Skocz do zawartości

MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

I od razu kolejne pytanie - czy znacie lepsze opcje zakupowe Megabassa jak w Japan Dream Tackle de. 

A o jakim modelu Destroyera myślisz?....Przegapiłem bo już pisałeś.

Kirisame Bait Strategist jest modelem, który wyszedł w zeszłym roku....do mnie dotarł tydzień po oficjalnym wypuszczeniu na rynek ale może dlatego, że mam tam swoich kolegów.

Jak nie zależy ci na gwarancji to import z Japonii.

Edytowane przez JDM fan

• 2 miesiące temu...

Dawno tu nic nie było.

Mój nowy Kompan Megabass Destroyer Mephisto

Cukiereczek z uchwytem Slant Bridge.

Od Slaidera 10 do Fatso 14S leci......i będzie kusił diabelsko mamuśki,oby :P

Sparowany z Ryogą 1520.

Mój Megabass F6 611K Mat Bucker szuka kompana jakby co/3/8-3oz//teraz stoi w szafie/

FB_IMG_1655632010508.jpg FB_IMG_1655632017914.jpg FB_IMG_1655632023961.jpg FB_IMG_1655632046275.jpg

Tak po latach: jak się sprawuje?

Sparowany jest z Z2020. Wszystko elegancko :)

Plecionka Varivas max power 2,5. 

Za niedługo na Żarnowcu będzie łowione ;)

Metra jeszcze nie wyjał ale było blisko :)

Przynęty jak pisałeś: od Slider'a 10 do 16?

Gumy używane?

Dobrze się tym łowi/szarpie?

... widać, Kolega , taki nienawykły. Na zdjęciach , czy to JP, czy USA najczęściej prezentowane są multiplikatory w wersji R, gdzie w Polsce zdecydowana większość łowiących to L. Niezaznajomionych w temacie to zaskakuje, często odstręcza .Zawsze sprawdza się dostępność danej wersji w specyfikacji sprzedaży, dostępności. Kilku Kolegów, ,,odszczepieńców"  ;) ,kręci prawą. Ja nie powiem, daję radę podać lewą ręką, jednak przełożę wędkę do prawej...

• Like 1

... widać, Kolega , taki nienawykły. Na zdjęciach , czy to JP, czy USA najczęściej prezentowane są multiplikatory w wersji R, gdzie w Polsce zdecydowana większość łowiących to L. Niezaznajomionych w temacie to zaskakuje, często odstręcza .Zawsze sprawdza się dostępność danej wersji w specyfikacji sprzedaży, dostępności. Kilku Kolegów, ,,odszczepieńców" ;) ,kręci prawą. Ja nie powiem, daję radę podać lewą ręką, jednak przełożę wędkę do prawej...

Raczkuję w cast-cie.

A w ogóle to jestem taki prawo-leworęczny.

Część typowych rzeczy robię prawą, ale do wielu lewa silniejsza. Od zawsze byłem jeb.ięty :D

Bubble Beeeee ???????????? z magForcem 3D spali powłokę ceramiczna na łożyskach przy starcie hihi

Ciekawostka dla hobbystow jest taka że początkowo znakomita większość mlynkow była robiona z korbą na prawej stronie. Dlatego też nie oznacza się ich R w opisie gdyż był to taki standard. Można to zauważyć po starszych wędkarzah którzy z racji nawyku przekładają zestaw do rzutu do ręki prawej po czym podczas zwijania wracają do ręki lewej z zestawem. Potem gdy wędkarstwo takiego typu zaczęło być popularne w Europie do dawano wersję z korba na lewej stronie. Dlatego też pojawiło się w oznaczeniu L

Kiedyś to owe Było jeszcze często symbolizowane kolorem czerwonym na opakowaniu zbiorczym. Ale to dawne czasy. Jeszcze takie gdzie producent dawał olikwe w zestawie do multikow z tej niższej półki. Teraz - obecnie wersja prawo / lewo ręczna to powszechnosc.

• Like 3

Bubble Beeeee z magForcem 3D spali powłokę ceramiczna na łożyskach przy starcie hihi

Ciekawostka dla hobbystow jest taka że początkowo znakomita większość mlynkow była robiona z korbą na prawej stronie. Dlatego też nie oznacza się ich R w opisie gdyż był to taki standard. Można to zauważyć po starszych wędkarzah którzy z racji nawyku przekładają zestaw do rzutu do ręki prawej po czym podczas zwijania wracają do ręki lewej z zestawem. Potem gdy wędkarstwo takiego typu zaczęło być popularne w Europie do dawano wersję z korba na lewej stronie. Dlatego też pojawiło się w oznaczeniu L

Kiedyś to owe Było jeszcze często symbolizowane kolorem czerwonym na opakowaniu zbiorczym. Ale to dawne czasy. Jeszcze takie gdzie producent dawał olikwe w zestawie do multikow z tej niższej półki. Teraz - obecnie wersja prawo / lewo ręczna to powszechnosc.

Wprawdzie to nie jest wątek o multiplikatorach, ale to prawda co napisał Andan. Jeśli chodzi o rys historyczny i wzmianki o tym kiedy na rynku po raz pierwszy pojawiły się multiplikatory na lewą rękę to dużo informacji na ten temat mogliby napisać też inni forumowicze np. Mekamil, Bob i kilku innych, których tu nie wymieniłem.

A wracając do wspomnień to jeszcze do dzisiaj pamiętam ten moment, kiedy z wypiekami na twarzy kupiłem mój pierwszy multiplikator Abu Garcia AMBASSADEUR 6500 C SYNCRO oczywiście na prawą rękę ;)

Oliwka, kluczyk oraz dokładny schemat kołowrotka były oczywiście w zestawie :) 

Modele ABU Garcia na lewą rękę otrzymały na końcu oznaczenia modelu cyferkę 1

Edytowane przez Jake 6
  • Like 5

Wydaje mi się (choć mogę się mylić), że prekursorem multika na lewą rękę było ABU. W latach 70tych XXw wypuścili Ambassadeur 5001C. Shimano dopiero na początku lat 2000, wypuściło Bantam Mag 201 SE. Produkowali go chyba tylko przez dwa lata.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Może ktoś mi coś podpowie.

Szukam wedeczki na łódkę więc raczej krótkiej pod łowienie szczupaków, klasyczny opad + offset w zaroślach. Głównie gumy typu Shad teez oraz cannibal 12cm + 5-10g główki. Obstawiam te 10-50g wyrzutu myślę. Jakby mi czasem ogarnęła jakiś średni Twitch byłoby super. Myślę już o jakiejś wędce z pracowni ale może uda się coś wykminic z polecenia :)

Jestem raczej przyzwyczajony do szybszych akcji.