qaya Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Only Elise???? na ten moment... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaya Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie jest łatwo, nie jest tanio ale może...???? Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez qaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 I wątek sprawie pisze na priv Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJuż znalazł swego Pana Kompana a okazja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 To może ktoś inny chce się pozbyć megabassa do castingu Jedlanki 30-80 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 hej, co byście polecili z megabass do twitcha ale w spinie? wobki 13cm + kanata czyli pewnie około 20lb, krótki około 195cm. Czy jest ktoś kto zajmuje się dystrybucją z Japonii? prośba o podanie jakiejś stronki japońskiej z kijami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 może ktoś ma i chce sprzedać jakiegoś megabass do twitcha w spinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 https://jdmtackleheaven.com/collections/sale-rods/products/megabass-20-destroyer-p5-f5st-65xs-kirisame-kameyama-specialkojarzycie tę stronę? można bez obaw zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 hej, co byście polecili z megabass do twitcha ale w spinie? wobki 13cm + kanata czyli pewnie około 20lb, krótki około 195cm. Czy jest ktoś kto zajmuje się dystrybucją z Japonii? prośba o podanie jakiejś stronki japońskiej z kijami I ja bym się chętnie dowiedział Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Szukam informacji od posiadaczy kijów-Destroyer TS78X Baccarat i TS78X+ King of Baccarat.Ma ktoś?Łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Pany łowi ktoś megabass levante 190 cm. i 3,5 g. c.w. ? I może napisać kilka słów na temat akcji i rzeczywistego c.w. kija ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Jest do wzięcia FO 60X ELESE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Jest do wzięcia FO 60X ELESECoś więcej?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Jest do wzięcia FO 60X ELESEŚliczny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaya Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Ja mam do sprzedania ,,ładniejszą'' i ,,bogatszą'' wersję Magabass 22 Pagani Graphite F0-60XP Elese . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Panowie szukam czegoś o megabass cookai CK 86 Przeczytałem cały watek od poczatku I też nic . Możecie coś powiedzieć o tej wędce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Panowie szukam czegoś o megabass cookai CK 86Przeczytałem cały watek od poczatku I też nic . Możecie coś powiedzieć o tej wędce ? Item Length: 8'6" Number of Pieces: 2 Folded Length: 134 cm Item Weight: 131 g Rod Power: Light Rod Action: Medium Fast Lure Weight: Max 20 g Line Weight: PE Max 1.2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Dzięki Pablo tego filmu nie widziałem a kij już dojechał. Testy na wiosne. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 @zander78 - Nie ma za co. A do czego jej będziesz używał? Po filmiku widzę, że to bardzo fajna wędeczka. Taki przyjemny regular fast. Jak dla mnie, pstrąg, kleń w większych rzekach, boleń na lekko. No i w Megabassie wykonanie jest na najwyższym poziomie. Tam nawet najniższe serie wyglądają jak milion dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Myśle że Tak jak napisałeś pod klenia I Pstraga , ale myśle że dam mu też szanse na szczupakach bo narazie używam pod nieLegend elite lub extreme . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) @zander78 - Nie ma za co. A do czego jej będziesz używał? Po filmiku widzę, że to bardzo fajna wędeczka. Taki przyjemny regular fast. Jak dla mnie, pstrąg, kleń w większych rzekach, boleń na lekko. No i w Megabassie wykonanie jest na najwyższym poziomie. Tam nawet najniższe serie wyglądają jak milion dolarów. Jeśli można, to dodałbym parę uwag do zastosowania Cookai generalnie.Megabass wypuścił tą linię z myślą o morskim lub przyuiściowym wędkowaniu i z mojego punktu widzenia pstrąg nie jest rybą do czego ten kij jest stworzony i z moich Megabassów jest chyba ostatnim do czego bym go użył. Megabass nie podaje niestety przy Cookai minimalnej wagi przynęty co niejednokrotnie pomogłoby przy wyborze kija (nie zawsze te wagi są według mnie ok u Megabassa).Reasumując: na pstrąga polecałbym albo dedykowane przez Megabassa GHH lub GH albo coś z lekkich bassowych z Destroyera lub Orochi X10.@zander78: podziel się opiniami znad wody jak już będziesz mógł łowić wszędzie bo teraz w UK to tylko prywatne lub kanały do połowy czerwca (jakiś czas temu można było za pstrągiem poganiać ze spinningiem w czasie zamkniętego sezonu ale teraz już nie z tego co wiem. Tylko na muchę)@pablo: Nie mam tych najniższych ( oprócz Cookai bo to na słone wody najwyższa półka) ale te średnie powiedzmy, są wykonane super. Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez JDM fan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 @JDM fan - Sugerowałem się akcją tej wędki i parametrami. Może pstrągi nie czytają opisów wędek? Megabass przecież prócz c.w. podaje jeszcze do jakich przynęt jest dany kij. I ten opis na ulotkach dołączanych do wędek jest bardzo precyzyjny. W Japonii dużo wędek jest dedykowanych połowom morskim. Co nie znaczy, że nie możemy ich adaptować do swoich zastosowań. Wiele wędek opisywanych jako Aji (taka ichnia makrela) będą idealnymi kijkami pod łowienie okoni na gumki uzbrojone główkami jigowymi. Z kolei wędki oznaczone jako EGI pierwotnie do łowienia kalmarów można traktować jako uniwersalne. W większości ich c.w. oscyluje w granicach 10 - 30 g. Wracając do wykonania Megabassów. Z tych które oglądałem, zastrzeżenie mogę mieć jedynie do Blizzardów. Ale są to wędki na rynek rosyjski, ukraiński więc.... potrafi się zdarzyć ciut krzywo zrobiona przelotka. Mimo wszystko takie "ciut krzywo" przypuszczam, że wziąłby każdy inny producent z pocałowanie w rękę. Trzeba trochę się przypatrzeć aby to dostrzec. Biedne Levante wygląda wykonaniem jak top w innych firmach a wielu producentów nie zbliży się jakością wykonania nawet do tego. O wyższych seriach nie ma co gadać. Jest po prostu bez zastrzeżeń. Amerykańskie kije za to, to inna filozofia. Tam nawet w topowych modelach zdarza się krzywo zamocowana przelotka, krzywy blank. Ludzie to też kupują i chwalą, i taki G Loomis też jest uważany za top. A kije wyglądają przy japońskich jak szare myszki. A parametrami zostawiają konkurencję w tyle. Cały czas NRX+ są uważane za najczulsze wędki a zaraz po nich Conquesty. Jakością Megabassa to chyba tylko Evergreen może przebić, można by się spierać kto wykonuje wędki dokładniej. Blank prosty jak strzała. Przelotki - równiej zamocować już się nie da. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 @pablo - Zgadzam się jak najbardziej z Twoją opinią. Moja wiązała się z tym, że na pstrąga używam max. 10g kija. Może dlatego, że chodzę za nimi na małe rzeczki.Pewnie wyglądali byśmy tak samo dziwnie ja z moim 5g kijkiem 1.6m na Twojej rzece jak i ty z dwumetrowym na mojej.Jeśli chodzi o Evergreen to mam małe doświadczenie bo zraziło mnie mocowanie kołowrotka Salty Sensation Neo (NEOS-82H-T 1.5-24g) - tylko jeden jak na razie w mojej kolekcji. Mam uczucie, że on zaraz wypadnie z dolnego mocowania.Nad wodą sprawia się znakomicie i może to tylko w głowie mi siedzi. Konsekwencją płytkiego mocowania jest także niezupełnie proste ułożenie górnego mocowania względem blanku niezależnie czy to jest Shimano czy diwa od 500 w górę (może się czepiam ale ja to widzę ). Przez to zastanawiałem się ostatnio nad Serpenti i myślałem za długo, bo jak już zdecydowałem się, że jeszcze raz spróbuje to już go nie było .Wracając do pstrągów: największą zabawę mam z Daiwa Presso Limited 20th Anniversary do spinningu lub GHH Megabassa jeśli casting. Ale tak jak mówiłem łowię na małych rzeczkach i czasami kij o długości powyżej 2m prawie by zahaczał o drugi brzeg.A jeśli chodzi o okoniówki to dla mnie numerem jeden jest chyba Soare XR (też pod lekkie morskie dedykowana).Porównując amerykańską jakość z japońską to na 100% się z Tobą zgadzam. Nie mam, ale widziałem u znajomych i odpuściłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 @JDM fan - No widzisz a u mnie pstrągi były łowione w rzece szerokości 5-10 m., jak na pstrągową całkiem sporą. Za to ostatnio byłem właśnie na rzeczce 3 m. i się o kij 240 cm potykałem. Ale tak rzadko łowię teraz kropkowańce, że nic na razie nie będę kupował. Nie wiem którego Serpenti potrzebujesz bo centrumwedkarskie.pl ma w ofercie Evergreena i jakieś Serpenti mają. PS. Kije G. Loomis mają jedną cechę. Są zrobione pod wagę, przynajmniej te które posiadam. Sandaczówka waży 108 g. przy dł. 198 cm. i mocy 17 lb. i cw. 3/4 oz. (a machniesz nią i 40 g.) . Tam nie ma nic co by podnosiło jej wagę, żadnego ozdobnego pierścienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @Pablo - EVERGREEN SERPENTI TKSS-63L-ZZ Incredible Sensor “DelGesu“ to to na co poluję.Nie szukam jednak ofert na polskim rynku bo ceny są zdecydowanie wyższe na wędki z górnej półki (nawet w promocji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) No sam nie wiem z tym poszukiwaniem wędek. Pewnie, jeśli różnica by była niewielka do 250 zł to bym się decydował na zakup krajowy. Inna sprawa, że na Evergreeny to można sobie czekać i czekać... a jak się gdzieś pojawi to trzeba kupować bo może później nie być. A wracając do Megabassa. Ta ich nowa seria - Orochi X10. Designersko po prostu miażdży. Później się dziwić, że po odłożeniu Megabassa człowiek ma resztę wędek za gó... PS. 47 minut nawijania o jednej serii wędzisk. I to ja szanuję. A na naszym podwórku YT. Potrafią załatwić temat rzekę w 14 minut. Elo mordy i ziomy ...Patrzcie jak się gnie wędeczka, progresywna akcja... To kij szczupakowy ale może być też na sandacza, bolenia, brzanę i jazia. Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez pablo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi