biturbo Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zawsze można zakupić stok na własność i wtedy mogą naskoczyć Nie koniecznie. Można i tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Ja zacząłem przyglądać się Szwajcarii i wygląda to całkiem nieźle jeśli patrzymy na wyjazd do nie tych topowych ośrodków. Przykładowo w terminie który mnie interesuje tj 30.01-06.02 znalazłem nocleg dla 5 osób za 560 euro. Okolice ośrodka narciarskiego Obersaxen Mundaun. 6 dniowy Skipass dla dorosłych to 290 CHF a dzieci do 13 roku 145 CHF. Do dyspozycji 120 km tras. Przykładowo Skipass na leżący obok Laax to już bagatelka 490 CHF ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A nie masz przypadkiem od tego tygodnia przymusowej kwarantanny w Szwajcarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A nie masz przypadkiem od tego tygodnia przymusowej kwarantanny w Szwajcarii? Raczej nie : https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html?fbclid=IwAR37kqUcvtgR9qUsWSvmiB-jjCdace5JT77ARhdx-IdvfVoP-KAbQraN5N8#1918240392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A nie odnotowałem wczorajszej zmiany Niby dobra informacja, ale kantony i tak wyłączają wyciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Co tutaj tak cicho ? Zakaz jazdy na nartach był, ale nikt nie zakazywał spożywania napojów w okolicy górek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Wróciłem wczoraj z 5 dniowego "szkolenia" W Zieleńcu. Teraz 5 dni na kwarantannie i 2 testy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Co tutaj tak cicho ? Zakaz jazdy na nartach był, ale nikt nie zakazywał spożywania napojów w okolicy górek beer.jpgzakaz byl ale na zjazdowe U mnie od poczatku stycznia biegówki nie stygną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 zakaz byl ale na zjazdowe U mnie od poczatku stycznia biegówki nie stygną.I ja przyznam, że moje biegówki jeszcze nigdy tyle razy nie były użyte co w tym sezonie Jutro mam nadzieję, że też uda się wyskoczyć na nocne człapanie A co do zakazu na narty zjazdowe to takiego nie było i jak niektóre stoki otworzyli, to policja do jeżdżących się nie czepiała ,ale właściciele stoków musieli zejść podziemia https://www.youtube.com/watch?v=xyTrFCzBVI8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 I ja przyznam, że moje biegówki jeszcze nigdy tyle razy nie były użyte co w tym sezonie Jutro mam nadzieję, że też uda się wyskoczyć na nocne człapanie A co do zakazu na narty zjazdowe to takiego nie było i jak niektóre stoki otworzyli, to policja do jeżdżących się nie czepiała ,ale właściciele stoków musieli zejść podziemia https://www.youtube.com/watch?v=xyTrFCzBVI8Jacek Ciszak teraz w Turcji na nartach. A tu dechy z którymi wejdziesz do gondoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Co by wątek nie umarł to może podejmę temat serwisu nart. W tym roku zakupiłem sporo gadżetów do samodzielnego serwisu. Trochę to kosztowało w sumie ale mam radochę, że sam całej rodzince narty przed wyjazdem przygotowałem. W nowych Elanach SLX nie ruszałem krawędzi i tylko 5 krotnie smarowałem ślizgi na gorąco tak żeby wchłonęły smaru. Pierwsze 3 razy poszedł twardy smar Holmenkol Beta Mix (czerwony) a potem 2 razy żółty Alpha mix. Trzeba będzie zająć się jeszcze krawędziami, ponieważ fabrycznie narty są bardzo tępe w dziobach i piętkach. Nie inicjowały przez to skrętu tak dynamicznie jakbym tego oczekiwał. Temperatury w Zieleńcu mieliśmy w większości dodatnie i narty pięknie szły na mokrym śniegu. Potem trochę przymroziło i napadło świeżego puchu więc nie jechały tak dobrze. Teraz suszę narty w piwnicy bo są jeszcze całe w lodzie. Potem oddam wszystkie na planowanie ślizgów i strukturę - ostrzenie i smarowanie zrobię sam. Ciekawe czy jakiś serwis zrobi mi taką niepełną usługę? Muszę jeszcze dokupić jeden pilnik o średniej gradacji i kątownik do podcinania krawędzi dolnej. Czy jest tu ktoś kto też się bawi w samodzielny serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Sezon się zbliża ... Może uda się wyskoczyć poszusować. Macie już kombinezony i maski ?Jak nie to ponoć must have w tym sezonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Obym się mylił ale coś czuję że będzie jak poprzednio i zamkną w pizdu wszystko. Patrzę na ceny kwater na Air Bnb i poszło wszystko solidnie w górę. Marzy mi się ponoworoczny wypad do Południowego Tyrolu. Alpe di Siusi plus Vall Gardena byłoby pyszne. Narty naostrzone i nasmarowane stoją w gotowości ???? Od niedzieli Jacek Ciszak zacznie mi podnosić ciśnienie relacjami z lodowców. Ehhh Edytowane 14 Października 2021 przez Pawgas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Nie powinno być aż tak źle. Np Austria oficjalnie powiedziała,że nie ma takiej opcji żeby zamkneli się ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Znacie może jakieś ciekawe, aktywne grupy narciarskie na Facebooku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) https://youtu.be/LgPKryy8R24 https://youtu.be/_ebGWCYC6HM A tutaj po prostu odlot ... https://youtu.be/fbqHK8i-HdA Edytowane 17 Listopada 2021 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 To ja dodam jeszcze to: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Pytanie- czy któryś z kolegów był na dniach w Austrii na nartach ?Jak to teraz wygląda - stoki podobno otwarte ale jak wygląda sytuacja z lokalami, barami itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Od dziś masz w Austrii wsio zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Czytałem banda decydentów ..., jak sytuacja na Słowacji ? poleci ktoś coś...nigdy nie byłem. Edytowane 23 Listopada 2021 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Czytałem banda decydentów ..., jak sytuacja na Słowacji ? poleci ktoś coś...nigdy nie byłem.Jednak w Austrii stoki są otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek66 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Witam kolegów wędkarzy.Tak się sklada że od zawsze łowię ryby na spinning, jeżdzę na nartach i od niemal 30 lat prowadzęsklepy narciarskie tak że zapraszam do kontaktu w sprawach narciarskich.www.skihandlarz.pl604165575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Jednak w Austrii stoki są otwarteStoki otwarte ale cała infrastruktura hotele...zamknięte, chyba tylko kamper wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Stoki otwarte ale cała infrastruktura hotele...zamknięte, chyba tylko kamper wchodzi w grę Możesz np z Niemiec atakować Ja to czekam na śnieg w pl taki jak w tamtym roku, żeby na biegóweczkach pośmigać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Biegówki Uprawiałem zawodowo. Polecam wszystkim spróbować kto nie miał okazji. Szkoda tylko że w Naszym Kraju nie ma tras z prawdziwego zdarzenia i całej infrastuktury z tym związanej, pieniądze jakie są przeznaczane w większości idą na skoki a resztkami dzielą inne dyspliny. No ale nie o tym temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi