Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Możesz coś więcej napisać o porze nocy miejscu warunkach wody ☺ Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Warunki wody jak w dzień bo tu nic się nie zmienia. Akurat wczoraj była wyższa woda. Te dwa bolenie złowiłem między godziną 23 a 00:30. Czasami nocą można trafić na płynącą rzeką skoszoną trawę, która notorycznie jest spuszczana , wtedy jest raczej po łowieniu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 A w godzinach dziennych jest jakaś szansa na bolenia czy raczej tylko okoń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Jest szansa złowienie każdej ryby ale niestety brda zarasta w tempie koszmarnym i znaczna część przynęt większych zaraz odpadnie. Tendencja jest, że ludzie łowią drobno, trokami, mikrowoblerami podczas gdy w brdzie ukleja ma do 15 cm długości. I gdzie tu logika? Jak ja słyszę, że 10 cm wobler to za dużo to pytam się czy te bolenie omijają te duże ukleje? Trzeba łowić dużymi przynętami bo to wynika z zasobów uklei na brdzie. Jest jej bardzo dużo i dużej. Jest kilka miejsc gdzie zawsze stoją wędkarze i z uporem maniaka biczują przez parę godzin wodę bocznym trokiem , to sensu nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 A nastawianie się na obrotówki roz. 3-5 ma sens czy raczej woblery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lolo_STG Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Bede w bdg w sobote przed 5 rano i pierwsze co planuje obrzucac pare godzin gorski odcinek rzeki Od mostu na ludwikowie w gore jest ktos chetny czy wszyscy beda trenowac od rana na miejskim ?Pozniej jakis obiadek piwko meldunek w hotelu i trening na miejskim odcinku no i na wieczor znowu piwko. Edytowane 25 Maja 2016 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Bede w bdg w sobote przed 5 rano i pierwsze co planuje obrzucac pare godzin gorski odcinek rzeki Od mostu na ludwikowie w gore jest ktos chetny czy wszyscy beda trenowac od rana na miejskim ?Pozniej jakis obiadek piwko meldunek w hotelu i trening na miejskim odcinku no i na wieczor znowu piwko.ja już w piątek zaczynam trening i piwko ale raczej chciałbym poznać miejski odcinek bo sumie pierwszy raz na tej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Bede w bdg w sobote przed 5 rano i pierwsze co planuje obrzucac pare godzin gorski odcinek rzeki Od mostu na ludwikowie w gore jest ktos chetny czy wszyscy beda trenowac od rana na miejskim ?Pozniej jakis obiadek piwko meldunek w hotelu i trening na miejskim odcinku no i na wieczor znowu piwko.Wybieram się w sobotę rano na górski właśnie. Możemy się jakoś ustawić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczor Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Ja będę jutro 5;45 na dworcu...tak więc chętnie się przyłączę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzisiaj od 15 do 21 nad wodą , powiem tak nałapałem dużo dużo małego okonia max 20 cm , reszta ryb na zero . Kilka osób nad wodą dokładnie to samo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Tez dzis chodzilismy we dwoch od 9 do 14 i tez max okonie do 18cm sladu niczego wiekszego, podejzewam ze normalne ryby mozna trafic pod wieczor a w dzien trafienie okonia ponad 25 nie bedzie latwe. Slyszalem od miejscowego o ladnych kleniach powyzej mostu kolejowego, malych bylo sporo w okolicach dzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dużych kleni jest wszędzie sporo, przy samym biurze zawodów włącznie. Kiedy dziewczyna wyciąga mnie na spacer koło starego rynku, to zawsze lądujemy nad Brdą przy mostowej i ona karmi sobie jakieś ptactwo, a ja klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 register Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 W ciągu dnia będzie ciężko na Brdzie o większą rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ROBERT666 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Brda taki oto widok jutro spotkacie na swojej wędrówce! !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Woytec Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 @ROBERT666, nie jest tak źle, woda opada i oczyszcza się. Chociaż jak wybraliśmy się nad Brdę po przyjeździe, ok. 18, to woda była jeszcze podwyższona i mętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek88 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam wszystkich od niedawna w sumie od tego roku zaczolem przygodę nad Brda wcześniej spinningowalem na kanale Bydgoskim czy Noteci itd mam kilka pytań do bardziej obeznanych z ta rzeka.1 jakie przynęty używać chodzi mi głownie o klenia jazia bolenia pewnie powiecie woblery ale jakie?2 gdzie dokładnie zaczyna sie woda górska ?3 czy opłaca sie dokupić pozwolenie na wody górskie w sensie takim czy jest tam ryba słyszałem ze to odcinek NO Kill wiec powinna być a jak jest zeczywiscie ? Obecnie mam wody nizinne ale dzwoniłem do PZW jest możliwość dokupienia górskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Górska Brda zaczyna się od mostu na Ludwikowie. Opłaca się brać, jeśli lubisz w spokoju łowić fajne klenie i jazie, czasem pstrągi. Zarówno odcinek górski jak i no kill, który jest tylko częścią odcinka górskiego masz opisane w informatorze, który każdy dostaje przy opłacaniu składki. Warto najpierw go przeczytać, potem pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek88 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Tak wiem czytałem informator nie kupowałem nigdy na wody górskie wiec jakoś szczególnie mnie to nie interesowało wiec za Astoria jest przejazd kolejowy i następny most to już woda górska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lolo_STG Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Byłem na no killu dzień przed streetfishingiem i powiem że warto piękny kawał wody i piękne ryby Mam ponad 400kilometrów ale na pewno wrócę tam nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawełek Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 https://goo.gl/maps/EZw4wg2Kzpz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cwaniak Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witajcie,czy ktoś z tutaj obecnych wybiera się do Poznania na dalszą część Street fishing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witajcie,czy ktoś z tutaj obecnych wybiera się do Poznania na dalszą część Street fishing?Ja jestem w Poznaniu i jeszcze jeden kumpel. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukastrance Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Miałem w planach jechać ale jak to bywa z planami lubią sie zmieniać i będę w tym czasie się "plażował" z rodzinką ;-) Co do Brdy to łowicie coś, jakieś wyniki? Ja wyskoczyłem dzisiaj na dwie godzinki w okolice centrum. Okonie ładnie współpracowały chociaż wielkością szału nie było. Oczywiście kajakarze i motorówki trenerów zakłócały mój spokój, potem nadleciało stado jakiegoś nurkującego ptactwa które atakowało woblery pod wodą a na koniec policyjna motorówka przepływająca na pełnej k***ie zrobiła spore zamieszanie to też stwierdziłem że wystarczy na dziś ;-) Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 No i jak to jest świt urządzony, że nie chciały takie na zawodach ... a pływały i było je widać .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi