Gobio Gobio Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam używa ktoś z Was manduli do połowu sandacza, okonia? Jakimi metodami na to łowicie? Wydaje mi sie że najlepszy będzie wleczony lub bardzo krótkie podbicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tu masz sporo info: http://jerkbait.pl/topic/50372-porolonowa-rybka-na-sandacza/page-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kolego, świetna sprawa i łapię wykorzystując czeburaszki. Sprawdziły si świetnie w Szwecji.Wiele może Ci powiedzieć kolega Sportfishing , łapie na nie ciągle i również sprzedaje. Świetny towar wart każdej złotówki ( wykonanie extra ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pod ciężkim obciążenie główki (czeburaszki) świetna przynęta do opadowego łowienia sanałów, okonki i szczupłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kolego, świetna sprawa i łapię wykorzystując czeburaszki. Sprawdziły si świetnie w Szwecji.Wiele może Ci powiedzieć kolega Sportfishing , łapie na nie ciągle i również sprzedaje. Świetny towar wart każdej złotówki ( wykonanie extra ) .Wlasnie od niego kupiłem pierwsze testowe sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 W weekend słyszałem taką opinię, że przy dużym uciągu mandułki się nie sprawdzają bo prąd je kładzie do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 W weekend słyszałem taką opinię, że przy dużym uciągu mandułki się nie sprawdzają bo prąd je kładzie do dna. Piotrek, to pewnie oczywiste że nie będziesz łapać w bystrej górskiej wodzie. Przecie to fizyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wlasnie od niego kupiłem pierwsze testowe sztuki.Ja też. To będziemy testować, ciekawe co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć, zakupiłem mandule jakiś czas temu. poleżały trochę zanim użyłem , aż się doczekały . Trzeba próbować czegoś nowego na tych przełowionych wodach. Był taki dzień że ryby brały delikatnie , ale coś się działo . Skończyło się na kilku kontaktach i wyjętych dwóch sandaczykach. W tym dniu kol. Przemsol i jego koledzy na twistery naprawdę nieźle połowili . Teoria że manduli sandacz nie zdąży wypluć , albo że jest to lepsza przynęta nie sprawdziła się, ale łapie ryby to fakt Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nie nastawiam sie na jakiś przełom ale tak jak pisał @kostom63 trzeba próbować nowych przynęt na przepięciowych wodach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Piotrek, to pewnie oczywiste że nie będziesz łapać w bystrej górskiej wodzie. Przecie to fizyka ... Sprawdzane były w Wiśle... na centralnym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Gobio .. tam gdzie teraz jest błoto a 16.06 będzie eldorado sprawdzą się ciekawa przynęta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Mandule używałem kilka razy, ale jakoś kontaktu nie miałem z rybą. Ja uzbrojony z nowymi przynętami twardo je testowałem twierdząc, że łatwiej będzie zaciąć sandacza... i brania się nie doczekałem. Kolega natomiast standardowo na gumowe twistery czy kopyta kontakty miał...Po tym teście dalej zdobią pudełko ale jeszcze w nowym sezonie będę się starał próbować ich skuteczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Gobio .. tam gdzie teraz jest błoto a 16.06 będzie eldorado sprawdzą się ciekawa przynęta Juz sie sprawdzają! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Mandule używałem kilka razy, ale jakoś kontaktu nie miałem z rybą. Ja uzbrojony z nowymi przynętami twardo je testowałem twierdząc, że łatwiej będzie zaciąć sandacza... i brania się nie doczekałem. Kolega natomiast standardowo na gumowe twistery czy kopyta kontakty miał...Po tym teście dalej zdobią pudełko ale jeszcze w nowym sezonie będę się starał próbować ich skuteczność.Co do łatwiejszego zacięcia nie jestem przekonany- kilka ryb wyjechało ale Mandula wypadadala z pyska za każdym razem juz w podbieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa_18 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam W jaki sposób prowadzicie mandule tzn. podobnie jak koguta, czekacie jak opadnie do dna i po kilku, kilknastu sekundach podbijacie. Bardzo mnie zainteresowała ta przynęta już w poprzednim sezonie próbowałem na nią łowić ale niestety bez efektów. Z góry dziękuję informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Cześć, łowiłem późną jesienią , lekko poczekałem po opadzie ale to max 3 sek , nerwowy niestety ciut jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa_18 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No i sprawdzał się ten sposób prowadzenia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No tak , wyniki trochę lepsze niż u kolegów na łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi