Luka81 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dzięki, zerknę co tam mają.Tak czy siak jestem pewien że na polskim rynku jest coś podobnego do tego dubbingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Jeśli nie ma u Gawlika lub w Taimien to nic innego "krajowego" nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Panowie możecie podpowiedzieć potrzebuje dubbing z długimi włóknami umożliwiającym formowanie głowę w streamerach. W tych wzorach które chce umotwać polecają hearline laser dub ale nie znalazłem go w Polskich sklepach.Z góry dzięki za pomoc. Być może ten z linku poniżej zdałby egzamin https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/hends-metal-fiber/s/4308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Ewentualnie możesz sam spróbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 czołem,czy ktoś z kolegów używa Tiemco Aero Dry wing, jak z pływalnością tego materiału? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 czołem,czy ktoś z kolegów używa Tiemco Aero Dry wing, jak z pływalnością tego materiału? Czołgiem, Ze wszystkich polipropylenowych materiałów, które miałem okazję próbować, ten jest najlepszy. Zdecydowanie polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Z ciekawostek, w związku z kolejnym udanym zakupem chciałbym polecić tutaj materiał pod tytułem Whiting Bugger Pack. Będąc początkującym krętaczem-amatorem, dla wprawy eksperymentuję z nowymi wzorami a ulubione mam jako tako dopracowane. Zaopatrzywszy się w swego czasu w świetnej jakości połówki kogucich kapek Whitinga w kolorach grizzly, brown, dun i golden badger zabezpieczyłem na długo podstawowe potrzeby w tym zakresie, jednak od czasu do czasu pojawia się zapotrzebowanie na jakiś inny kolor. Bugger Pack ma to do siebie, że w cenie niższej od "połówki" zapewnia nawet więcej materiału, w dodatku bardziej zróżnicowanego; oprócz "choinkowatych" piór pomyślanych do palmerowania dużych Woolly Buggerów, zawiera całkiem sporo wąskich i długich, doskonałych na jeżynki suchych much. Dotychczas miałem pozytywne doświadczenia z kolorami grizzly i jasnooliwkowym, ostatnio trafił w moje ręce czarny i jestem bardzo zadowolony. W razie wątpliwości podkreślam, że Whiting nie płaci mi za reklamowanie jego produktów (choć nie miałbym nic przeciwko temu). Edytowane 12 Listopada 2018 przez Marvin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Marvin - jest ten produkty dostępny w Polsce czy zostaję zamawianie w zagranicznych sklepach? Edytowane 25 Listopada 2018 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Szukam taniego zamiennika na szczupakowe streamery myślicie że taka czesanka się nada? Opłaca się cenowo waszym zdaniem? Wybór kolorów całkiem zacny pytanie jak sam materiał.http://www.hobby-welna.pl/category/filcowanie-welna-czesankowa-merynos-australijski-kolor-50-gTe włókna jedwabiu też mi się wydają ciekawehttp://www.hobby-welna.pl/category/filcowanie-jedwab-jedwab-tussah Edytowane 29 Listopada 2018 przez speku3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zamiennika czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Marvin - jest ten produkty dostępny w Polsce czy zostaję zamawianie w zagranicznych sklepach?Ja akurat zaopatruję się w helsińskim Mistpoolu (przesyłka jest darmowa, także do Polski). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Skórę martwego zwierzęcia w charakterze prezentu gwiazdkowego skojarzyć można najprędzej z damą piszczącą na widok przepysznych nutrii czy karakułów. Jednak i mężczyźnie, jeśli tylko pozostaje on ze św. Mikołajem w odpowiednio zażyłych stosunkach, prezent taki może sprawić radość. Jako że spełniam podstawowy warunek, a moją wiarą w Mikołaja nic nie jest w stanie zachwiać, pod skromną choinką znalazłem dokładnie to, o co grzecznie prosiłem: kapkę z niewielkiej kurki... Niedawno, podczas myszkowania po tutejszej giełdzie, stałem się mimowolnym świadkiem zabawnej sytuacji: oto ktoś wystawił na sprzedaż kurze kapki, inny zaś zgłosił chęć zakupu "pod warunkiem, że jest to oczywiście kogut". Kogucie pióra, najlepiej siodłowe w efektownie jarzębiatym ubarwieniu grizzly, nasuwają się jako oczywiste skojarzenie, gdy myślimy o materiałach muchowych. Tymczasem - często w naturze tak bywa - to kurze zawdzięczamy bardziej wszechstronne zaopatrzenie w materiały na skrzydełka suchych much, miękkie ogonki, jeżynki i bródki mokrych much oraz nimf, kształtne pióra na matuki... A uroczo filigranowe kurki rasy Brahma mają jeszcze to do siebie, że spora część ich nakrapianego upierzenia doskonale zastępuje kuropatwę (ale z dłuższą i bardziej trwałą stosiną), pod ogonkiem zaś znajdziemy chickabou, czyli miniaturowego marabuta klasy premium... Trudno się było pohamować, imadło wjechało na chwilę na świąteczny (jedyny w domu) stół. Gdyby tylko przy wiązaniu much człowiek spalał trochę więcej kalorii, Święta mogłyby sobie trwać cały rok! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Panowie gdzie teraz kupujecie dobrej jakości dużego bucktaila? Kupiłem kilka małych i są raczej kiepskie. Nie chce się przejechać na tych większych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Ja ostatnio kupowałem wapsi z Salara i był ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Cześć Poszukuję dubbingu do wykonania główek streamerów pstrągowych. Najważniejszy parametr to długie włókna. Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Senyos Laser Dub Rams wool Hareline woolhead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Dzięki za propozycje, tylko chyba kiepsko z dostępnością tych dubbingów, zwłaszcza Rams wool i hareline woolhead w naszych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Koledzy, wie ktoś gdzie dostanę teraz brązową i czarną kapkę kury? Ciężka sprawa z tym ostatnio jak te sklepy obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Rams wool widziałem w taimen a senyos i hareline w fishing mart. Kapki kur whiting widziałem w caddisie. https://salar.pl/produkt-2649-k-73 Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Lub też Alledrogo i wełna czesankowa. Tanio dużo i kolory przeróżne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Mam pytanko.Jest jakiś zamiennik/substytut materiału Hends Body Quills (link niżej)? Może jakieś sklepy z pasmanterią czy artystyczne? Ktoś coś takiego już kombinował? https://bogdangawlik.pl/product-pol-5871-Hends-Body-Quills.html Dzięki z góry za podpowiedzi.Pozdrawiam z nad malutkiego ostatnio Sanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Z ciekawosci zapytam, dlaczegoszukasz zamiennika czegos co kosztuje 5zl i jest dostepne od reki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Mam pytanko.Jest jakiś zamiennik/substytut materiału Hends Body Quills (link niżej)? Może jakieś sklepy z pasmanterią czy artystyczne? Ktoś coś takiego już kombinował? https://bogdangawlik.pl/product-pol-5871-Hends-Body-Quills.html Dzięki z góry za podpowiedzi.Pozdrawiam z nad malutkiego ostatnio Sanu.Jeżeli nie przejadasz kilku szpulek tego materiału tygodniowo to szkoda czasu bawić się w szukanie zamiennika.Można kupić takie nici bezpośrednio od producenta, ale sprzedawane ilości są bardzo duże. O ile jeszcze flashy do much szczupakowych zużywa się dużo i można się zaopatrzyć to w przypadku takiego body quilla szkoda zaprzątać sobie głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 "Z ciekawosci zapytam, dlaczegoszukasz zamiennika czegos co kosztuje 5zl i jest dostepne od reki?___ 5zł jeden kolor. Do tego przesył. Do dużych nimf, nie jest aż tak dużo. S trafić w dobry kolor nie mając w ręku. Chyba że w sklepie stacjonarnym u Skrechoty znajdę. Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 W Lesku masz ten materiał , przynajmniej kiedyś był. To raz a dwa jeśli chodzi o większe haki .To podkład z grubszej nici i wtedy body quill .Dobre kolory to kod 35 , 34, 02, 11,12,13.Poza tym z owego materiału wychodzą kapitalne jeteczki jak i mikro nimfy(jeśli chodzi o pedałki, najlepiej na wychodzące łowić) Materiał który darzy mnie od kilku dobrych lat świetnymi rybami na mięsnym jak i OS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi