Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Warunki wody jak w dzień bo tu nic się nie zmienia. Akurat wczoraj była wyższa woda. Te dwa bolenie złowiłem między godziną 23 a 00:30. Czasami nocą można trafić na płynącą rzeką skoszoną trawę, która notorycznie jest spuszczana , wtedy jest raczej po łowieniu...

• Like 1

• 0

Jest szansa złowienie każdej ryby ale niestety brda zarasta w tempie koszmarnym i znaczna część  przynęt większych zaraz odpadnie. Tendencja jest, że ludzie łowią drobno, trokami, mikrowoblerami podczas gdy w brdzie ukleja ma do 15 cm długości. I gdzie tu logika? Jak ja słyszę, że 10 cm wobler to za dużo to pytam się czy te bolenie omijają te duże ukleje? Trzeba łowić dużymi przynętami bo to wynika z zasobów uklei na brdzie. Jest jej bardzo dużo i dużej. Jest kilka miejsc gdzie zawsze stoją wędkarze i z uporem maniaka biczują przez parę godzin wodę bocznym trokiem , to sensu nie ma.

• Like 2

• 0

Bede w bdg w sobote przed 5 rano i pierwsze co planuje obrzucac pare godzin gorski odcinek rzeki Od mostu na ludwikowie w gore jest ktos chetny czy wszyscy beda trenowac od rana na miejskim ?

Pozniej jakis obiadek piwko meldunek w hotelu i trening na miejskim odcinku no i na wieczor znowu piwko.

Edytowane przez Adam L.

• 0

Bede w bdg w sobote przed 5 rano i pierwsze co planuje obrzucac pare godzin gorski odcinek rzeki Od mostu na ludwikowie w gore jest ktos chetny czy wszyscy beda trenowac od rana na miejskim ?

Pozniej jakis obiadek piwko meldunek w hotelu i trening na miejskim odcinku no i na wieczor znowu piwko.

ja już w piątek zaczynam trening  i piwko :) ale raczej chciałbym poznać miejski odcinek bo sumie pierwszy raz na tej wodzie

• 0

Wybieram się w sobotę rano na górski właśnie. Możemy się jakoś ustawić :-)

• 0

Tez dzis chodzilismy we dwoch od 9 do 14 i tez max okonie do 18cm sladu niczego wiekszego, podejzewam ze normalne ryby mozna trafic pod wieczor a w dzien trafienie okonia ponad 25 nie bedzie latwe. Slyszalem od miejscowego o ladnych kleniach powyzej mostu kolejowego, malych bylo sporo w okolicach dzialek

• 0

Witam wszystkich od niedawna w sumie od tego roku zaczolem przygodę nad Brda wcześniej spinningowalem na kanale Bydgoskim czy Noteci itd mam kilka pytań do bardziej obeznanych z ta rzeka.

1 jakie przynęty używać chodzi mi głownie o klenia jazia bolenia pewnie powiecie woblery ale jakie?

2 gdzie dokładnie zaczyna sie woda górska ?

3 czy opłaca sie dokupić pozwolenie na wody górskie w sensie takim czy jest tam ryba słyszałem ze to odcinek NO Kill wiec powinna być a jak jest zeczywiscie ? Obecnie mam wody nizinne ale dzwoniłem do PZW jest możliwość dokupienia górskich .

• 0

Górska Brda zaczyna się od mostu na Ludwikowie. Opłaca się brać, jeśli lubisz w spokoju łowić fajne klenie i jazie, czasem pstrągi. Zarówno odcinek górski jak i no kill, który jest tylko częścią odcinka górskiego masz opisane w informatorze, który każdy dostaje przy opłacaniu składki. Warto najpierw go przeczytać, potem pytać :)

• 0

Miałem w planach jechać ale jak to bywa z planami lubią sie zmieniać i będę w tym czasie się "plażował" z rodzinką ;-)

Co do Brdy to łowicie coś, jakieś wyniki? Ja wyskoczyłem dzisiaj na dwie godzinki w okolice centrum. Okonie ładnie współpracowały chociaż wielkością szału nie było. Oczywiście kajakarze i motorówki trenerów zakłócały mój spokój, potem nadleciało stado jakiegoś nurkującego ptactwa które atakowało woblery pod wodą a na koniec policyjna motorówka przepływająca na pełnej k***ie zrobiła spore zamieszanie to też stwierdziłem że wystarczy na dziś ;-)

Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka