Skocz do zawartości

Mandula

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego, świetna sprawa i łapię wykorzystując czeburaszki. Sprawdziły si świetnie w Szwecji.

Wiele może Ci powiedzieć kolega Sportfishing , łapie na nie ciągle i również sprzedaje. Świetny towar wart każdej złotówki ( wykonanie extra ) .

Wlasnie od niego kupiłem pierwsze testowe sztuki.

Cześć, zakupiłem mandule jakiś czas temu. poleżały trochę zanim użyłem , aż się doczekały . Trzeba próbować czegoś nowego na tych przełowionych wodach. Był taki dzień że ryby brały delikatnie , ale coś się działo . Skończyło się na kilku kontaktach i wyjętych dwóch sandaczykach. W tym dniu kol. Przemsol i jego koledzy na twistery naprawdę nieźle połowili . Teoria że manduli sandacz nie zdąży wypluć , albo że jest to lepsza przynęta nie sprawdziła się, ale łapie ryby to fakt

Tomek

• Like 1

Mandule używałem kilka razy, ale jakoś kontaktu nie miałem z rybą. Ja uzbrojony z nowymi przynętami twardo je testowałem twierdząc, że łatwiej będzie zaciąć sandacza... i brania się nie doczekałem. Kolega natomiast standardowo na gumowe twistery czy kopyta kontakty miał...

Po tym teście dalej zdobią pudełko :) ale jeszcze w nowym sezonie będę się starał próbować ich skuteczność. 

Mandule używałem kilka razy, ale jakoś kontaktu nie miałem z rybą. Ja uzbrojony z nowymi przynętami twardo je testowałem twierdząc, że łatwiej będzie zaciąć sandacza... i brania się nie doczekałem. Kolega natomiast standardowo na gumowe twistery czy kopyta kontakty miał...

Po tym teście dalej zdobią pudełko :) ale jeszcze w nowym sezonie będę się starał próbować ich skuteczność.

Co do łatwiejszego zacięcia nie jestem przekonany- kilka ryb wyjechało ale Mandula wypadadala z pyska za każdym razem juz w podbieraku.

• 1 miesiąc temu...

Witam

W jaki sposób prowadzicie mandule tzn. podobnie jak koguta, czekacie jak opadnie do dna i po kilku, kilknastu sekundach podbijacie. Bardzo mnie zainteresowała ta przynęta już w poprzednim sezonie próbowałem na nią łowić ale niestety bez efektów.

Z góry dziękuję  informacje.