Artech Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Akademia Carvingu, ale ona to na 100% tylko Włochy.Nie chce Cię martwić, ale Białka to zły pomysł na naukę Tam masz zjazd i 40-50 min w kolejce i w ten sposób to ani się nie nauczysz ani nie wyjeździsz godzin Zależy, który wyciąg wybierzesz. Cwaniaki spod hotelu zawsze ciągną na IV albo V. A jak z dobrym instruktorem pojedziesz na II to można spokojnie pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Witam amatorów białego szaleństwa. Za tydzień wybieram się na Słowację na Chopok i tu moje pytanie odnośnie wskazówek odnośnie zakwaterowania, skipasów czy ogólnie miejsca - co polecacie co omijać szerokim łukiem ? Nie byłem jeszcze nigdy w słowackich Tarach i będę wdzięczny za wszelkie info Na szczycie potrafi wywiać śnieg i zostaje lodowisko - jak masz ostre narty i umiejętności to dasz radę ale w innym przypadku może być "niekomfortowo". Spałem w CHATA ZÁHRADKY - lokalizacja blisko wyciągu ale warunki kiepskie. Jedzenie specyficzne = tłusto i mało zieleniny, Góra fajna - da się pojeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Akademia Carvingu, ale ona to na 100% tylko Włochy.Nie chce Cię martwić, ale Białka to zły pomysł na naukę Tam masz zjazd i 40-50 min w kolejce i w ten sposób to ani się nie nauczysz ani nie wyjeździsz godzin 40-50 min przed sezonem swiatecznym? To bylby jakis dramat. Widze na stronce, ze maja otworzyc osrodek 9 grudnia a ja tam wyladuje 18ego i mam cicha nadzieje ze nie bedzie tlumow. A mialbys jakas inna propozycje w poludniowej lub poludniowo wschodniej Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Przed sezonem wpadałem tam raniutko i do dwóch godzin płynnie szło, ale koło 11 już był dramat 17-18 grudnia masz Snow Expo i zapraszam na darmowe testy Fischera i Smitha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zakładając, że się dojedzie to da radę coś potestować czy raczej tłok będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Bezproblemowo daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Wy sie tam chlopaki wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Na jeden nocleg jechać to by raczej trzeba ekipę ze 4 osoby zebrać aby to jakoś w miarę ekonomicznie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Akademia Carvingu, ale ona to na 100% tylko Włochy.Nie chce Cię martwić, ale Białka to zły pomysł na naukę Tam masz zjazd i 40-50 min w kolejce i w ten sposób to ani się nie nauczysz ani nie wyjeździsz godzin Kurcze czytam opinie ludzi na FB i rzeczywiscie 40 min kolejki. To mi nie wyglada dobrze. A co z Tyliczem? Tez zapchane bedzie? Edytowane 9 Grudnia 2022 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Kurcze czytam opinie ludzi na FB i rzeczywiscie 40 min kolejki.Tak jest w czasie ferii, szczególnie jak ferie ma Mazowieckie, Zachodniopomorskie i Dolnośląskie, i na głównych 6 osobowych kanapach. Na mniejszych, starszych wyciągach tak źle nie jest. Edytowane 10 Grudnia 2022 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 No to moze sie uda wjechac i wyjechac zanim tlumy sie zwala. Mialem juz jechac gdzie indziej ale dojazd z Krakowa mam lepszy no i te Tatry w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meerec Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Wczoraj otwarcie sezonu w Czarnej Górze. Ze zdjęć warunki super. Chyba trzeba się wybrać w tygodniu Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Już w sobotę Włochy:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meerec Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Już w sobotę Włochy:-)Zazdraszczam [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 no i te Tatry w tle No to jedz do Jurgowa, bo tam widoki najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 No to jedz do Jurgowa, bo tam widoki najlepsze I tu się zgodzę Chociaż z górnej stacji Remiaszowa też nie jest najgorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras5 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Planuje wyjazd do Val di Sole/Włochy. Szukam w okolicach Mezzany która jest dobrym miejscem wypadowym na Marillevę. Jedziemy w 9 osób, dorośli + dzieci i szukam jakiegoś domu lub apartamentów. Coś tam znalazłem ale może coś polecicie fajnego? Jak tam wygląda teraz ze skipassami? Kiedyś były dostępne w opcjach z apartamentem/hotelem a dawno nie byłem wróć nie wiem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Wypad do Bialki byl co najmniej udany. Dopisala pogoda. Fajna opcja jak ktos ma 3/4dni wolnego. Latwy dojazd rowniez transportem publicznym. Tlumow nie bylo zwlaszcza poza weekendem oraz po zmroku. Przelatywalo sie przez bramki ekspresowo. W szczycie czekalem moze 10 min max? Polecam wypozyczalnie sprzetu ASIA-SKI II kolo parkingu. Dobrze dobrali mi nie zajechany sprzet dzieki czemu nic mnie nie uwieralo i nie obgryzlo. Maja tez lepsze ceny niz konkurencja. Mialem dobrego instruktora wiec po 3 dniach jazdy jestem o lata swietlne do przodu Gotowy do wyjazdu w Alpy! Ps No i termy oraz sauna jesli ktos jest fanem. Tylko troszke drogo bo ok 100pln za 3h wieczorna sesje. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Luckyguliver 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 Cisza w temacie to ja coś ciekawszego według mnie dorzucę bo góry jak góry ... Ważniejsze skąd i jak daleko na dół Kasprowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 La Plagne (FR) poczatek marca. Tak w kilku zdaniach. Warunki sniegowe raczej kiepskie. Jezdzilismy na dwu miesiecznym sniegu, ktory mozna bylo zobaczyc gdzies dopiero od 1900 mnpm. W nizszych partiach stokow juz przypominal ciape. Wiele stokow dobrze oblodzonych lub pokrytych twardym sniegiem. Nie brakowalo muld. Bylo to wyzwaniem, czesto ponad sily, dla poczatkujacych narciarzy gdzie niebieskie trasy w takich warunkach robily sie co najmniej jedno oczko trudniejsze. Pech chcial, ze na slabe warunki sniegowe nalozyly sie problemy ze zdroweim. Zapalenie zatok z bolem zeba W rezultacie wiekszosc wyjazdu przesiedzialem w domu. Pod koniec tygodniowego pobytu zmienila sie pogoda (oprocz temperatury ktora nadal byla na plusie) i spadlo prawie metr sniegu w dwa dni. Powrot zajal nam duzo, duzo czasu. Krotko mowiac nie tak mialo byc! Moj pierwszy wyjazd w Alpy...k mac Ps bardzo podobalo mi sie fakt, ze wystarczylo wyjsc za prog hotelu zeby moc zjechac do wyciagu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Ja tam polecam Włochy. Bliżej, mili ludzie, super przygotowane trasy i pogoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Sezon ruszył, a i ryby chcą odpocząć. I w tym roku pierwsze jazdy tam gdzie najbliżej mam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Wierchomla (ludzi mało): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi