Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 No to mi pasuje:)Zeby nie przesadzac z ekwipunkiem to wezme dwa kije i sadze ze ogarne temat wolnej amerykanki;) pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Logan-to ty chodzisz z wiklinowym koszem na ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Ktos kiedys planuja jakis wypad nad Brde? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam serdecznie Czy ktoś z kolegów był już nad Brdą pospacerować z patykiem chociaż w tym roku?Zima trwa i trwa ... ile można czekać ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam serdecznie Czy ktoś z kolegów był już nad Brdą pospacerować z patykiem chociaż w tym roku?Zima trwa i trwa ... ile można czekać ? :/ A po co czekać? Trocie łowią,co na dole nie wiem,ale pewnie na grubo,jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 POLONIAb Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Łowią trocie, łowią :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Trocie?Ja tylko 2 może 3 sztuki na Brdzie w centrum złowiłem latem.. .ale nawet jak to inni wędkarze łowiący określili ,,jaki wielki pstrąg" a jakie zdziwienie jak odpływały w całości... wrażenia bezcenne ale do troci im było daleko.. raczej rzędu 30-45cmTo gdzie koledzy radzą się teraz wybrać w wolnej chwili i z jakim sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Winniczek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Na Brdzie już biorą kleniki,okonie.Wczoraj złowiłem 2 klenie i widzialem okonie jak płyną stadkami w górę rzeki.Rzucałem wszystkim;blachą,cykadą,gumką.Wszystkie brania na woblera 3,5 centymetrów w kolorze złotym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Ja przed wczoraj 3 okonki i 2 ,,ostre latawce,,i o dziwo nie na troka nawet siadly tylko też mały 2-3cm wobek kolory stonowane czarnuchy najlepiej się sprawdzaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Na Brdzie sezon trwa.Rowerem smigałem koło Łuczniczki,to na "rzutkę" kilku było. Z dzisiejszego poranka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 niedzielny poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Winniczek Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Dobre ujęcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzezik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dobre ujęcie !witam mozna sie z kims umowic na rybki zeby razem polowic na brdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 POLONIAb Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Na Brdę w mieście to faktycznie lepiej z kimś bo duży popyt na sprzęt wedkarski...A na poważnie pod wieczór miedzy operą a łuczniczka znajdziesz sympatycznych spinningistow.Mówią ze kleñ się ruszył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Winniczek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Teraz jest znacznie bezpieczniej jak kilka lat temu.Monitoringi,patrole załatwiły sprawę.Także estetyczność deptaków sprawia,że jest wiecej ludzi.Po paszczy można dostać tam gdzie jest odludzie.Tak,że można łowić nawet i w nocy samemu.A klenie można z powodzeniem łowić od ponad miesiąca.Na woblerki.Wiekszość łowi na boczny trok i mikro gumki.I mają mikro wyniki.Brda to był zawsze wobler i obrotówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuba_kos Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Witam Wszystkich. Kwestia troci i łososia na Brdzie od dawna mnie bardzo interesuje. Z moich obserwacji wynika, że z roku na rok jest coraz lepiej. Co rok łapię kilka ładnych rybek. W tym roku mam jedną 72 cm (2,6 kg), 55 cm gruby samiec (1,8 kg) oraz taką średnią 48 cm (1 kg). Mniejszych poniżej 1 kg, a mających wymiar, nie liczę. Wkrótce sandacze..., ale troć powróci..., jeszcze sierpień i wrzesień przed nami, więc... zobaczymy. Pozdrawiam Kuba. Zamieściłbym zdjęcia, ale jestem przeciwnikiem zasady C&R, więc moje ryby na zdjęciach są zabite, a takich zdjęć tu chyba nie wolno zamieszczać. p.s. Czekam na jakieś informacje o trociach lub łososiach z Brdy. Edytowane 27 Maja 2013 przez kuba_kos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Niestety trotkami sie nie mogę pochwalić ale na miejskim odcinku ostatnio wieczorami trochę spaceruję i trafiają się pojedyncze ładne garbuski wydłubane z pomiędzy zielska większość to zajadle wyskakujące 15cm krwiożercze bestie ale średnio co wypad trafi się tez chociaż jeden 30staczek, a i klonek niezbyt duży tez lubi wyskoczyć z pomiędzy traw jak na 1,5-2 godzinny spacer to efekty bywają całkiem fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubanczyk21 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Od paru dni mam okazję połowić w Brdzie jednak bez większych efektów. Łowię na odcinku miejskim i niestety sporu tutaj zielska... Może ma ktoś ochotę na wspólny wypad? Albo podzieli się jakimiś radami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Idz do sklepu Wobler na Jagiellońskiej i kup Żuka lub Baryłkę.To zobaczysz brdziane klenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darks86 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zastanawiam się od dawna jak doświadczeni spinningiści radzą sobie na miejskim odcinku Brdy. Byłem tam wielokrotnie, ale praktycznie każdy rzut równa się ściągnięciu przynęty z zielskiem. Nawet woblery schodzące do pół metra generują zielony bukiet. Nie chodzi nawet o podwodne zarośla, ale to, co widzimy przy brzegu oraz to, co z rzeką płynie. Jestem wędkarzem, który wychował się na jeziorach i co tu kryć - Brda mnie przerasta, przynajmniej jeśli chodzi o spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Brda to ma do siebie że jedynie na wiosnę i na jesieni daje duże pole do popisu i pozwala poszperać za dużymi garbusami i ładnymi esoxami. Tak jak napisał kol. TAPS w pełni lata raczej jedyny właściwy wybór to przynęty powierzchniowe i kuszenie Kleni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Jak ktoś lubi i będzie miał odrobinę szczęścia,to warto na trotkę.Weszły letnie.Widziałem i holowałem jedną ,tak na oko 3kg. Po trzecim wyskoku się wypięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 diabel Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 He to dobra wiadomość, ale trudny temat dosyć. Dzięki Taps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Ja jedynie do tych maluchów miałem szczęście przy okazji szukania pasiaków, ale zrezygnowałem bo tak małych szkoda kuć. O większych słyszałem ale osobiście nie dane mi było spotkać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 HejJestem przejazdem w Byd na dwa dni. Jest sens biegac po Brdzie teraz w samej Bydgoszczu czy mam szukac innego lowiska poza miastem. Jestem z grubsza przygotowany na kazda rybe. Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi