MefistoFishing Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 kołowrotkami MEGABASS bym się nie podniecał.....ale patyków MEGABASS nikt designersko nie skopiuje ....jak już ktoś prawie zakończył kopiowanie sukcesem to wychodzi coś nowego znów wyprzedzając resztę o kilka epok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 ja akurat preferuję kołowrotki nad wędkami MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 ja akurat preferuję kołowrotki nad wędkami MB Tyś jest Bazyliszku ewenement na skalę światową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 ja akurat preferuję kołowrotki nad wędkami MB To fakt, IS-y, IP-ki to masło w maśle zamknięte w szczelnej maselniczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 co to za pokrowiec??? Nieoryginalny przecie...oryginał był w kratę jak flanelowe koszule mechaników z USA zgadza się, trochę ubolewam, bo pierwszy miał szkota a ten ma "zastępczy" Mam ten sam , jeno 7'6" i tez rysuje stopki Swojego czasu, jak dostałem piany, że porysował mi exista, to napisałem do MB, że robią kaszanę z tym mocowaniem.Dostałem nawet odpowiedź....mniej więcej taką, że można zabezpieczyć stopkę, ale w Japonii nikt tego nie robi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 uchwyt, a przynajmniej jego połowa w tym akurat wypadku, ale idea ta samaMożesz objaśnić? No chyba, że temat jest tylko dla fachowców, to więcej nie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tyś jest Bazyliszku ewenement na skalę światową wędki MB, to po prostu nie do końca moja bajka, są piękne, dobrze wykonane, ale dla mnie bardzo ważna jest waga i wyważenie, a tu niestety nie zawsze jest tak fajnienie jest to obiektywne, bo ja w 90% łowię na miękkie przynęty w opadzie i animacji ale ten "nowy" F2-63X7 wagowo ujdzie 109,5g, ale jest genialnie wyważony (co wg mnie jest ważniejsze), więc praktycznie nie czuć go w ręku, takich wędek w MB życzyłbym sobie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 zgadza się, trochę ubolewam, bo pierwszy miał szkota a ten ma "zastępczy" Swojego czasu, jak dostałem piany, że porysował mi exista, to napisałem do MB, że robią kaszanę z tym mocowaniem.Dostałem nawet odpowiedź....mniej więcej taką, że można zabezpieczyć stopkę, ale w Japonii nikt tego nie robi Bo i po co, tam się łowi a nie pieści. Chociaż myślę, że tam są dwa sorty (na czasie) wędkarzy. Jest bardzo dużo takich, którzy baaardzo dbają o sprzęt - ale w opozycji jest również sporo takich, którzy UŻYWAJĄ swoich sprzętów i nie pierd... przejmują się rysami, zadrapaniami itd. Natomiast zawsze każdy ubytek potrafią przy sprzedaży sumiennie uwydatnić, pokazać - żeby nie było, że nie mówił;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 wędki MB, to po prostu nie do końca moja bajka, są piękne, dobrze wykonane, ale dla mnie bardzo ważna jest waga i wyważenie, a tu niestety nie zawsze jest tak fajnienie jest to obiektywne, bo ja w 90% łowię na miękkie przynęty w opadzie i animacji ale ten "nowy" F2-63X7 wagowo ujdzie 109,5g, ale jest genialnie wyważony (co wg mnie jest ważniejsze), więc praktycznie nie czuć go w ręku, takich wędek w MB życzyłbym sobie więcej Kamil, lepiej jest wyważony od "starego"? Jak z akcją blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Bo i po co, tam się łowi a nie pieści. Chociaż myślę, że tam są dwa sorty (na czasie) wędkarzy. Jest bardzo dużo takich, którzy baaardzo dbają o sprzęt - ale w opozycji jest również sporo takich, którzy UŻYWAJĄ swoich sprzętów i nie pierd... przejmują się rysami, zadrapaniami itd. Natomiast zawsze każdy ubytek potrafią przy sprzedaży sumiennie uwydatnić, pokazać - żeby nie było, że nie mówił;-) Jest w tym sporo racji, ale nie martw się, tam też są "ściemniacze".Japonia- kraj najlepszych aparatów fotograficznych, kosmicznych technologii w ogóle a na aukcjach często-gęsto zdjęcia wykonane żelazkiem. Nie pieszczą się ze sprzętem, bo dla przeciętnego Japończyka zakup nowego exista to tak, jak dla przeciętnego Polaka zakup zaubera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) wyważony jest lepiejopis nie zgadza się z katalogiem, tzn jest taki sam jak poprzedni model 1/2oz, a nie 3/8ozchyba nie są to te same blanki, ten wg mnie jest troszkę szybszy, bardziej dynamiczny i troszkę mocniejszy w dole, ale nadal ma ten charakterystyczny "miękki" szczyt, który wyrzuci 3g+guma (optimum od 4-5g+guma 2") i zaanimuje każdego gumowca i do tego dobrze współgra z resztą blankuoczywiście tak jak poprzednio nie ma nic wspólnego z Regular - typowa wędka jigowa, do mniejszych/lżejszych przynęt i jak każdy bassowy MB z sowitym zapasem mocy w dolena sucho wędka genialna, moim zdaniem w praktyce okaże się też baaaardzo czuła aha, to nie moja Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Powrzucajcie jakieś foty MB combo i z innym, multy też - przecież na to fajnie się patrzy:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Jedno mogę już napisać.Pozbyłeś się najlepszej wędku na Bolenie jaką świat widział F570X SUPER BANDERSNATCH Tomy, spieprzyłeś mi święta... Ten Super Bandersnatch jest po prostu przepiękny! Teraz żaden mój kij już mi się nie podoba, a sam sobie 2 kije pod choinkę kupiłem od Mikołaja... Naprawę jest mega cudo! Już wiem na co teraz zbieram kasę Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Ten F570X SUPER BANDERSNATCH też jest moim marzeniem A tak z ciekawości to za ile teraz można go kupić, jeżeli jeszcze jest dostępny? Edytowane 17 Grudnia 2015 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 marzcie dalej, bo wędka prawie , albo i nie osiągalna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 marzcie dalej, bo wędka prawie , albo i nie osiągalna To ten??? http://www.ebay.com/itm/Megabass-DESTROYER-PHASE-3-F5-70X-SUPER-BANDERSNATCH-/270835668421 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To fakt, dawno go nie widziałem nigdzie do kupienia, nawet używki. Dobrze, że mi jednak się ostał jeden egzemplarz, chociaż był ze trzy razy na giełdzie bez żadnego odzewu jakoś w połowie roku... ... A jak się trafi jak pokazał @Mario to brać tylko cenka taka mało atrakcyjna według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To ten??? http://www.ebay.com/itm/Megabass-DESTROYER-PHASE-3-F5-70X-SUPER-BANDERSNATCH-/270835668421 za takie pieniądze, to wszystko jest do kupienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 .......a ja się już zastanawiałem czy drugiego nie brać na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To ten??? http://www.ebay.com/itm/Megabass-DESTROYER-PHASE-3-F5-70X-SUPER-BANDERSNATCH-/270835668421 Na jaka to rybke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Na Bolki między innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Na Bolki między innymi. Z parametrow to chyba mocna na bolki... czy to tylko tak na papierze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Guzu spoko na Bolki.Jak dla mnie to nie ma lepszej.Przynęty na tą rybę trochę przecież ważą.Długość też odpowiednia.Miota pięknie i kapitalnie pracuje pod rybą a zapas mocy zawsze się przyda,zwłaszcza przy strzale w ostrym nurcie. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 UFMy pstrągowe też nie rysują ale sa uzbrojone NOGAMI masz jakiegoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Combo F5-70X + MB IP68L. Ładnie się prezentuje:) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi