Skocz do zawartości

MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Guzu spoko na Bolki.Jak dla mnie to nie ma lepszej.Przynęty na tą rybę trochę przecież ważą.Długość też odpowiednia.Miota pięknie i kapitalnie pracuje pod rybą a zapas mocy zawsze się przyda,zwłaszcza przy strzale w ostrym nurcie.

Dla mnie kij przede wszystkim pod woblery, sterowce i bezsterowe. Dolnik mocny jak jasna cholera, szczyt potrafi ładnie pracować pod rybą - jak Tomek powyżej zauważył.

masz jakiegoś ?

nie..miałem chyba 3 ...ale nie dla siebie, uzbrojenie było fatalne...ale może z obecnych wypustów uzbrojenie przelotek jest lepsze...dolniki były zajebiste, te korkowe...w uFM pierścienie metalowe w środku mają wkąłdki z plastiku, a nie jak w paganim :) metal i to jeszcze nieprawidłowo dopasowany do stopki :)

Korek po całości to już totalna padaka, pianka już bardziej znośna. Z tą gwiazdą to widać, że wygodniej będzie, o ile lżej?

Ja nawet śrubki na inny kolor będę zmieniał a o prowadnicy wodzika nie wspimnę i innych drobiazgach.

Dlaczego ja sprzedałem IS63!?:(

Kamil - z tym BJR będę kombinował jednak, będzie piękne:))) a knoby rurki black z czasem gdzieś się wyrwie, może jakieś nowe zrobią...

ja akurat preferuję kołowrotki nad wędkami MB :)

A które konkretnie? Przemacałem kołowrotki i napis Made in China na stopce plus cena jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Co prawda oglądałem je w Karasiu ale chyba nie ma produkcji Megabass JP i reszta świata? Porównując z seryjnymi Daiwa JDM i Made in Japan to dupy nie urwało :( Multiki są fajne fakt ale nadal na pierwszym planie zostaje Namiki ;)  

A które konkretnie? Przemacałem kołowrotki i napis Made in China na stopce plus cena jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Co prawda oglądałem je w Karasiu ale chyba nie ma produkcji Megabass JP i reszta świata? Porównując z seryjnymi Daiwa JDM i Made in Japan to dupy nie urwało :( Multiki są fajne fakt ale nadal na pierwszym planie zostaje Namiki ;)  

to naprawdę ciekawe co piszesz, a jakież to multiki ?

Pilot

JDM = Japan Domestic Model - nie musi się równać Made in Japan

Edytowane przez bazyloss
  • Like 3

to naprawdę ciekawe co piszesz, a jakież to multiki ?

Pilot

JDM = Japan Domestic Model - nie musi się równać Made in Japan

Ale to ja się pytałem jakie kołowrotki preferujesz nad wędkami bo może kręcąc na sucho w sklepie moje mega zajaranie znacznie przygasiło made in china na stopce  :) Guzu akurat wymienił te o których pisałem jeden jest z Made in Japan na stopce - Idaten z tego co pamiętam. Pomijając aspekt kultowo-trendowo-bajerancki, który jest dla mnie ważny oraz jakościowy (tej nawet nie śmiem podważać) zabrakło pierwiastka japońskości na stopce.

Multiki podobają mi się z serii Zonda, IP i IS - na pewno kiedyś sprawię sobie taki. Najlepiej po sztuce z każdej serii :D Namiki to niespełniona miłość - multik oczywiście nie wędkarz ;)

A jeżeli chodzi o wędki - chyba nikt nie doścignie projektów ITO ale to geniusz nie bojący się iść swoją drogą :ph34r:

nie odpowiedziałem, sorrki :)

IS, IP, LIN

ps. a co do Steez TN, to mam trochę inne, gorsze zdanie, co nie znaczy, że lipa oczywiście

Ja o stałej szpuli a ty o ruchomej i my się po prostu nie dogadali :D

No nawet nie mów mi nic złego bo codziennie czekam na wyprzedaż na plat :P Bass or Die :P

wyważony jest lepiej

opis nie zgadza się z katalogiem, tzn jest taki sam jak poprzedni model 1/2oz, a nie 3/8oz

chyba nie są to te same blanki, ten wg mnie jest troszkę szybszy, bardziej dynamiczny i troszkę mocniejszy w dole, ale nadal ma ten charakterystyczny "miękki" szczyt, który wyrzuci 3g+guma (optimum od 4-5g+guma 2") i zaanimuje każdego gumowca i do tego dobrze współgra z resztą blanku

oczywiście tak jak poprzednio nie ma nic wspólnego z Regular :) - typowa wędka jigowa, do mniejszych/lżejszych przynęt i jak każdy bassowy MB z sowitym zapasem mocy w dole

na sucho wędka genialna, moim zdaniem w praktyce okaże się też baaaardzo czuła

aha, to nie moja :)

Kamil, ale jakieś foty na pewno zrobiłeś tego F2? Wrzuć poglądowo;)

Wykopałem jeszcze taki zestaw, który przez pewien czas u mnie działał na początku roku - F2-60X Criffhanger w drużynie z MB ZONDA Hendgehog (szpula BFS).

Kij idzie ze mną do trumny, mój UL nr 1 - pięknie radzi sobie z okoniami, przyłowy dzięki mocnemu dolnikowi nie są mu straszne. Bardzo dobrze wyważony, idealnie do obsługi rzutowej jedną ręką (dolnik poza tym jest tak krótki, że inaczej się chyba nie da). Komfortowo do 6gr +2" guma - jeszcze nie pada na pysk przy podbiciu, stąd też opis wędki trochę przesadzony przez ITO.

Młynek - dla samego designu i rzadkości warto go mieć. Boczny panel w tym wydaniu daje niesamowity efekt.

37d11b39ee2e2034d7df9d615d024fde.jpg

• Like 3