Skocz do zawartości

MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

no to się wyleczyłem, chyba na szczęście :)

"Hi, i'am from Germany and pre-ordered the new F6-69x Super Destroyer. Last week i got it and i'am disappointed about it. The rod is heavy weight , it has 144 Gramm. The tip is diameter 2,1mm and the shaft has 12,5mm , it's heavier and thicker than the Phase 3 . And the biggest crap are the built guides, it has fuji alconite guides."

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

I tak na szybko szukam info o 4 modelach MB 

Pierwsze 3 są z serii orochi x4 a mianowicie 

f6-68X4 - Cover Hacking 

http://www.megabass.co.jp/site/products/f6-68x4/

f6-72x4 - Desctruction 

http://www.megabass.co.jp/site/products/f6-72x4/

f7-64x4 - Iguazu 

http://www.megabass.co.jp/site/products/f7-64x4/

oraz ostatni kij z seri Destroyer 

f6-69x - Super Destryer

http://www.megabass.co.jp/site/products/f6-69x/

Wszelkie info mile widziane, balans, użyteczne cw, akcja, własne wrażenia :) 

Miałem ostatni ale w starszej wersji. Możliwe, że teraz ma go jeszcze Tomek @Rothen

PS po tegorocznym wyjeździe na szkiery, jedyny MB jaki posiadam i jakoś mnie do końca nie przekonywał to zrobił tak dobrą robotę, że pozostanie u mnie na baaaardzo długo ;)  :D

DESTROYER TOMAHAWK

F4-66GT3R SHIRYU

6'6" 3/8-1oz 8-22Lb

Edytowane przez BOB1

Zastrzegam, nie jestem bassem, byc moze dlatego nie dostrzegam niczego wyjatkowego w pracy tego woblera.

Pomozecie dostrzec ? 

Dzieki!

Daniel, bo raczej nic wyjątkowego w nich nie ma :) ot kawałek plasticu jak każdy inny :) Swoje możliwosci do odskoków prawo lewo pokazują przy jerkowaniu, ale są inne tańsze propozycje które pracują bardzo podobnie, wspomniany wczesniej pointer :) 

niczego wyjątkowego w porównaniu z czym ? z innymi jerkbait minnows ?

W porownaniu z Rapala HJ, Salmo Sting, ze wymienie pierwsze dwa woblery, ktore mi do glowy przyszly.

Mam kilka wabikow Megabassa - Prop Darter Minnow czy  Griffony.  Sa wyjatkowe. A przynajmniej ja nie znam innych wabikow o podobnych charaktersytykach.

Bez prowokacji chcialem sie dowiedziec o wyjatkowosc tego wabika z linku.

• Like 1

Mam poprzedni model f6-69x - Super Destroyer .Siła moc okrutna.U mnie ogarnia od Slidera 10 po Sweepera 17 z Ryogą 1016HL.Jak dla mnie szybki i sztywny kij na ciężko pod gumy koguty czy wspomniane jerki.Podobną akcję wędziska miałem z Xzogą 8 kg.

Ps

U mnie szklak DESTROYER TOMAHAWK F4-610GT3R SHIRYU 6'1" 3/8-1oz 8-22Lb niesamowity.Ciężka wędka ale ładowanie i pod rybą bajka.Kto nie miał niech żałuje :)

Edytowane przez rothen
  • Like 3

nie do końca rozumiem co Oneten ma wspólnego np. z Salmo Sting

Oneten to wzór (dosłownie - dla innych producentów) pracy jerk and stop, naturalne wyważenie ze zwisającą głową i niepowtarzalne (niemonotonne) odejścia na boki w czasie podszarpywania

Edytowane przez BazyL
  • Like 2

I ja się zastanawiałem, co takiego ma w sobie ten kawałek plastiku (Vision Oneten) w maju tego roku, kiedy łowiliśmy w płytkim jeziorze. Na łodzi było nas trzech. Jeden z nas miał ten wobler i łowił dwa razy więcej niż my dwaj w sumie :huh: . Teraz i ja go mam. Połowiłem w sierpniu na Żarnowcu przy słabym żerowaniu jak i na szkierach w październiku. Kawałek plastiku ....? i do tej pory nie kumam o co chodzi :P  :D

• Like 7

I ja się zastanawiałem, co takiego ma w sobie ten kawałek plastiku (Vision Oneten) w maju tego roku, kiedy łowiliśmy w płytkim jeziorze. Na łodzi było nas trzech. Jeden z nas miał ten wobler i łowił dwa razy więcej niż my dwaj w sumie :huh: . Teraz i ja go mam. Połowiłem w sierpniu na Żarnowcu przy słabym żerowaniu jak i na szkierach w październiku. Kawałek plastiku ....? i do tej pory nie kumam o co chodzi[emoji14] :D

Prawda? Też to przeszedłem. I mam ten kawałek plastiku.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1