adi203 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 kupiłem na allegro shimano stradic 3000FE sprzedawca wcisną mi ostro przepracowanego młynka,niestety nie wszyscy są uczciwi, ma 2 problem, śruba od kabłąka po stronie rolki się odkręca, pewnie ma zjechany gwint od ostrego szarpania, i blokada biegu wstecznego nie działa za dobrze, rączka potrafi kręcić się do tyłu, coś z łożyskiem oporowym musi być nie tak, szukam jakiegoś speca który coś pomoże, nie wiecie ile taka naprawa wyniesie w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5868& ;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Jeżeli śrubę da się dokręcić bez zrywania gwintu to znaczy, że z gwintem jest wsio OK, tylko spłaszczyła się zębata podkładka zapobiegająca odkręcaniu się śruby.Łożysko prawdopodobnie wystarczy przeczyścić i wlać do niego odrobinę (przez duże O) rzadkiej oliwki. Wszystkie te usterki nie musza świadczyć o zużyciu sprzętu. Ktoś mógł przygotować kołowrotek do sprzedaży i nieumiejętnie się do niego zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 , ma 2 problem, śruba od kabłąka po stronie rolki się odkręca, pewnie ma zjechany gwint od ostrego szarpania, i blokada biegu wstecznego nie działa za dobrze, rączka potrafi kręcić się do tyłu, coś z łożyskiem oporowym musi być nie tak,jeżeli to tylko te 2 problemy to jak jak Ci kolega pisał z tą śrubką(ew. można kapnąć kleju), ostatnio miałem tak w jednym młynku że był gwint w środku obrobiony- wystarczyło dać podobną minimalnie grubszą śrubę z jakiegoś starego kołowrotka. co do łożyska oporowego to szkolny błąd, ktoś je nasmarował lub dostało się tam za dużo smaru czy oleju. wystarczy wyczyścić do zera i ew. przetrzeć delikatnie oliwką i wytrzeć nadmiar.zero smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 ok. durne pytanie, bez żartów tylko! a gdzie jest to łożysko oporowe i jak sie do niego dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 a przy okazji moze ktoś ma na zbyciu szpulke do takiego kreciołka na zbyciu (stradic 3000FE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 ej no odpowie mi ktos, wiem ze to dziecinne pytanie , ale nie jestem mechanikiem i sie nie znam, czy łożysko oporowe to ten szary plastik pod koszem z tulejkami w środku? nie mam schematu stradica sam nie dojde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie sadze by 3000 mocno roznil sie od 4000 : http://www.mikesreelrepair.com/schematics/albums/shimano/Shi mano_ST4000FE.pdf Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Adi proponuje Ci nie ruszac tych rzeczy (łozysko oporowe )Zadzwon do pana Józka z linku powyzej,podejrzewam ze przywróci go do zycia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 W jakim my kraju żyjemy...(żyjecie ),. Kilka tygodni temu spotkałem nad wodą kilku Belgów. Łowili sprzętem Shimano. Jako, że byłem na etapie kupna kołowrotka, rozpoczęła się rozmowa o młynkach. Jeden z Belgów łowił Stellą z 2002. Dał mi chwilę połowić, po prostu masełko, kołowrotek chodził jak nówka. Okazało się, że w Belgii funkcjonuje bardzo sprawnie serwis Shimano. I niczym nadzwyczajnym jest oddawanie co roku kołowrotów do wyczyszczenia i przesmarowania.I wtedy pomyślałem sobie o naszym Normarku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 W jakim my kraju żyjemy...(żyjecie ) I niczym nadzwyczajnym jest oddawanie co roku kołowrotów do wyczyszczenia i przesmarowania.I wtedy pomyślałem sobie o naszym Normarku... Też mi się wydaje, że powinienem oddać kręcioł do najbliższego sklepu, żeby raz na rok go przesmarowali w serwisie. Za mało wymagamy od dealerów chyba?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 to co bojkotujemy shimano? ja przechodzę na team dragona stradic po naprawie idzie na allegro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi