Skocz do zawartości

MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Megabass  HEDEHOG  F3st 63X                                                                                                                                                                             Megabass     ZONDA68 HEDEHOG

Od 3g do 12g rzuca wszystko jak dla mnie najlepszy zestaw  do łowienia na  L  Sandaczy,Okoni,BOLENI . Pan ITO wiedział co robi dając ta samą nazwę  HEDEHOG

Super zestaw gratuluje...Jak dla mnie tez jeden z lepszych (uniwersalnych)medium light jaki mialem okazje uzywac...
  • Like 1

casting, to nie spinning, gdzie masz "przeciwwagę" i ramie momentu, pokazałbym, ale większość sprzedałem, choć jeden został mogę zrobić takie zdjęcie :), tu każdy cm ma znaczenie

cały czas mówię o operacji przynętą za pomocą wędki, a nie kołowrotka !

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

mój taki nie jest , po prostu musiałbym go na jakimś ołówku poziomować , a druga ręką robic zdjęcie - niewykonalne

lekki przechył w granicach kilku stopni w wędce jigowej jest wygodny, większy skutkuję osłabieniem czułości zestawu i kuriozalnie gorszą kontrolą nad przynętą

z kolei takie wyważenie przy wędce do cranków i jerków było by męczące i tam lepiej jak leci "lekko na pysk"

np. F4-65X4 do jigowania nie bardzo, ale jest genialnie wyważona do operowania jerk bait minnows (pewnie dlatego, że do tego zaprojektowana)

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

No i własnie od tego jest forum . Człowiek zawsze uczy się czegoś nowego . Dzięki Kamil . :)

ja bym się nie dołował, to długa wędka i trudno jest osiągnąć jakiś ideał wyważenia, jeśli będzie używana zgodnie z przeznaczeniem, to będzie świetna, po prostu nie zalecam jigowania takim kijem (za pomocą wędki) na dłuższą metę, chyba, że masz zapasowe nadgarstki ;)

ps. naszego "polskiego jigowania" ;)

Edytowane przez bazyloss

mój taki nie jest , po prostu musiałbym go na jakimś ołówku poziomować , a druga ręką robic zdjęcie - niewykonalne

lekki przechył w granicach kilku stopni w wędce jigowej jest wygodny, większy skutkuję osłabieniem czułości zestawu i kuriozalnie gorszą kontrolą nad przynętą

z kolei takie wyważenie przy wędce do cranków i jerków było by męczące i tam lepiej jak leci "lekko na pysk"

np. F4-65X4 do jigowania nie bardzo, ale jest genialnie wyważona do operowania jerk bait minnows (pewnie dlatego, że do tego zaprojektowana)

Dlatego będę przerabiał kij i lekko skracał dolnik przesuwając go do tyłu i będzie idealnie:)

Mój pierwszy kijek z tej ,,stajni" .

Megabass Recing Condition 

Wykonanie jak dla mnie pierwsza klasa , a i spasowanie , wyważenie dla tego dedykowanego do niego multika - ok.

Coś Ty tam podkręcił do RCC? Ja mam taki kijek do 24Ib 213 z IP79 i combo wygląda razem jak jedna całość;). Bardzo fajne są te kije, design konkretny i czułe na każde pstryknięcie, są w 2pcs ale zachowują się jak szpada. Spina też mam takiego do 28g

Dzięki, idę szukać ołówka ... :) . Niby "wszystko" się wie , a jednak ....! :rolleyes:

Coś Ty tam podkręcił do RCC? Ja mam taki kijek do 24Ib 213 z IP79 i combo wygląda razem jak jedna całość ;). Bardzo fajne są te kije, design konkretny i czułe na każde pstryknięcie, są w 2pcs ale zachowują się jak szpada. Spina też mam takiego do 28g

Hej jest to;

Daiwa Millionaire CV-Z 105 L w nowym dizajnie  :D