Gość Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Tak to zaraz przed elektrownią. Po trudniejszej stronie od kładki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Fajnie Brda wygląda na wysokości miejscówki u niemca, zapoluję tam za dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Frogerset masz może zdjęcia tego odcinka wiosną albo latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Frogerset masz może zdjęcia tego odcinka wiosną albo latem? Latem zeszłego roku woda zwykle była wyższa i przykrywała ten pas piachu przy brzegu. Brzeg mocno zarośnięty (choć łowić się da), a i w wodzie mimo głębokości zielska nie brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Od jakiś 3 lat regularnie w weekendy woda jest niska(korzystnie dla wędkarzy),jakieś 135-140cm wg Pogodynki.pl.W dni powszednie 180-190cm.Najlepiej trafić wodę gdy opada,wtedy zawsze pstrągi są aktywniejsze.Teraz to sie dzieję około 17-19 w piątek,wiec na razie nie w porę.Latem woda mocno zarośnieta.Świetny na Brdzie jest moment jak "idzie" biała ryba w górę rzeki,Można połowić i poobserwować atakujące pstrągi. Jeśli chodzi o lipienie,to na górnym odcinku prawie ich nie ma,tam są przede wszystkim pstrągi i okonie.Jeśli chodzi o muchę,to można trafić dobrą rójkę chrusta na końcu kwietnia i połowić.Po 3-4 dnich jest tyle muchy,że ryby nie reagują.Obżerają sie tymi wychodzącymi i nie robią oczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rakurs Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Kolega Lamiglas też z okolic Żnina? Skąd dokładnie? Może wypadniemy kiedyś razem na ryby? Właśnie szukam kogoś z kim mógłbym nad Brdę śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Tak dokładnie za Gąsawą. Nie widzę problemu, jestem otwarty na wszelkie propozycje [emoji3]Jak co to priv nie będziemy zaśmiecać wątku Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 a od kiedy mozna ruszyc za okoniem na odcinku miejskim w zeszlym roku bylem kilka razy w maju i miejscowi opowiadali o 40 lapanych sporo wczesniej zanim ziele wyszlo ale nie wiem czy mowili o kwietniu czy jest szansa sie pobawic wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Wszystko zależy od temperatury wody, czyli od tego jak surowa była zima i jak szybko przyszła wiosna. Zazwyczaj to wypada na drugą połowę kwietnia, kiedy okonie zaczynają grasować po rzece 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spinn76 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 A i z roku na rok coraz gorzej będzie na Brdzie z okoniem. Mnie to nie dziwi. Jak widzę co ludzie robią nad wodą to mnie szlak trafia. Biorą po 20-30szt okonków do 20cm dł nawet. W listopadzie pływałem po niej kilka razy . Widziałem fachowca który udziela się bardzo na fb. A w ten dzień łowiłem z brzegu i mnie nie widział. Złapał szczupaka ok 110cm. Wierzcie mi że do wody nie wrócił. I jak tu ma być ryba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukastrance Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Niestety to smutna prawda. Późną jesienią byłem porzucać trochę przy ujściu kanału do Brdy i nałowiłem sporo różnej wielkości okoni przez chyba dwie czy trzy godzinki, przyjechałem znów 3-4 dni później i nie miałem nawet brania... Od innego wędkującego usłyszałem że dwa dni wcześniej była ekipa która łowiła na żywca i brali wszystko jak leci... Jeszcze parę lat i chyba trzeba będzie zmienić hobby ;-p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawełek Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Nikt ludziom nie zabroni zabierać ryb jeśli mieszczą się w ilościach i wymiarach, chociaż osobiście uważam, że przepisy przepisami a i tak znajdą się "wędkarze" którzy mają gdzieś RAPR i obostrzenia okręgu. Sam czasem zabiorę rybkę ale rzeczywiście szkoda tych maluchów zabieranych na potęgę i metrówek Ty wypuścisz kto inny weźmie taka prawda. Nawet zmiana regulaminu tu nie pomoże. Na szczęście powoli mentalność się zmienia szczególnie u młodszych wędkarzy.. może jest nadzieja....ale chyba już nie w tym pokoleniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grisza-78 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No to zbierzcie się w Bydgoszczy, zróbcie jakąś petycję o odcinek miejski C&R i z odpowiednią ilością podpisów uderzcie do Zarządu Okręgu. W czasach, kiedy wędkarstwo staje się coraz bardziej dojrzałe, nie powinno być trudno o coś takiego. Chyba, że bujam w obłokach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rakurs Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Zapuszcza się ktoś na odcinek powyżej Smukały, w pobliżu Bożenkowa? Jest tam co łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Biała ryba pojawiła się pod powierzchnią,oczkują,się chlapią.Idzie wiosna,choć woda wysoka i brudna.Zapisałem się przed chwilą na Streeta,więc czasem trzeba będzie wodę "pomieszać" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Biała ryba pojawiła się pod powierzchnią,oczkują,się chlapią.Idzie wiosna,choć woda wysoka i brudna.Zapisałem się przed chwilą na Streeta,więc czasem trzeba będzie wodę "pomieszać" A ja byłem dzisiaj nad wodą około 21:09 w Bydgoszczy i wiedziałem 2 wędkarzy he he he ... oczywiście spinningiści. Wyspa Młyńska na przeciwko Warzelni Piwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rakurs Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Warto o tej porze wybrać się na pstrąga na górski odcinek w Bydgoszczy? Był już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klonek Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Warto,oczywiście.Jednak to nie jest łatwy temat. Trochę już tam czasu przesiedziałem ale życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian15 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Panowie ktoś poleci pokarze jakies woblerki na klenie na miejskim odcinku brdy w Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jaka jest głębokosc rzeczki w miejscach ktorych idbęda sie zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Raczej nie przekracza 2 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 A czy Brda będzie już zarośnięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Częściowo na pewno. Ale jest zimno, więc może nie będzie zbyt zarośnięte. Na środku rzeki powinno dać się na niektórych odcinkach w miarę obłowić dno. Ja bym się jednak nastawiał bardziej na łowienie między trawami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 A czy Brda będzie już zarośnięta?W spokojniejszych miejscach przy brzegach widać już rozwijające się liście grążeli, ale traw jeszcze nie widziałem. Tegoroczna zima i obecne warunki (zimno i mało słońca) na pewno opóźnią nieco wegetację w wodzie. Wcześniejszy niż w ubiegłym roku termin zawodów też jest dla nas pod tym względem na +. Jednak, jak pisze Marcin, lepiej być przygotowanym na zielsko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość
Brda w Bydgoszczy, czyli wędkarstwo w sercu miasta
Piękna rzeka i jej otoczenie sprzyjają wędkarzom, chętnie poznam Wasze doświadczenia, pomysły i uwagi.
Top użytkownicy dla tego pytania
110
65
64
52
Popularne dni
21 Kwi
28
30 Maj
17
5 Lis
16
20 Maj
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Marcin1 110 odpowiedzi
Taps 65 odpowiedzi
Cwaniak 64 odpowiedzi
rav_id 52 odpowiedzi
Popularne dni
21 Kwi 2016
28 odpowiedzi
30 Maj 2018
17 odpowiedzi
5 Lis 2015
16 odpowiedzi
20 Maj 2018
14 odpowiedzi
Popularne posty
spinn76
Serce Borów Tucholskich. Woda podwyższona mocno. Praktycznie brzegi , zakręty rzeki gdzie są łąki wszystko pozalewane. A wiatr taki że chce mi łeb urwać. Ale miłość do pstrągów przezwyciężą wszystko.
Cwaniak
W końcu wybrałem się nad nasza Brdę.Głównym celem były klenie toteż zacząłem od smużaków. W trzeciej miejscówce po przeciwległym brzegu mam ładne branie i od razu widać że nie jest to mała ryba.Przy p
Taps
Odwiedziłem dziś kilka miejscówek.Woda niska,mętna,ryby aktywne.Były dwa klenie i sporo okoni.Największy na foto.
Opublikowane grafiki
884 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi