Skocz do zawartości

MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie,

Jakoś we wrześniu br. kolega @Pilot podsunął całkiem ciekawy pomysł odnośnie stworzenia wątku odnoszącego się do wędek Megabass, które posiadamy jako forumowicze - z czym są sparowane, jakie mają przeznaczenie? Jak sprawdzają się użytkowo? Czy coś się w nich Wam nie podoba, albo wybitnie przypadło Wam do gustu?

Myślę, że może z tego wyjść ciekawa dyskusja, ponadto wzajemnie czegoś się od siebie nauczymy. Na ten moment ta wiedza jest rozrzucona po wielu tematach często jako offtopy, spróbujmy w tym miejscu zrobić ciekawy zbiór na ten temat.

Kto pierwszy?;-)

• Like 1

Słuchajcie,

Jakoś we wrześniu br. kolega @Pilot podsunął całkiem ciekawy pomysł odnośnie stworzenia wątku odnoszącego się do wędek Megabass, które posiadamy jako forumowicze - z czym są sparowane, jakie mają przeznaczenie? Jak sprawdzają się użytkowo? Czy coś się w nich Wam nie podoba, albo wybitnie przypadło Wam do gustu?

Myślę, że może z tego wyjść ciekawa dyskusja, ponadto wzajemnie czegoś się od siebie nauczymy. Na ten moment ta wiedza jest rozrzucona po wielu tematach często jako offtopy, spróbujmy w tym miejscu zrobić ciekawy zbiór na ten temat.

Kto pierwszy?;-)

Z tego co się orientuję, to chyba Ty pierwszy powinieneś napisać tu co nie co na ten temat ;)

• Like 1

Jeno mogę już napisać.Pozbyłeś się najlepszej wędku na Bolenie jaką świat widział F570X SUPER BANDERSNATCH :D  

A właśnie że się nie pozbyłem, bo ją mam nadal;-) Czeka do maja.

Z tego co się orientuję, to chyba Ty pierwszy powinieneś napisać tu co nie co na ten temat ;)

Na to też przyjdzie czas;-)

Pozostańmy przy Megabassach i opisie tych wędek a nie marketingu i możliwościach zakupu. Kto chce pójdzie sobie, gdzie chce, albo i kupi jak chce ;) Tutaj megabass only i technikalia.

Moją przygodę z megabassem zacząłem ... dość dawno bo chyba w 2006 kupując pierwszego Destroyer'a - Mephisto (być może był to koniec 2005r ale sprawdzę to). Później były kolejne ... i tak uzbierały się 4 megabassy i tylko jeden evergreen. Poza tym mam trochę katalogów więc powrzucam co ciekawsze smaczki tutaj w wątek. Marzę jeszcze o jednym ale ... jako wędka kolekcjonerska - bo chcę mieć a nie dlatego, że będę łowił - chodzi mi o F4-610GT3 Shiryu. Tych nowych nie znam choć prezentują się wyśmienicie.

• Like 3

W ubiegłym roku podczas pobytu w Tokio bardzo często widywałem w metrze lokalnych wędkarzy, którzy notabene w ogóle nie przypominali naszych komandosów :) Ubrani lekko w t'shirty, z małymi torebkami na przynęty, ale zawsze z dwoma, trzema króciutkimi spinerkami o subtelnych blankach sprzeżonymi z niskoprofilowymi multikami. Super to wyglądało i pomyślałem wtedy, że cast musi być naprawdę fajną zabawą. Siedziało to we mnie, aż nadarzyla się niedawno okazja i nabyłem swój pierwszy zestaw castowy MB czyli wędeczkę Destroyer z ip68 ;)

• Like 2

Słuchajcie,

Kto pierwszy?;-)

Uprzedziłeś mnie;). Szykowałem wątek MegaBass odnośnie całego asortymentu - Multiki, wędki, przynęty, tuning/akcesoria...

• Like 1