Skocz do zawartości

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Radek przecież napisali w ostatnim zdaniu, za niektóre modele mają identyczną charakterystykę różniąc się szatą graficzną. Przyznam, że nie sprawdzałem tego bo jeśli jest napisane identyczna charakterystyka to ja rozumiem, że dechy te same tylko malowanie inne ...

I ja też tak to rozumiem :D Dlatego nie mam pojęcia co mieli na myśli, bo patrząc na parametry nart to zdecydowanie są to inne deski.

Może to jakiś tłumaczony tekst i często tłumacząc na polski wychodzą takie niejasności?

Sprawdzę to, ale jeśli to tylko zwykle kopiuj wklej z tłumacza to na skirace się nie popisali ...

• 2 tygodnie później...

Zima i cisza w takim wątku ? Armagiedon :D Parę fotek z z wypadów. W sumie najciekawszy i częściowo zabawny był wypad do Kazimierza jeszcze w zeszłym roku. Podjarany pierwszym szuraniem w sezonie wklikałem w nawigację punkt docelowy i "ognia" ;) I tak mnie poprowadziła :D   :lol:

post-65395-0-48673100-1642850048_thumb.jpg       post-65395-0-01564400-1642850060_thumb.jpg

Potem było już tylko lepiej, a powrót przebiegł bez niespodzianek.

post-65395-0-16975300-1642850069_thumb.jpg       post-65395-0-57095500-1642850077_thumb.jpg

Fotka poniżej z wypadu do Bałtowa jak fajnie mroziło. Też z zeszłego roku.

post-65395-0-82100200-1642850118_thumb.jpg

I najświeższa również z Bałtowa ;) Blisko i chyba lubię tam jeździć. Kazimierz nie poruszył mnie absolutnie.

W najbliższych planach NartRAj w Chrzanowie.

post-65395-0-81426600-1642850165_thumb.jpg

Pojezdzic to ja sobie teraz moge po schodach w domu na kartonie.

Do 30 mam izolacje

A wyjazd mielismy zaplacony i od dzisiaj mielismy tam byc :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Współczuję. Ja izolację kończę jutro a na narty od 30.01

Jak nie pozamykają wszystkiego to chyba pojeździmy ⛷️

Edytowane przez Artech

• 2 tygodnie później...

Ja byłem z synem w Świeradów-Zdrój. Z planowanych 4 dni jedynie jeden pojezdzilismy bo po pierwszym dniu dopadł mnie covid i musieliśmy się ewakuować do domu.

Szybka gondola pozwala tam pojeździć ale stok mimo że długi to jednak płaski. Mam nadzieję że jak dosypie to w Szklarskiej otworzą Lolobrygide. Byłby sens nawet na weekend skoczyć.

• Like 2

Tylko w Białce jezdziliscie? Z karnetu Tatry Super Ski interesującą jest Bachledka na Słowacji. Nie miałem okazji niestety spróbować tam pojeździć.

W tym roku nie byłem w Bachledce. Byłem tam chyba ze 4 lata temu, jak jeszcze były stare 2 osobowe krzesła.

W tym roku "tylko" Kotelnica, Pasieka, Remiaszów, Jankulakowski, Horników i Kaniówka.

I jeden dzień na Jurgowie.

Tłok na wyciągch jest ale zawsze można znaleźć taki mniej oblegany.

Ja lubię jeździć do Białki. To duży ośrodek ze świetną infrastrukturą. Tylko drogo się robi.

Wczoraj 16:50

post-45734-0-28665700-1644151057_thumb.jpeg

Piątek 13:05

post-45734-0-24598500-1644151347_thumb.jpg

Edytowane przez Artech

No niestety. Ceny robią się alpejskie. Niestety co by nie zrobili to Alp na Kotelnicy nie będzie. Niech ta covidowa paranoja się skończy to wybiorę się w końcu w Dolomity. To zupełnie inne narty.

Nigdy w Alpach nie byłem, więc nie mam porównania.

Co to znaczy, zupełnie inne narty?

Nigdy w Alpach nie byłem, więc nie mam porównania.

Co to znaczy, zupełnie inne narty?

To mniej więc tak jakby jeździć na rowerze dookoła trzepaka a pojechać do lasu. Inna liga. Polecam Ci pojechać i zobaczyć. Niezapomniane wrażenia estetyczne. Nocleg można znaleźć naprawdę nie drożej niż w Polsce. W tydzień pojeździsz więcej niż w 3 pobyty w Białce. Przeliczając ceny karnetów do km na nartach to Polska w ogóle nie ma startu. Z tym że żeby jeździć takie trasy po 5 czy 7 km należy mieć naprawdę końską kondycję i stalowe uda.

No i z tymi udami i kondycją może być problem.

Ile w przybliżeniu wychodzi tygodniowy pobyt w tamtych rejonach?

W Austrii w tym sezonie sporo podrożało. Znajomy zrezygnował i pojechał do Zieleńca, bo cena z 6 tyś za tydzień dwa lata temu podskoczyła do 10 tysięcy.

Wróciłem z nauders i belpiano. Warunki cudne, a ceny niezmienne od lat(pizza od 8,5 euro, karnet 220 euro, paliwo on 1,48 euro). I wyjeździć się można na cały sezon. Pochodzę z gór i nasze stoki omijam z daleka.

post-48933-0-16962100-1644172925_thumb.jpg

Edytowane przez hardy50
  • Like 2