Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Wczoraj troszkę pomachałem w nocy, trafiły się dwa klenie, dwie certy które podhaczyłem i jeden okoń , który skusił się na grubego 10 cm boleniowego woblera. Zdarzył się też taki nietypowy dublet... uklei jest od zatrzęsienia.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZedSet Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Zrobiliśmy program do liczenia punktów bo zapewne zasypiecie nas wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dziś widziałem około metrówkę wyjętą poniżej ronda fordońskiego. Niestety już nie pływa...Standard niestety [emoji19] bereciarzy ci u nas dostatek. W mieście jak i na prowincji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatiSpin88 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 witam was wszystkich,chciałbym was prosić o drobne rady w kwestii sprzętu itp bo zawitam nad tą piękną rzekę jednak bardzo mi obcą. Będe gościł u was na zawodach fishing street extreeme, będe wdzięczny za każdą rade, dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeżeli chodzi o mnie to nie przecieniam zestawu.Używam kija do 20 gramów wyrzutu,żyłki 0,18 i kręcioła wielkości 2000.Pomimo tego i tak straciłem kilka ładnych ryb,które nurkowały w zielsko.Najwięcej łowię woblerami 3-6 cm,ale i taki ok 10 cm okazuje się skuteczny na tutejsze okonie.Po za tym warto zabrać obrotówki,jakieś cykady itp.Gum raczej używam rzadko. Boczny trok radzę olać,chociaż mnóstwo ludzi tutaj tak łowi i ilościowo wyniki mają,ale jakościowo.....ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatiSpin88 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 dzięki Cwaniak myśle że zabiore dwa kijki, do 18g i 28g, co do przynęt to wobki pod klenia i bolenia i wezme wirujące ogonki od spinmada, łowił może ktoś nimi nad brdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tyczkasport1 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Tak potrafią być przydatne przy selekcjonowaniu drobnicy ale nie zawsze tak to działa. Warto mieć przy sobie napewno :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatiSpin88 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) ja ogólnie łowie na mojej kochanej Wiśle, i jestem przygotowany mniej więcej na rzeczne łowienie, a powiedzcie mi chłopaki jak tam z tą podwodną roślinością bo czytałem że brda bardzo obficie porośnięta Edytowane 15 Maja 2016 przez MatiSpin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeszcze konkretnie nie zarosła, ale do 29.05 z pewnością zdąży. Nie będzie wtedy już specjalnie miejsc do opadu, czy prowadzenia głębiej wobków. Trzeba szukać dziur w zaroślach i sprawnie operować w nich przynętą, wtedy jest szansa, że strzeli coś fajnego. Poza tym to raczej łowienie bliżej powierzchni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatiSpin88 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 wiem jedno będzie ciekawie i napewno w przyjemnej koleżeńskiej atmosferze, a czy jak będzie mi towarzyszyć żona która jest moim nierozłącznym kompanem wędkarskim to nie będzie żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZedSet Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 wiem jedno będzie ciekawie i napewno w przyjemnej koleżeńskiej atmosferze, a czy jak będzie mi towarzyszyć żona która jest moim nierozłącznym kompanem wędkarskim to nie będzie żadnego problemuW żadnym wypadku Obecność pań wskazana. Im nas więcej tym lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Woytec Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Kilka fotek z Bydgoszczy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Woytec Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Bydgoski streetfishing, pozdrawiam łowiących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukastrance Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Kilka fotek z Bydgoszczy Bydgoski streetfishing, pozdrawiam łowiących Chyba coś nie tak, nie widzę żadnych zdjęć :/ Edit. Teraz wszystko gra, widocznie coś telefon przymulił. Super foty ;-) jakieś wyniki? Edytowane 20 Maja 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ja widzę wszystko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dzis bralem udzial w okregowych na Brdzie ogolnie nic poza okoniem nikt nie zlapal, okoni powyzej 25 padlo bardzo malo ja wiem o 2 szt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Nic w tym dziwnego, skoro 99% zawodników wali na paproszki na bocznym troku Nie rozumiem tego ewenementu, ale o gustach się nie dyskutuje. Niedawno lowiąc mijałem się z takim właśnie zawodnikiem, który twierdził, że często wygrywa, oczywiście łaził z bocznym trokiem i wyjmował non stop okonki 10-15 cm. Edytowane 21 Maja 2016 przez Marcin1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Na trok to w tym zielu raczej sie nie polapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Większość łowiła trokiem.1/30 szt miał 18-20 cm,wiec jak przewalił ze 100 szt to kilka do karty miał,a 3-4 miarowe okonie robily juz wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Ja mialem 4 szt, ale na wieksze przynenty ani brania na trok nie lapalem bo nie bylo sensu tam gdzie chodzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Miejmy nadzieję,ze na street fishingu bd lepsze wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Fajnie jakby cos poza okoniem sie trafialo bo klimat i rzeka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dziś godzina nad wodą.Kolega dwa klenie na XL-kę,ja okonia.Zdjęcie wieczorne,telefonem zrobione,przesłane mms-em,malutkie,oryginał 17kb, podkręciłem by cokolwiek było widać.Ryby oczkowały,zaganiały ukleję,bolek też 2 razy się pojawił.Tylko wieczór jest inny niż środek dnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Mi dzisiaj na górskim odcinku poszedł kleniozaur jeśli nie 60 cm, to na pewno bardzo tego wymiaru bliski. Niestety bardzo trudne, zakrzaczone miejsce i nawet dokręcony hamulec nie pomógł, klenior pewnie nadal pływa z moim jigiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Noc przyniosła efekty, ciężkie łowienie sprawdza się..Ryby oczywiście pływają nadal.Pozdrawiam Michał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi