Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam serdecznie :)

Czy ktoś z kolegów był już nad Brdą pospacerować z patykiem chociaż w tym roku?

Zima trwa i trwa ... ile można czekać ? :/

A po co czekać?

Trocie łowią,co na dole nie wiem,ale pewnie na grubo,jak zawsze.

• 0

Trocie?

Ja tylko 2 może 3 sztuki na Brdzie w centrum złowiłem latem.. .ale nawet jak to inni wędkarze łowiący określili ,,jaki wielki pstrąg" :P

a jakie zdziwienie jak odpływały w całości... :) wrażenia bezcenne ale do troci im było daleko.. raczej rzędu 30-45cm

To gdzie koledzy radzą się teraz wybrać w wolnej chwili i z jakim sprzętem?

• 0

Teraz jest znacznie bezpieczniej jak kilka lat temu.Monitoringi,patrole załatwiły sprawę.Także estetyczność deptaków sprawia,że jest wiecej ludzi.Po paszczy można dostać tam gdzie jest odludzie.Tak,że można łowić nawet i w nocy samemu.

A klenie można z powodzeniem łowić od ponad miesiąca.Na woblerki.Wiekszość łowi na boczny trok i mikro gumki.I mają mikro wyniki.Brda to był zawsze wobler i obrotówa.

• 0

Witam Wszystkich.

Kwestia troci i łososia na Brdzie od dawna mnie bardzo interesuje. Z moich obserwacji wynika, że z roku na rok jest coraz lepiej. Co rok łapię kilka ładnych rybek. W tym roku mam jedną 72 cm (2,6 kg), 55 cm gruby samiec (1,8 kg) oraz taką średnią 48 cm (1 kg). Mniejszych poniżej 1 kg, a mających wymiar, nie liczę. Wkrótce sandacze..., ale troć powróci..., jeszcze sierpień i wrzesień przed nami, więc... zobaczymy. 

Pozdrawiam Kuba.

Zamieściłbym zdjęcia, ale jestem przeciwnikiem zasady C&R, więc moje ryby na zdjęciach są zabite, a takich zdjęć tu chyba nie wolno zamieszczać.

p.s. Czekam na jakieś informacje o trociach lub łososiach z Brdy. 

Edytowane przez kuba_kos

• 0

Niestety trotkami sie nie mogę pochwalić ale na miejskim odcinku ostatnio wieczorami trochę spaceruję i trafiają się pojedyncze ładne garbuski wydłubane z pomiędzy zielska :) większość to zajadle wyskakujące 15cm krwiożercze bestie ale średnio co wypad trafi się tez chociaż jeden 30staczek, a i klonek niezbyt duży tez lubi wyskoczyć z pomiędzy traw :) jak na 1,5-2 godzinny spacer to efekty bywają całkiem fajne :)

• 0

Zastanawiam się od dawna jak doświadczeni spinningiści radzą sobie na miejskim odcinku Brdy. Byłem tam wielokrotnie, ale praktycznie każdy rzut równa się ściągnięciu przynęty z zielskiem. Nawet woblery schodzące do pół metra generują zielony bukiet. Nie chodzi nawet o podwodne zarośla, ale to, co widzimy przy brzegu oraz to, co z rzeką płynie. 

Jestem wędkarzem, który wychował się na jeziorach i co tu kryć - Brda mnie przerasta, przynajmniej jeśli chodzi o spinning :)

• 0

Brda to ma do siebie że jedynie na wiosnę i na jesieni daje duże pole do popisu i pozwala poszperać za dużymi garbusami i ładnymi esoxami. Tak jak napisał kol. TAPS w pełni lata raczej jedyny właściwy wybór to przynęty powierzchniowe i kuszenie Kleni :-)