Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jedin Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 napiszcie jakich używacie kijków tzn głównie w jakim cw, na Brdzie, idzie połowić coś z dna czy już zarośnięta, jaka średnia głębokość, z brzegu miejscówki wyglądają obiecująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Średnia głębokość ja bym w granicach 1,5 m obstawiał chociaż wiadomo są miejsca głębsze nawet sporo. Z zielskiem narazie jest luz ale do zawodów może być gorzej. Gdybym miał zabrać jeden kij nad wodę zabrałbym coś w granicach do 15/18 gram wyrzutu i nie wklejka,ale z dobrym czuciem od 2/3 gram najczęściej u mnie na końcu wędki wisi wobler w granicach 3/5 cm raczej o drobnej pracy, mała obrotówka, rzadziej gumiś około 3 cm (rzadziej nie dlatego że jest nie skuteczny, ale ogromne ilości drobnego okonia przerzuca) smużaki też napewno trzeba zabrać :-) Nie wiem czy koledzy potwierdzą to jedynie subiektywne przyzwyczajenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jedin Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 taka informacja to już cos, dzięki, może jeszcze ktoś podzieli się tajemnicami Brdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 do końca maja się wszystko może zmienić , pamiętajcie w pudełku trzeba mieć szczęście no i trochę umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ja dziś popołudniem kleni szukałem poniżej Tesco. Wobki atakowały drobne okonki (masa ich krążyła przy brzegach), na mepsika 1 skusił się jeden większy, ok 27 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spinn76 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pamiętamy że Brda w mieście ale jak i na całej jej długości jest bardzo czysta.A w okularach polaryzacyjnych dosłownie wszystko widać praktycznie do dna.Zmora będą jedynie tu zielska gdzie do zawodów jeszcze trochę pójdą w górę i będą zmorą zawodników.O kajakarzach już nie wspomnę. Ale wszystkiego nie można mieć :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Co tam w weekend? Działo się czy cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Niestety ja nie ruszyłem. Ani fotek ani ryb. Jak tylko przestanie padac to ruszam i mam nadzieje zrelacjonuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Byłem wczoraj po deszczu właśnie. Ten sam odcinek w dół do mostu Kazimierza Wielkiego. Okonki bardzo aktywne, ale drobne. Do tego klenik-przedszkolak (stadko zbierało jakieś owady z powierzchni) i smolt troci (?) ok 26-27 cm na obrotówkę. W jednym miejscu widziałem spore stado chyba płoci przy brzegu, całkiem ładne. Chyba miały tarło (?). Sporo uklei też się już kręci więc będą kusić drapieżniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wpadliśmy dzisiaj na chwilkę na mały rekonesans - pierwszy raz w tym roku.Brdy praktycznie nie znamy ale potwierdzam słowa wyżej, że okonki są aktywne.A i kilka kleników się przynętami zainteresowało lecz tylko dwa wylądowały na brzegu Kilka fotek z wypadu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ja dzisiaj na miejskim miałem pstrąga powżej 30 cm i kilka okonków.Coś się dzieje,ale to jeszcze nie jest to no i ta niska woda... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A ten pstrąg to nie była trotka? Ostatnimi dniami trochę się ich trafia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 100 % pstrąg, kropy miał jak talala,zresztą już nie pierwszy trafił mi się na miejskim odcinku.Zgadzam się że znacznie więcej jest trotek,ale pstrążki też tu bytują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Bywają bywają, mi też się niedawno trafił, ale bliżej odcinka górskiego. Niedługo ruszam znowu na Brdę, ale tym razem przynęty ciut większe, żeby wyeliminować małe okonki, może coś sensowniejszego podejdzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No faktycznie tych trotek trochę jest:-) Mieliśmy kilka z wieczora, do tego klenik no i wiadomo...okonki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lolo_STG Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 A odcinek gorski brdy jest daleko od centrum ? Pytam bo jak juz tam bede na sfe to chetnie poznam i ten odcinek pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Górski odcinek zaczyna się na granicy obszaru, na którym będzie SF. Graniczny punkt to most na Ludwikowie. Powyżej zaczyna się odcinek górski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 diabel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej witam.Coś chcę pokazać , co znalazłem w sieci. Nie mam pewności ,że to Bydgoszcz. Raczej nie jest to legalne. Kiedyś mi taki stwór przepłynął pod nogami jak na gałęzi stałem, w okolicach Smukały i miał na sznurku brzany. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez diabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 register Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Połów kusza jest legalny w Polsce, trzeba spełnić tylko odpowiednie warunki. Z informacji, które udało mi się znaleźć wynika, że na wodach PZW Bydgoszcz połów kuszą jest niedozwolony. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez register Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Wczoraj w nocy jedna trotka. Pływam po brdzie często i widzę wysyp spinningistów. To chyba przed zawodami trenują. Dominuję delikatne łowienie i boczny trok a to chyba nie tędy droga do wygrania tej imprezy.. Co do kuszy... Jest w Bydgoszczy pacjent, płetwonurek, regularnie kłusuje na okolicznych wodach. Jako , że obracam się w środowisku, wiemy kto, z jakiej branży, nawet gdzie sklep ma .. W tym roku wpadnie, kwestia czasu. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Expertfloat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Hej, powróćmy do spinningu. Brda rzeczywiście pod wodą wygląda bajecznie .... Za chwilę majówka więc ... czekamy na wieści! Poproszę o zdjęcia, informacje z nad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Wczoraj rano z kumplami wypad 4 godzinny. Wynik .ja zero (kombinowalem wiekszymi przynetami tj. 5-6cm max) chlopaki nalapali palczaków i kilka wiekszych okolo 20 cm okonkow. Wszystko na paprochy. Jakis wedkarz chwycil Bolka takiego ladnego !! ( okres ochronny, ryba wrocila do wody). Brda jest jeszcze zimna i aktywnosc nie powala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 register Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 również byłem wczoraj, na małe gumy okonek, na większe przynęty bez brania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Wczoraj rano z kumplami wypad 4 godzinny. Wynik .ja zero (kombinowalem wiekszymi przynetami tj. 5-6cm max) chlopaki nalapali palczaków i kilka wiekszych okolo 20 cm okonkow. Wszystko na paprochy. Jakis wedkarz chwycil Bolka takiego ladnego !! ( okres ochronny, ryba wrocila do wody). Brda jest jeszcze zimna i aktywnosc nie powala. W sumie to bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 pierwszy szybki zwiad znad Brdy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi