Skocz do zawartości
  • 0

Brda w Bydgoszczy

Gość

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wyników brak :) w sobotę było ciut za zimno i przelotki marzły szybciej niż je palcami oczyszczałem ;). W niedziele sie nie wybrałem , dopiero w poniedziałek pojawiłem sie pod operą z bojowym nastawieniem , niestety nic to nie dało bo znów wyszedłem na zero , a szybszy niż sie spodziewałem powrót dziewczyny z zajęć ukrócił moje łowy. Mimo tego ze ryby nawet w wodzie nie widziałem to wrażenia na wielki plus , taka rzeka w samym centrum miasta :o , zazdraszczam ;). Następnym razem do Bydgoszczy zawitam jakoś na wiosnę , wiec może wtedy udałoby sie nam ustawić nad wodą , a i repertuar ryb sie do tego czasu rozszerzy :D . Teraz czas wrócić na swoje śmieci i zacząć szykować sie na pstragowanie na moich ciurkach

• 0

Witam, planuję połowic na odcinku no kill. Podpowiedzcie gdzie najbezpieczniej blisko wody można legalnie zostawić samochód.

Jedyny "normalny" parking jaki mi przychodzi do głowy to przy kładce po stronie Opławca (przedłużenie ul. Baranowskiego). Poza tym bez problemów (do tej pory) parkowałem w kilku miejscach wzdłuż ul. Opławiec (nawet na poczatku tej ulicy od strony ul. Koronowskiej jest ubity placyk z którego widać zakręt rzeki na wysokości Stajni Victoria). Na lewym brzegu da się stanąć np. Przy ul.: Drzycimska, Gościeradzka, Błotna lub gdzieś przy Sanktuarium skąd blisko do rzeki.

• 0

Raczej nie ma większego znaczenia jak chcesz tylko łowić :) Z tego co mi wiadomo, to członkom różnych kół biorą tak samo na Brdzie. Ja należę do koła nr 1, bo mam blisko po zezwolenia. Przy okazji zawsze trochę można z Przemkiem porozmawiać na spinningowe tematy.

• 0

Coś się koledzy dzieje teraz na Brdzie? Pierwszy raz w tym roku wykupiłem składki i chciałem spróbować zarówno na odcinku miejskim jak i na górskim. Jest teraz szansa na jakąś trotkę albo pstrąga na górskim czy wyprawę z wędką nad wodę potraktować raczej w ramach spaceru ? :))