieć to w modelach, gdzie jest dwu i trzy warstwowa pianka Kupiłem chińskie to avanti, że szkła zabijają od patrzenia niemal (nie zabijają sprawdziłem osobiście co kosztowało mnie konkretnie około 30 zł. i jak sprawdzę te smithy to wrzucę tu obydwa filmiki z tłuczenia ), zapytałem o super smithy to szukam skwarek Dziękuję za odpowiedź Radku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Kupiłem chińskie to avanti, że szkła zabijają od patrzenia niemal (nie zabijają sprawdziłem osobiście co kosztowało mnie konkretnie około 30 zł. i jak sprawdzę te smithy to wrzucę tu obydwa filmiki z tłuczenia Przepraszam, ale nic nie zrozumiałem z tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 W kwestii nart w tym sezonie to byłem dotychczas optymistą ale coraz mniej wierzę, że uda się wyjechać. A szkoda bo kupiłem okazyjnie Elany SLX pro jako pierwsze slalomki i chciałoby się je przetestować. Warunki śniegowe w Dolomitach poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 W kwestii nart w tym sezonie to byłem dotychczas optymistą ale coraz mniej wierzę, że uda się wyjechać. A szkoda bo kupiłem okazyjnie Elany SLX pro jako pierwsze slalomki i chciałoby się je przetestować. Warunki śniegowe w Dolomitach poezja. Jakie buty do tych SLXów zakładasz? Mocno agresywne nie są ale kontrole już trzeba mieć bo dość szybkie z opinii co czytałem. U nas pozamykali ale za miedzą nie sądzę że wyciągów nie puszczą. Wprowadzą limity na stoku. Pakuj narty na te Dolomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Jakie buty do tych SLXów zakładasz? Mocno agresywne nie są ale kontrole już trzeba mieć bo dość szybkie z opinii co czytałem. U nas pozamykali ale za miedzą nie sądzę że wyciągów nie puszczą. Wprowadzą limity na stoku. Pakuj narty na te Dolomity. Mam takie buty:https://www.rossignol.com/int-pl/rossignol-alltrack-pro-110-lt-slate-grey-boots-alpine-rbh3030-000-2019-2020.html Zamysł był by mieć jedne buty i do wiązań alpin i do pinowych w skiturach. Wymagały trochę pracy - prawy z uwagi na rozpłaszczoną stopę wymagał poszerzenia. Dwa razy zmieniałem wkładki. Teraz celem redukcji objętości w górę zakupiłem jeszcze takie podkładki Sidas Volume Reducer i przymiarki w domu wykazują, że można będzie nieco cieńszą skarpetkę zapodać. Teraz szukam jeszcze jakiegoś spoilera do cholewki żeby nieco zmienić kąt nachylenia łydek - buty mają rzep do mocowania spoilera ale nie było go w komplecie. Mam też do nich dokupione podeszwy typu Grip Walk ale narazie nie zmieniam bo co prawda te SLX mają wiązania kompatybilne ale drugie narty (Atomic Redster LT 174) mają już wiązania typu DIN a chciałbym móc jeździć na obu nartach. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Mam takie buty:https://www.rossignol.com/int-pl/rossignol-alltrack-pro-110-lt-slate-grey-boots-alpine-rbh3030-000-2019-2020.html Zamysł był by mieć jedne buty i do wiązań alpin i do pinowych w skiturach. Wymagały trochę pracy - prawy z uwagi na rozpłaszczoną stopę wymagał poszerzenia. Dwa razy zmieniałem wkładki. Teraz celem redukcji objętości w górę zakupiłem jeszcze takie podkładki Sidas Volume Reducer i przymiarki w domu wykazują, że można będzie nieco cieńszą skarpetkę zapodać. Teraz szukam jeszcze jakiegoś spoilera do cholewki żeby nieco zmienić kąt nachylenia łydek - buty mają rzep do mocowania spoilera ale nie było go w komplecie. Mam też do nich dokupione podeszwy typu Grip Walk ale narazie nie zmieniam bo co prawda te SLX mają wiązania kompatybilne ale drugie narty (Atomic Redster LT 174) mają już wiązania typu DIN a chciałbym móc jeździć na obu nartach.Z nartami i butami to jak z rybami. Nie da się obskoczyć wszystkiego jednym sprzętem. Mam zaproszenie na 2 metrowy świeży śnieg ale sam sprzęt grubo trzeba zapłacić. Narty z butami nie więcej niż 3 kg. Podobno na stoku to nie jazda. Trzeba wbić się głębiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 W kwestii nart w tym sezonie to byłem dotychczas optymistą ale coraz mniej wierzę, że uda się wyjechać. A szkoda bo kupiłem okazyjnie Elany SLX pro jako pierwsze slalomki i chciałoby się je przetestować. Warunki śniegowe w Dolomitach poezja. Masz otwartą Szwecję Nigdy tam nie byłem, ale dużo pozytywnych opinii słyszałem.W Szwajcarii trzeba się testować i chyba kwarantanna też wchodzi w grę.Czechy, Słowację otwierają 18 i mają podać wytyczne jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jeździł ktoś na stoku w Rumunii, Gruzji, Armenii albo Kazachstanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zawsze można zakupić stok na własność i wtedy mogą naskoczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jeździł ktoś na stoku w Rumunii, Gruzji, Armenii albo Kazachstanie? Gruzja jest bardzo popularnym kierunkiem narciarskim i z kim bym nie rozmawiał to wszyscy są zachwyceni. Z egzotyczniejszych miejsc w tamtym roku koleżanka była w Kopaoniku w Serbii i też bardzo poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 No do Gruzji mam już plan nawet w lato lecieć ale na narty tym bardziej. Mają jeden fajny ośrodek Gudauri - to tam gdzie na filmiku krzesło zaczęło w dół jechać wystrzeliwując ludzi w powietrze - jakiś hamulec bezpieczeństwa nie zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Masz otwartą Szwecję Nigdy tam nie byłem, ale dużo pozytywnych opinii słyszałem.W Szwajcarii trzeba się testować i chyba kwarantanna też wchodzi w grę.Czechy, Słowację otwierają 18 i mają podać wytyczne jak to będzie wyglądało. Oglądam kamerki regularnie i w Szpindlerowym pojawiły się barierki rozdzielające ludzi ew kolejce do krzesła na Sw. Petr tak więc coś jest na rzeczy że chcą otworzyć. Narazie tylko mało śniegu: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=2104&design=v3&c0=1&c2=1&lg=pl&pg=6EE2DEDE-3FB5-4A59-9F0C-E740A4DEFE39&s=0 Natomiast Carezza gdzie zamierzam jechać wygląda tak: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=6241&design=v3&c0=1&c2=1&lg=pl&pg=6EE2DEDE-3FB5-4A59-9F0C-E740A4DEFE39&aw=1&s=0&lc=6242 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Ja dokupiłem kilka rzeczy do snowboardu, już się nie mogłem doczekać żeby przetestować po świętach, a tu taka kicha :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Jeździł ktoś na stoku w Rumunii, Gruzji, Armenii albo Kazachstanie?Wygląda na to, że bedziesz tam jako pierwszy, który z tego forum tam pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Wygląda na to, że bedziesz tam jako pierwszy, który z tego forum tam pojedzie.Do Rumunii nie daleko to i samochodem można. Reszta samolot. Ty Sławciu wiesz co masz zrobić to dołączysz. A jak to nie wypali to Bukovel rzut beretem tylko śniegu mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi