didi Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 pan ITO dokladnie opisuje kazda ,mozna smalo powiedziec o idealnym wrecz opisie(metoda)sa to kije dedykowane poszczegolnym metodom jesli chodzi o polowy bassow,jakakolwiek adaptacja ktorejkolwiek z nich moim skromnym zdaniem jest totalnie bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) Wszystkie starsze konstrukcjie Megabassa to świetne kije i polecam większość z nich.Ja oczywiście adoptuje je pod swoje metody, techniki i nigdy bym nie zmienił na nic innego.A że jest z czego wybierać to naprawdę warto... Edytowane 24 Lipca 2019 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Kondzio Ty jesteś nieobiektywny, bo jesteś zafiksowany na Megabassa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak44 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Kondzio a co powiesz o tym modelu z załącznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) Jakoś nie ostro widzę tego Megabassa ... muszę wziąć rutinoscorbin Edytowane 24 Lipca 2019 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) To kijek z stajni Megabass z serii Evolution, jakieś 7 lat temu.Wędki z serii Elsail to za zwyczaj crankbaity z akcją szczytową.Jeżeli dobrze pamiętam to moc blanki 8-20 lb i cw w zakresie 7 do 21 gram.Długość 6`10``. Miałem słabszego brata o nazwie F366XDti, i ja dureń go sprzedałem.Na blanku miał napis Griffon. Edit: Akcją X-Fast Edytowane 24 Lipca 2019 przez Jan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) Sorry źle napisałem,Wędki o nazwie Hien to z zasady crankbaity o akcji szczytowej lub x-fast.Elseil to z zasady do lżejszego jigowania, ale to też trochę wielozadaniowe.Ma się również do Spinbaitów i do C i T-Rig nadawać. Liczba za literką F to moc wędki, w tym przypadku 4 i to jest coś w formie M. Jak się nie mylę to Megabass używa określenie mocy od F0 do F8.Występuje też coś takiego jak F3,5, F4,5 i F5,5 oraz FX. F5,5 to moc wędki z nazwą Diablo i chyba jedyna "pół moc" która występuje regularnie. Edytowane 25 Lipca 2019 przez Jan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak44 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Zdjęcie takie dostałem nie wyraźne, ale dziś jadę go obejrzeć na żywo. Dziękuje za podpowiedź panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Witam panowie i proszę o pomoc i rade .Bende wdzięczny jeśli mi ktoś pomorze .A mianowicie chodzi mi o ta wędkę Megabass XOR SHADOW XX | SXX-96ML .Zasiek rzutu , prace ,długości dolinka i porównanie jej do Shimano Dialuny 9,6 . 6-32 Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja Ci pomogę. Popraw ortografię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Piotrek jest gites. On Ci pomoże ... lubi pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Piotrek jest gites. On Ci pomoże ... lubi pomagać Wielu ludziom już pomógł [emoji6][emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Panowie czy te obydwie wędki da się porównać .Zasiek rzutu . Czy ktoś z was używa tego modelu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) min ciekawe wędki ExFast-Slow https://www.megabass.co.jp/site/freshwater/destroyer_p5/ https://www.youtube.com/watch?time_continue=672&v=2lY-PwOI3NA&feature=emb_logo Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Wędka ma ciekawą koncepcję szczytowego elementu jak w wklejce...hmmm.Ja natomiast jestem ciekaw jak szczytówka by zachowała się przy od strzeleniu przynęty, czy raczej za klinczowaniu szpulki przy odstrzale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Czy ktoś użytkuje tego multiplikator pod sandacza?LAUDA 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Si użytkuje ten młynek. Grzegorz mosiężna przekładnia zniesie maks 25 gramów skupionej masy przy oraniu ołowiem z korby. Powyżej traci fabryczna kulturę pracy. Dodatkowo dodaj sobie łożysko na przekładnie ślimakową wodzik, w miejsce tulejki. Ustabilizuje to mechanizm. PS. Jest to pomalowany alphas, 105 sv. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) witam!ciekawy jestem wszelkich opini na temat modelu:F3-610X HEIN carbon headglownie chodzi mi o zastosowanie tego modelu do 3"shadow na 5gramacho reszcie zastosowan wiadomo z katalogu Edytowane 24 Maja 2020 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam znalazłem takie cudo Megabass Evoluzion F5 1/2-68XFti Diablo ale rączka bez Slant Bridge ktoś ma /używa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 witam!ciekawy jestem wszelkich opini na temat modelu:F3-610X HEIN carbon headglownie chodzi mi o zastosowanie tego modelu do 3"shadow na 5gramacho reszcie zastosowan wiadomo z katalogudobra,dzisiaj dotarla hiena,piekny ,typowy ML BC finesse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rando Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) A widzieliscie nowe destroyer P5? https://tackletrap.com/index.php?main_page=index&cPath=1066_3100 https://tackletrap.com/index.php?main_page=index&cPath=1066_3100_3101 Nie chce promowac sklepu ale to jedyne miejsce gdzie znalazlem informacje o nich napisane 'normalnymi' literami . Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Rando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Chodzi Ci o Laiha?Limitowy model. https://jp.megabassstore.jp/destroyer-laiha/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 to może być fajny kijek : https://www.megabass.co.jp/site/products/destroyer_p5_f5-68x/ i reszta https://www.megabass.co.jp/site/freshwater/destroyer_p5/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TodomeyII Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Hey Wydaje mi się że moce dobra i zła 22 stycznia tego roku przy pomocy mojego syna złamały mi majora aby wskazać mi właściwą drogę. Próbowałem kupić ponownie ten sam kij ale to kłopotliwe, japońce mnie olali choć obiecali że pomogą, była opcja z Tajlandii ale wysyłka jest zbyt droga. W wolnych chwilach zacząłem szukać i szukać jako że mam drugi taki kij ciśnienia nie było. Miesiąc temu znalazłem przez przypadek megabass-a ciężar wyrzutowy troszke mi nie pasował bo 2.5 grama to zbyt mało dla mnie. Jak się nie ma co się lubi ..... . Powiem tak wszystkie drogi prowadzą do megabass-a jeśli ktoś podąża inna droga to tylko marnuje pieniądze, czas i nerwy bo i tak w końcu na rozdrożu wybierze megabassa-a. W sobotę miałem obcinkę szupłego ale hol trwał może 3 sekundy i poczułem nieodparte wrazenie że kij nie przekazuje informacji o wielkości ryby, nic wiecej nie było mimo 5 h biczowania. Wracając do domu dumałem że ten kij to wtopa ... . Niedziela była zgoła odmienna, kompletnie inna, 4 rzut i szczupły i kur ... a odgryzł mojego kilera ale poczułem ze kij jest jednak inny jak myslałem. Ogień w oczach mi sie zapalił i do dzieła półtorej godziny biczowania ale szczupły zgubił woblera, miał pustą paszczę. Tego szczupaka załapałem dwa razy na koniec wiosny, skąd wiem bo ma wyrwane szkrzela i z pod pokrywy skrzelowej wystaje taki kawałek 4 cm szkrzeli, od póżnej wiosny do teraz urósł ponafd 10 cm. Coś o mojej rzeczce, ja od 6 lat bazuje na odcinku około 500 m i tego sie trzymam tam są najlepsze stanowiska dla ryb i jesli ryba jest to tam jest, miejscowi robakowcy (czerwony robak króluje i spławik za duży nawet na szczupaka i zawsze ten sam, każdy jeden irol mięsiaż ma ten sam spławik białopomarańczowy haha ) nie mają pojecia gdzie i jak szukać ryby. Dobra starczy o tym ciurku. Test niedzielny nad wyraz owocny , dwa szupłe 53 i 57 i pstrąg 40 no i okonek 18. Wędka jest miękka więc obawiałem sie opóźnień w zacięciu ale ten kij jest jak bezpiecznik natychmiastowa reakcja, no to jest bomba, druga sprawa to praca kija, każdy kij jaki miałem wcześniej ma pewną granicę ugięcia czy uginania ot nie pracuje od szczytówki do dolnika gdy jest duża ryba to pojawiał sie moment że dolnik przestawał pracować i było sporo szarpania no czuło się że trzeba poluzować hamulec. A tutaj nic, kompletnie doskonała praca, wiem że prawdziwy test będzie jak trafię króla albo królową ale taką ponad 60 cm wtedy się zaczyna akcja. Jedna sprawa w porównaniu do majora, tzn czułość. Niby jest to samo ale major jakby miał bardziej podkręcone volume. Jest jeden problem kupiłem ten kj jako ostatni dostępny a przydałby się drugi. Welki szacun za napis na metce blank zrobiony w chinach z j apońskich materiałów ale montaż in japan mało kto ma odwagę sie przyznać do tego, major to made in china ale ani słowa nie wspominają. Coś o rzutach mój kij to 2.5 grama do 7 gram haha, czerabyszka czy jak sie to nazywa 2 gramowa z jaskółka 4 cm leci i leci i leci pełen komfort, nie było warunków na muche z minimalnym ociążeniem ale przyjdzie czas i na to, z grubej rury to waliłem rapalę shad rap 12 cm czy jakoś tak i bez kłopotu żadnego. Miękość tego kija sprawia że rzuty są zajebiście celne no precyzja jest w granicach 0.5 metra. Megabass-a jest jeden kłopot i nie wiem czemu Ito tego nie naprawia - dostępność no i to jdm. Ta nazwa destroyer to jest dobrze pomyślane. Zakończę tak, Vivaldi by tego lepiej nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMi Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Witam mam nadzieję że nie błądzę i zadaję dobre pytanie w dobrym miejscu w związku że złamałem dwie wędki w krótkim czasie myślę nad nową wędką i tutaj pojawił się właśnie Megabass destroyer Bearing down f5-62x gdyby ktoś był tak miły i powiedział kilka słów o tym kiju był bym wdzięczny. Pytania standardowe od ilu do ilu i do czego tak naprawdę się nadaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi