JDM fan Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) I od razu kolejne pytanie - czy znacie lepsze opcje zakupowe Megabassa jak w Japan Dream Tackle de. A o jakim modelu Destroyera myślisz?....Przegapiłem bo już pisałeś.Kirisame Bait Strategist jest modelem, który wyszedł w zeszłym roku....do mnie dotarł tydzień po oficjalnym wypuszczeniu na rynek ale może dlatego, że mam tam swoich kolegów.Jak nie zależy ci na gwarancji to import z Japonii. Edytowane 30 Marca przez JDM fan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Jacku myślałem o Megabass Destroyer P5 F2-73X. Adrian wyżej napisał porównanie. Czytając wątek widzę, że powinienem przed zakupem wziąć kij w łapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Dawno tu nic nie było.Mój nowy Kompan Megabass Destroyer Mephisto Cukiereczek z uchwytem Slant Bridge.Od Slaidera 10 do Fatso 14S leci......i będzie kusił diabelsko mamuśki,oby Sparowany z Ryogą 1520.Mój Megabass F6 611K Mat Bucker szuka kompana jakby co/3/8-3oz//teraz stoi w szafie/ FB_IMG_1655632010508.jpg FB_IMG_1655632017914.jpg FB_IMG_1655632023961.jpg FB_IMG_1655632046275.jpg Tak po latach: jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Tak po latach: jak się sprawuje?Sparowany jest z Z2020. Wszystko elegancko Plecionka Varivas max power 2,5. Za niedługo na Żarnowcu będzie łowione Metra jeszcze nie wyjał ale było blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Sparowany jest z Z2020. Wszystko elegancko Plecionka Varivas max power 2,5. Za niedługo na Żarnowcu będzie łowione Metra jeszcze nie wyjał ale było blisko Przynęty jak pisałeś: od Slider'a 10 do 16?Gumy używane? Dobrze się tym łowi/szarpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Cholera, wystarczyło, że zaciekawił mnie temat castingu, popatrzyłem na ten wątek i: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Będzie Pan zadowolony Mam go z Zetką.Jerki do 130g fruwają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Będzie Pan zadowolony Mam go z Zetką.Jerki do 130g fruwają Co to Z-tka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Zawsze gdy jest mowa o Zetce nie ważne której generacji przypomina mi się Chopper Zed'a i Pulp Fiction https://youtu.be/5lL1ypndnWA?feature=shared 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Zawsze gdy jest mowa o Zetce nie ważne której generacji przypomina mi się Chopper Zed'a i Pulp Fiction https://youtu.be/5lL1ypndnWA?feature=sharedWybitne Jednostki myślą podobnie:D Zed' dead, Honey. Zed's dead... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Screenshot_20250622-202119.pngPiękny, ale pewnie nietani.No ale jak patrzę na młynek na prawa rękę to mnie bolą nadgarstki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca ... widać, Kolega , taki nienawykły. Na zdjęciach , czy to JP, czy USA najczęściej prezentowane są multiplikatory w wersji R, gdzie w Polsce zdecydowana większość łowiących to L. Niezaznajomionych w temacie to zaskakuje, często odstręcza .Zawsze sprawdza się dostępność danej wersji w specyfikacji sprzedaży, dostępności. Kilku Kolegów, ,,odszczepieńców" ,kręci prawą. Ja nie powiem, daję radę podać lewą ręką, jednak przełożę wędkę do prawej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca ... widać, Kolega , taki nienawykły. Na zdjęciach , czy to JP, czy USA najczęściej prezentowane są multiplikatory w wersji R, gdzie w Polsce zdecydowana większość łowiących to L. Niezaznajomionych w temacie to zaskakuje, często odstręcza .Zawsze sprawdza się dostępność danej wersji w specyfikacji sprzedaży, dostępności. Kilku Kolegów, ,,odszczepieńców" ,kręci prawą. Ja nie powiem, daję radę podać lewą ręką, jednak przełożę wędkę do prawej...Raczkuję w cast-cie. A w ogóle to jestem taki prawo-leworęczny.Część typowych rzeczy robię prawą, ale do wielu lewa silniejsza. Od zawsze byłem jeb.ięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Zawsze gdy jest mowa o Zetce nie ważne której generacji przypomina mi się Chopper Zed'a i Pulp Fiction A mi się zawsze kojarzyła z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca A mi się zawsze kojarzyła z must.jpg Autem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca A takie tam skojarzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Bubble Beeeee ???????????? z magForcem 3D spali powłokę ceramiczna na łożyskach przy starcie hihi Ciekawostka dla hobbystow jest taka że początkowo znakomita większość mlynkow była robiona z korbą na prawej stronie. Dlatego też nie oznacza się ich R w opisie gdyż był to taki standard. Można to zauważyć po starszych wędkarzah którzy z racji nawyku przekładają zestaw do rzutu do ręki prawej po czym podczas zwijania wracają do ręki lewej z zestawem. Potem gdy wędkarstwo takiego typu zaczęło być popularne w Europie do dawano wersję z korba na lewej stronie. Dlatego też pojawiło się w oznaczeniu LKiedyś to owe Było jeszcze często symbolizowane kolorem czerwonym na opakowaniu zbiorczym. Ale to dawne czasy. Jeszcze takie gdzie producent dawał olikwe w zestawie do multikow z tej niższej półki. Teraz - obecnie wersja prawo / lewo ręczna to powszechnosc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) Bubble Beeeee z magForcem 3D spali powłokę ceramiczna na łożyskach przy starcie hihi Ciekawostka dla hobbystow jest taka że początkowo znakomita większość mlynkow była robiona z korbą na prawej stronie. Dlatego też nie oznacza się ich R w opisie gdyż był to taki standard. Można to zauważyć po starszych wędkarzah którzy z racji nawyku przekładają zestaw do rzutu do ręki prawej po czym podczas zwijania wracają do ręki lewej z zestawem. Potem gdy wędkarstwo takiego typu zaczęło być popularne w Europie do dawano wersję z korba na lewej stronie. Dlatego też pojawiło się w oznaczeniu LKiedyś to owe Było jeszcze często symbolizowane kolorem czerwonym na opakowaniu zbiorczym. Ale to dawne czasy. Jeszcze takie gdzie producent dawał olikwe w zestawie do multikow z tej niższej półki. Teraz - obecnie wersja prawo / lewo ręczna to powszechnosc.Wprawdzie to nie jest wątek o multiplikatorach, ale to prawda co napisał Andan. Jeśli chodzi o rys historyczny i wzmianki o tym kiedy na rynku po raz pierwszy pojawiły się multiplikatory na lewą rękę to dużo informacji na ten temat mogliby napisać też inni forumowicze np. Mekamil, Bob i kilku innych, których tu nie wymieniłem.A wracając do wspomnień to jeszcze do dzisiaj pamiętam ten moment, kiedy z wypiekami na twarzy kupiłem mój pierwszy multiplikator Abu Garcia AMBASSADEUR 6500 C SYNCRO oczywiście na prawą rękę Oliwka, kluczyk oraz dokładny schemat kołowrotka były oczywiście w zestawie Modele ABU Garcia na lewą rękę otrzymały na końcu oznaczenia modelu cyferkę 1 Edytowane 23 Czerwca przez Jake 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Wydaje mi się (choć mogę się mylić), że prekursorem multika na lewą rękę było ABU. W latach 70tych XXw wypuścili Ambassadeur 5001C. Shimano dopiero na początku lat 2000, wypuściło Bantam Mag 201 SE. Produkowali go chyba tylko przez dwa lata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Megabass F3-69x7 Super Eiger.Niechcący kupiłem, jak go zobaczyłem.Fajny Edytowane 7 Sierpnia przez Tomasz Dyduch 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Widzę że kolega łącznie przy sposobności knoby dopasowal do całości good lock ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Widzę że kolega łącznie przy sposobności knoby dopasowal do całości good lock Przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Może ktoś mi coś podpowie.Szukam wedeczki na łódkę więc raczej krótkiej pod łowienie szczupaków, klasyczny opad + offset w zaroślach. Głównie gumy typu Shad teez oraz cannibal 12cm + 5-10g główki. Obstawiam te 10-50g wyrzutu myślę. Jakby mi czasem ogarnęła jakiś średni Twitch byłoby super. Myślę już o jakiejś wędce z pracowni ale może uda się coś wykminic z polecenia Jestem raczej przyzwyczajony do szybszych akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia MEGABASS LEVANTE F6-70LV 7’0” 3/8-2 oz 12-25Lbok.155gCiekawy, mocny, szybki kijek z dobrym ugięciem pod rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi