godski Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Gwoli wyjaśnienia nie chodzi mi o płaszcz typu prochowiec w kolorze czarnym tylko o replikę starej broni bez zezwolenia. Ciekawe.Czy ktoś z W-wy lub okolic mógłby wyjaśnić face to face o co chodzi? Chodzi o znawcę tematu i praktyka.Proszę nie kasować tematu. Jej posiadanie jest legalne. Cafe to miejsce gdzie rozmawiamy nie tylko o tematach wędkarskich. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 https://web.facebook.com/groups/1547796218822234/?ref=suggested_groupshttps://web.facebook.com/groups/1815675598658862/?ref=ts&fref=ts 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Za filmik dziękuje . Oglądam. Dobrze się zaczyna.A co do fejsa nie używam praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Podejdź do klubu strzeleckiego ZKS Marymont. Mają tam sekcje CP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zapraszam na forum http://bron.iweb.pl/index.php tam jest dział poświęcony broni czarnoprochowej sporo kolegów strzela z Warszawy i okolic to było pierwsze i najwieksze forum poświęcone strzelectwu sportowemu jestem tam od 12 lat tylko pod innym nickiem ja akurat strzelam z takiej zabawki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Mnie się temat podoba,sprzęt rozp....ala zombiaki . No i ten cały proces ładowana-miodzio. Natomiast gorzej z dostępnością prochu i kapiszonów-na krzywy ryj się podobno nie da kupić,trzeba wyrobić Europejską Kartę Broni,albo szukać osób,które sprzedają puste opakowania po prochu . Edytowane 15 Grudnia 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kapiszony kupisz bez problemu tylko na proch potrzebna jest EKBBez problemu można ją uzyskaćtylko trzeba posiadać już czarnoprochowiec wyprodukowany przed 1885r bądź jego replikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kto interesuje się bronią palną temu polecam dwie strony(chyba linkowałem już parę lat temu) http://www.romb.org.pl/ http://trybun.org.pl/2015/11/14/chcemy-uzbrojonych-obywateli-i-sa-po-temu-wazne-powody/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 A ja polecam zainteresować się "Pozwoleniem na broń do celów kolekcjonerskich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Kolego Januszu z Bielska, wielkie dzieki za filmik. Znakomity.Z komentarzem narratora zgadzam się w całej rozciągłości. Zawsze byłem miłosnikiem broni palnej, i zwolennikiem powszechnego do niej dostępu, może z wyjątkiem osobników mających sądowy zakaz posiadania. Czarnoprochowca nie posiadam, natomiast miałem przyjemność strzelać z repliki rewolwera Colt, wykonanego przez włoską firmę Pieta, chyba.Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony jakością wykonania, nigdy bym nie przypuszczał, że włosiska zrobią tak dobrą robotę To żart oczywiście. Włosi produkują znakomite strzeladła, te współczesne.Wrażenia ze strzelania? Niebanalne przeżycie, czarny proch daje piękny dźwięk, taki niski ton huku, przyjemny dla ucha.W prochu tym drzemie wielka siła, w końcu wygrywano wojny z jego użyciem, a nawet Powstanie Styczniowe było realizowane z pomocą czarnoprochowców właśnie.Jedną z wad jednak jest straszne brudzenie się broni pozostałościami, niespalonymi frakcjami czarnego prochu. W egzemplarzu, który miałem w rękach, po wystrzeleniu trzech bębnów, a zatem po oddaniu 18 strzałów, zabrudzenie blokowało obrót bębna. Co prawda łatwo umyć w ciepłej wodzie, ale na strzelnicy to kłopotliwe, wymaga czasu i rozebrania kolta. Proch nie był przy tym najgorszy, czeski wesuwit, czy jakoś tak...Drugim problemem jest dopuszczone strzelanie tylko na strzelnicach, aby być w zgodzie z prawem. Inna sprawa, że trudno, aby każdy walił gdzie popadnie, na przykład na wiślanym międzywalu. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Ja strzelałem w rozległej piwnicy dużego domu jednorodzinnego kolegi, posiadacza sporej kolekcji czarnoprochowców. Podejrzewam, że zbudował tę piwnicę właśnie pod kątem strzelectwa, bo entuzjasta, jakich mało.No, nie każdy jednak dysponuje takim lokalem. Reasumując, kapitalna sprawa z tymi replikami, świetna zabawa, bezpieczna raczej, bo wbrew temu, co się powszechnie sądzi, nie tak łatwo spowodować zapłon czarnego prochu. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez sierżant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 jak już mówimy o broni broń DEKO podziurawiona jak ser szwajcarski. Jak dla mnie to jest bandyctwo niszczyć zabytki. Ale mamy takie chore prawo... Nie każda strzelnica wpuszcza czarnoprochowe pukawki http://okop.com.pl/ProductList.aspx?Group=6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kozak,taka Stella Millennium wśród czarnoprochowców:http://sklep.incorsa.pl/bron-czarnoprochowa-rewolwer-czarnoprochowy-fwb-history-no-2,c176,p1978,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Andrzeju to nic skomplikowanego - kupujesz gnata , kupujesz proch i walisz pod sejm - proste jak 2+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Andrzeju to nic skomplikowanego - kupujesz gnata , kupujesz proch i walisz pod sejm - proste jak 2+2 Cicho sza bo zaraz temat zamkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Bywam tam i polecam.Świetni instruktorzy.Oprócz CP. mają do wyboru do koloru broni krótkiej jak i długiej . Podejdź do klubu strzeleckiego ZKS Marymont. Mają tam sekcje CP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ciekkawe dane: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Przytłaczająca część Polaków nie jest Amerykanami ... tu bym widział sporą różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Myślisz, że Polacy są gorsi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Panowie, cały czas poszukuję osoby do której mógłbym zawitać z moim czarnoprochowcem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Panowie, cały czas poszukuję osoby do której mógłbym zawitać z moim czarnoprochowcem...Na stronie FBI lub Policji znajdziesz paru takich, tylko czy czarnoprochowiec wystarczy ? Moze ten: Wybacz @Godski, ale nie mogłem się powstrzymać Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Być może coś zmieni się w kwestii dostępu do broni palnej w Polsce. Odbyła się konwencja programowa ROMB(ruch obywatelki Miłośnikow Broni) na ktorej głos zabrał przewodniczący Sejmowej Komisji Spraw Wewnętrznych i administracji poseł A. Czartoryski Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 PiS rozszerza dostęp do broni palnej. Boczną furtką http://m.fakt.pl/wydarzenia/polityka,r1bc8h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Będzie można pójść z rewolwerem na kaczki .... albo pożyczonym od tatusia pochwalić się kolegom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 PiS rozszerza dostęp do broni palnej. Boczną furtką http://m.fakt.pl/wydarzenia/polityka,r1bc8hTo nie dla mnie. Mam pół roku biegać po lasach i strzelać do zwierząt? Wątroba też już słaba... .Poza tym temat o czarnym prochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) No i nie przejdzie,ludzie widzą,co robią myśliwi i protestują:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-wycofuje-sie-z-projektu-nowelizacji-prawa-lowieckiego/6dbt05A przy okazji zapytam:godski,bawiłeś się już czarnoprochowcem?Jakie wrażenia? Edytowane 6 Stycznia 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi