Kacper.K Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Porażka, wiem że 4zł to nie jest majątek, ale nie ma innej alternatywy, oprócz całej kapki Keugha, Whitinga czy Metza. Jak dla mnie cena może być dwukrotnie wyższa tylko niech jakość będzie - pióra nieobżarte, podobne wielkościowo i kolor zgodny z opisem. Tego co otrzymałem ja i Peresada to nawet za darmo bym nie chciał...Pióra:I "marabut" od hareline, tutaj już w porównaniu do ceny to w ogóle ździerstwo. Obok zwykły marabut czarny za parę złotych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tak więc sami widzicie Panowie , dlaczego nie kupuję już piór w polskich sklepach internetowych , sam śmietnik - dla mnie to jest to samo co wyłudzanie pieniedzy. Ze sklepów , za granicą , które ja polecałem nie miałem żadnej wtopy. Roma locuta causa finito. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 I "marabut" od hareline, tutaj już w porównaniu do ceny to w ogóle ździerstwo. Obok zwykły marabut czarny za parę złotych. Ten czarny to indyk zwany marabutem (marabou), ten grizli to kurczak zwany kurczabutem (chickabou) . Wydaje mi się że nie ma indyków dostarczających pióra typu "marabou" w naturalnym wybarwieniu grizli (przynajmniej ja nie spotkałem) co tłumaczy wielkość piórek. Różnica wielkości miedzy indykiem a kurczakiem to tłumaczy (dla tych co nie widzieli dostawców tych materiałów na żywo jest ... zasadnicza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Roma locuta causa finito. Roma locuta causa finita 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 I "marabut" od hareline, tutaj już w porównaniu do ceny to w ogóle ździerstwo. Obok zwykły marabut czarny za parę złotych. Ten czarny to indyk zwany marabutem (marabou), ten grizli to kurczak zwany kurczabutem (chickabou) . Wydaje mi się że nie ma indyków dostarczających pióra typu "marabou" w naturalnym wybarwieniu grizli (przynajmniej ja nie spotkałem) co tłumaczy wielkość piórek. Różnica wielkości miedzy indykiem a kurczakiem to tłumaczy (dla tych co nie widzieli dostawców tych materiałów na żywo jest ... zasadnicza )Zdaję sobie sprawę z różnic pomiędzy tymi ptakami , jednakże kupowałem grizzly marabou, a przyszło to samo co już mam z napisem "mini marabou". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Roma locuta causa finitaDziękuję Wuran za poprawkę A mój syn często prowadzi dysputę ze mną po co komu łacina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Teraz w okresie przed karnawałowym a świątecznym trzeba pochodzić po sklepach sieciowych jest sporo materiałów do motania much i to po taniości tylko trzeba poszukać z wyobraznią co chcemy uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dzisiaj porównałem 3 materiały, które nazywają się potocznie dywanem ... z 2 różnych źródeł. Powiem tak ... od zachwytu, do kompletnego żenua. Zareklamuję tylko sklep, który uważam, że sprzedał mi materiał bardzo dobrej jakości (żółty dywan na zdjęciu) - salar.pl. Włos długi, gęsty - będzie z niego można zrobić fajne muchy. Kupiłem też w innym polskim sklepie u ... nieważne. Materiał - krótkie włoski i bardzo rzadki - paczka do wyskubania i to z wielkim bólem i wkurzeniem bo materiał jest "chudy". Zobaczcie zresztą sami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Nie polecam latarki loon - mini. Powody są następujące: - mała moc światła - baterie się kleszczą w środku i nie można ich wyciągnąć - moje po 4 próbach odpalenia (bo migało światełko) przestała się odpalać zupełnie - obecnie nie działa Prawdopodobnie miałem wadliwą sztukę niemniej nie polecam jej z powodu kiepskiej konstrukcji - ewidentnie kwestia wkładania bateri jest fatalnie rozwiązana - te małe bateryjki LR41 podczas wkładania potrafią się obrócić i zakleszczyć - wyciągnięcie nie jest proste. Moja mimo wymiany kompletu baterii nie dała się reanimować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Remek dywan możesz kupić też we flyformers.com Polecasz? Gwarantujesz? Po różnych zakupach mam coraz mniejsze zaufanie do sprzedawców. Po prostu nadal próbują sprzedać a nie obsłużyć klienta i nawiązać relacje. Niestety problem jest taki, że pieniądze z konta uciekają a ... kiedy przychodzi materiał to albo jakościowo kiepski, albo jest go jak kot napłakał np. przegięciem jest cena slinky fibre, który jak dobrze poszukałem na internecie ma .... marżę w wysokości 1000%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekt Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Polecasz? Gwarantujesz? Po różnych zakupach mam coraz mniejsze zaufanie do sprzedawców. Po prostu nadal próbują sprzedać a nie obsłużyć klienta i nawiązać relacje. Niestety problem jest taki, że pieniądze z konta uciekają a ... kiedy przychodzi materiał to albo jakościowo kiepski, albo jest go jak kot napłakał np. przegięciem jest cena slinky fibre, który jak dobrze poszukałem na internecie ma .... marżę w wysokości 1000%.Ja gorąco polecam . Znam Tomka i Marcina i oni nie wprowadzą do sprzedaży nic, co nie jest uczciwie sprawdzone. To, co mają w ofercie jest najwyższej jakości, a i ilość materiału w jednej "porcji" jest zdecydowanie większa od byle jakiej średniej.Czy mają "dywan"? Nie wiem, na stronie nie widzę, ale można zadzwonić i zapytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Nie polecam latarki loon - mini. Powody są następujące:- mała moc światła- baterie się kleszczą w środku i nie można ich wyciągnąć- moje po 4 próbach odpalenia (bo migało światełko) przestała się odpalać zupełnie - obecnie nie działa Prawdopodobnie miałem wadliwą sztukę niemniej nie polecam jej z powodu kiepskiej konstrukcji - ewidentnie kwestia wkładania bateri jest fatalnie rozwiązana - te małe bateryjki LR41 podczas wkładania potrafią się obrócić i zakleszczyć - wyciągnięcie nie jest proste. Moja mimo wymiany kompletu baterii nie dała się reanimować. Remek! Kup sobie takie coś: http://item.ebay.com/191716372958?tfrom=191765331796&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal utwardza wszystko w 2 sekundy.polecam Edytowane 27 Grudnia 2015 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Kupione Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof23 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Szukam kilku skór z wiewiórki czy któryś z kolegów wie gdzie mogę tanio kupić .Dzięki za pomoc Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Teraz kolejny sklep zamawiałem materiały pod streamery boleniowe w zeszły czwartek po godzinie 20. Wczoraj kurier z Dhl zostawił awizo , że są do odebrania. Paczka ze sklepu niemieckiego http://www.marios-fliegendose.de/Fliegenbinden/Flash-und-Synthetik/MFD-Baitfishfibre::283.html To jest akurat ten materiał - jakość - super, długość i gęstość super , czas wysyłki super . Poniżej fotki materiałów u mnie dla porównania flamaster na drugiej fotce. Zamówiłem paczuszkę na próbę i identyfikację. Jakoś obsługi w tym sklepie na bardzo wysokim poziomie. Błyskawiczna realizacja zakupów. Gdyby nie Polski DHL, który 24.12 nie przywiózł mi do domu oraz napisał SMS'a, że mnie nie było ... co okazało się później "pomyłką" ... miałbym go przed świętami. Co to za materiał? Można go kupić w Polsce pod nazwą Polarflash. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remek , nie wiem jaki jest polski odpowiednik , nie spotkałem takowego , ale może miałem jeszcze za mało materiałów w reku. Kręci sie pieknie , streamery wyszły bajka , miałem dzisiaj przetestować je na wodzie . Wszystko zapakowane , łódż podczepiona , dżwigam akumulator do bagażnika , i nagle jak mi coś pierdyknęło w lędżwiówce , to sąsiad pomagał mi wstać. Tak więc nici z testów. Ale materiał taki , że myslę o zamówieniu reszty kolorów i zaadoptowaniu je pod streamery 17 cm na szczupaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Oj ... lędźwiowy ... mam nadzieję, że do Sylwestra już przejdzie. Zdrowia! Pokaż streamerki Tak, zgodzę się z Tobą całkowicie. Świetny. U mnie to dzięki Kacprowi K. jeden z podstawowych materiałów. Używam go też do dużych much szczupakowych.Dzisiaj właśnie z Kacprem rozmawialiśmy, który najfajniejszy ... i wyszło, że perła i odcienie. Zamówiłem próbnie w tym niemieckm sklepiku i ... dzisiaj jak przydźwigał kurier sprawdziłem i to jest właśnie polar flash. Kupiłem go wcześniej w polskim sklepie. Inne kolory ... ale chyba perła, srebrny i zloty najfajniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Znalazłem mylar taki - http://porzadekwkablach.pl/pl/c/Mylar/99ale ... szukam innego: - przekrój 8-10mm - większy wybór kolorystyczny (głównie srebrny) z przezroczystym Wiecie gdzie można taki kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remek , na tej stronie co podałeś jest mylar inny w poddziale chrome xc - sa tam małe rozmiary i duże , Na poczatku podałem link do sklepu duńskiego , tam są fajne mylary , kupiłem kilka , ale jeszcze z nich nie kręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Remek , nie wiem jaki jest polski odpowiednik , nie spotkałem takowego , ale może miałem jeszcze za mało materiałów w reku. Kręci sie pieknie , streamery wyszły bajka , miałem dzisiaj przetestować je na wodzie . Wszystko zapakowane , łódż podczepiona , dżwigam akumulator do bagażnika , i nagle jak mi coś pierdyknęło w lędżwiówce , to sąsiad pomagał mi wstać. Tak więc nici z testów. Ale materiał taki , że myslę o zamówieniu reszty kolorów i zaadoptowaniu je pod streamery 17 cm na szczupaka.Jak mi pod koniec sierpnia w lędźwiowym poszło to do końca życia niestety będę pamiętał. Teraz przede mną długa rehabilitacja i może po wakacjach wrócę do jako takiej sprawności. Oby twój kręgosłup doszedł szybciej do siebie. Sorki za offa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Teraz ocena materiałów ze sklepu FLYFORMERS - zamówiłem materiał nazywany snow runner - długa sierść idealna do streamerów. Więc tak nie wszystkie kawałki są równe , jeśli idzie o długość włosa, ale za to bardzo gęste i jak na taki kawałek jest ich naprawdę dużo . Rozmawiałem z Tomkiem ze sklepu, opóżniła się wysyłka do mnie i Tomek miło mnie zaskoczył , dostałem gratis trzy lamety - tzn , coś jak lameta z włosiem , nie miałem jeszcze takiego materiału , ale na zdjęciach coś widać. Tak więc sklep jak najbardziej polecam. Poniżej zdjęcia lamet zakupionych na aliexpresie . Człowiek sprzedawał tylko w pakietach po 10 sztuk - długość około metra i około 100 pasków w pakiecie szerokość około 0,3 mm. Po dwóch tygodniach w domu , materiał bardzo dobrej jakość za około 28 zł . Tyle wziął paypal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Kolego cy możesz podać link do tego sklepu FLYFORMERS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wpisz flyformers.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Cierpliwości ... za chwilę będę miał trochę snow runnera na sprzedaż i to bardzo, bardzo wysokiej jakości. Ściągałem z różnych źródeł i nie byłem do końca zadowolony aż trafiłem na materiał .... no cóż najwyższej jakości. Dam znać jak dojdzie. Wystawię na naszej giełdzie. Pewnie już po nowym roku. Kolory to - biały, czarny, oliwka, zielony żarówa, żółty, czerwony, pomarańcz, niebieski. W przyszłości inne kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ta lameta z Aliexpres to "tinsel"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi